Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbb18

Uzależnienie od płatków/muesli / crunchów

Polecane posty

Gość bbbbb18

hmm czy tylko ja to mam? kupie paczke. zjem paczke. moge nie jesc juz czekolad i chipsow.. obiadow i kotletow.. ale od tego odkleić sie nie moge:( są na to rady?:(

Gość bbbbb18
tak . właśnie całą paczke . przeważnie mają 350 gram .. kiedys kupiłam 1kg muesli.. zjadłam w 1 wieczór.. nie umiem odłożyć opakowania.. próbowałam prosić nawet domowników aby mi ukrywali , no nic.. znalazłam.. próbowałam rozdzielać płatki do woreczków.. nic .. :( to jest nienormalne wiem.. chyba musze zrezygnowac w 100 %

głupia sprawa:O:O no ale jakby nie patrzec to chyba lepiej ze zamiast nich nie zjadasz chipsow:O a ile takie płatki maja kcal w 100 g ?

\"lepsze to niz czekolada\" no nie wiem...bo 100g crunchy ma ok. 320-350 kcal :P Jedyna rada to nie kupowac tego cholerstwa, też kiedyś byłam uzależniona, ale teraz jem co najwyżej płatki kukurydziane z mlekiem.

Gość bbbbb18
około 450 w 100 g. te co zjadłam teraz 424 kcal w 100 g co daje nam 1484 kcal śniadanie. nie zjem nic wiecej . odmówie sobie obiadu. a i tak dzien bezsensu.. szczegolnie ze powinno sie chociaz podizelic to na mniejsze posilki.. a ja wpieprzyłam naraz...

...no tak 350 kcl a czekolada ma ponad 500 :O hmmm jak mozna sie uzaleznic od płatków?:D

bbbb18 :O:O:O:O:O jesoooo tyle kcal co ty zjadłaś na sniadnaie ja jem w 3 dni :O:O:O:O:O:O: nie kupuj juz ich:O ps a ile wazysz? masz problmy z wagą itp?

Gość bbbbb18
no tak ale czekolad raczej mało kto zjada 3,5 naraz. :D hmm no niewiem własnie jak .chcialabym tez to pojac bo wiem ze to idiotyzm a co najwazniejsze POZBYĆ SIE TEGO. wczoraj jak debil w śniegi szłam 2 km do hipermarketu na nogach po to aby kupić te które sobie uroiłam w głupiej głowie:/

Gość bbbbb18
waże ok 75 kg przy 179 cm hmm wchodzi też w gre to ze mam zaburzenia jedzenie. i zdarzalo sie ze wazylam 58 kg przy tym wzroscie. no i wiecej niz teraz tez wazylam.. w miare opanowuje juz swoje jedzenie (tylko ze musi go nie być w moim pobliżu. nie ma w domu tego czego lubie. moja rodzina na szczescie je inne rzeczy- tłuste miesa, a tego na szczescie nie jem) :( moze mozna sobie jakos zastąpić to cholerstwo?

bbbbb18 to chyba nato sie nic nie poradzi chyba ze sama zrezygnujesz.... to tak jak się rzuca fajki :O

Gość bbbbb18
a te aurat rzuciłam . z dnia na dzień na miesiąc. wieczór zahwiania i wypaliłam 2 papierosy. i jak narazie od tygodnia nie pale i mnei nie ciągnie.. :( a Ty masz jakies uzaleznienia?

\"no tak 350 kcl a czekolada ma ponad 500 \" no tak ale jak któs zjada na raz cała paczkę to 350 x 2,5 lub 3,5 zależy jaka paczka...

ja ? ...hmmm... nie uzaleznien nie mam za to kocham słodycze 😭 ale trzymam sie swojej diety:) i sie nie poddaje:D

Gość bbbbb18
no właśnie wiem Pasadenko:( napisalam to że mało kto zjada 3,5 czeokoady naraz.. :( a nawet jak zje. to ma dosc. a ja bym mogla jeszcze jesc i jesc po takiej porcji płatków

Gość bbbbb18
no właśnie widze że Ci dobrze idzie w diecie. a wczesniej sie odchudzałaś juz?:)

a pewno. odchudzałam się po ciąży mi sporo zostało-nie tak po ciąży jak podczas karmienia ( a mówią ze wtedy sie chudnie:O ) schudłam 19 kg w 2,5 mca ale niestety w 9 mcy to wróciło oczywiscie z mojej winy bo sie na zarcie rzuciałm jak głupia 😭 ..na słodkie..:O:O:O ehhmmmm no ale teraz spowrotem chce wrócic do moich 65 kg z taka waga było mi extra:)

Nie kupujcie tego i już !!! To naprawdę jedyne wyjscie, tez tak kiedyś mialam ze nie moglam zjesc troche tylko od razu całą pakę i to na sucho

kurcze tego własnie ie moge zrozumiec jak mozecie jesc to na sucho.. z mlekiem owszem jadłam i ja ale jedn aporcję:)

naddyyy - no cóż, różne są uzależnienia, ja nie mogę zrozumieć jak można pić ketchup a znam taką osobę

heh, bbbb18, jak ja cie rozumiem...to prawda, w tych zaburzeniach nie ma zlotego srodka, albo wszystko albo nic...ale zazdroszcze ci ze masz mozliwosc powiedzenia \'nie kupujcie\' i nie kupuja...u mnie zawsze cala spizarnia slodyczi i platkow :(

j fuj. jak taki syf mozna jesc?? naprawde o wiele lepiej czekolade zjesc. albo prawdziwe musli a nie crunchy. przeciez to same smieci - cukier zlepiony cukrem. a czeko ma chociaz magnez, kwasy tluszczowe i witaminy, bialko (orzechy, mleko), wapn. ajk juz sie tuczyc to z glowa!!

Gość bbbbb18
nie bede kupowac.. albo. pozwole sobie na paczke co sobote. sprobuje. Wam tez polecam taka forme zu zaleznieniami .. no moe nie z papierosami bo te mają nikotyne:) psychika moze nie starczyc... dzieki za odp:)

moze zastap je otebami(np ze śliwka albo jabłkiem pycha) maja po 200-250 kcal w 100 g a paczka rzadko kiedy przekracza 200 g:) i full blonnika.nawet do 50 g na 100 g otrębow:))

Gość bbbbb18
próbowałam.. pochłaniałam też. Ale masz racje lepiej pochłaniać je:)

no wlasnie.i kupujt tylko jedna paczke otrębow zeby nie kusily:D

Gość owsianka25
Mam tak samo ...niestety...co dwa dni góra trzy kupuje nowe płatki, koniecznie z orzechami , owocami suszonymi i zjadam zjadam zjadam...z mlekiem, jogurtem ....na śnieadanie, obiad i kolację a to za dużo cukru i tylko bym spała i spała .. DO bani...najgorsze, że człowiek doskonale zdaje sobie sprawę , wie ile kalorii i co jeść rano, wieczorem.. a i tak przychodzi okres , że ma to w nosie, nie ćwiczy i coraz gorzej się czuje...

Gość gość
czesc.jak moge napisac w tym forum,bedac tylko gosciem?chce pomoc!mam nadzieje,ze mnie ktos doceni,podajac iformacje pomogajaca zerwac z nalogiem jedzenia platkow,maki i scian mmm pucha! ponad 20 lat temu mialam przypadek jedzenia platkow,maki i tynku ze scian-zjadlam 3m kwadratowe .wstydzilam sie powiedziec o tym lekarzowi.wiadomo.uznano by mnie jako .....

Gość gość
sorki,ze zanudzalam.prosze zazywac kwas foliowy dlugo.ja zazywam 2 miesiace 2 razy dzienie.po 3 tygodniach juz nie jem tego wszystkiego. jak mam ochote to 1 lyzeczka na tydzien i nic poza tym. powodzenia.troche wytrwalosci i da sie odzwyczaic.trzymam kciuki.

Gość gość
Ja tez bylam odnich uzalezniona. Paczka szla na 2 razy :/ Tylko ja kupowalam takie po 500 g...