Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweet kisses

Jak dbacie o buzię aby nie mieć wyprysków???

Polecane posty

Witam wszystkie Dziewczyny :) Czym myjecie buzię,czym smarujecie na noc aby nie mieć wyprysków??Stosujecie jakieś maści czy kremy na noc??? Mam cerę mieszaną i jak zapomnę na noc posmarować kremem antybakteryjnym to zaraz mnie delikatnie wysypuje.. Czy zimą używacie innych kosmetyków niż latem??? I jeszcze jedno pytanie.jak się używa wody termalnej,bo szczerze mówiąc tyle słyszałam o niej a nie wiem :(

Gość ja myje mydelkiem babydream
co 2 dni delikatny peeling ,uzywam oliwki hipp na noc i kremu hipp na dzien od wewnatrz jeanine i jest supe! ladna cera!!

Gość i nie uzywam fluidu tylko
korektor i bronzing manhattan cover

Gość a ja mam problem kurde
jestem jasnej karnacji-no co bede ukrywac blada jestem:)Mam since pod oczami(taka moja uroda:() i do tego skore ze sklonnosciami do alergii.Nie moge sie posmarowac byle czym:( Cere mam gladka ale ...własnie jak tylko sie posmaruje fluidem(stosuje przez to bardzo rzadko na jakies wazne okazje tylko) od razu mam jakies krosteczki:( Uzywam dobrej firmy(chyba?) Vichy dermablend. Co robic zeby cera sie nie psula po fluidzie?Uzywam mało i rzadko tak jak wspominalam

Gość to nie uzywaj fluidu
jak juz od marca nie uzywam! skora zacznie oddychac! uzyj tylko brozingu w kamieniu,troche na pedzel i cera nabierze blasku,nie bedziesz blada!!!

Ja używam żelu do mycia Babydream i oliwki Hipp, krem Hipp punktowo na niespodzianki bo ma dzialanie wyuszajace (przynajmniej moją skórę :P), poza tym dużo wody min., śladowe ilości śmieciowego jedzenia i tabsy anty Novynette (chociaż właściwie biorę je z pow. anemii)

Rano i wieczorem myję twarz żelem Garnier czysta skóra, 2 razy w tygodniu peeling (Nivea Visage Young), poza tym rzadko używam pudru (tylko na specjalne okazje) i nie wyciskam krostek. Nie używam żadnych kremów. I jak narazie cerę mam super :)

Gość malinka sama chemie
uzywasz powodzenia

Wieczorem nawilżam skórę- nakładam grubą warstwę kremu Bambino, albo Aqua Stop. Generalnie nawilżenie jest szalenie istotne. Rano stosowałam krem do mycia twarzy Garnier, następnie tonik i krem z tej samej serii, dopiero potem beztłuszczowy podkład, który nie zapycha porów. Teraz ograniczyłam się tylko do kremu do mycia twarzy i podkładu, na nic więcej nie mam czasu. Raz w tygodniu stosuję peeling Nivea Visage Young. Odżywiam się normalnie, ponieważ nie zauważyłam, żeby jedzenie miało jakiś wpływ na moją cerę. I to wszystko;)

Gość do oliwii sama chemie
uzywasz ale bedziesz miala okropna cere jak bedziesz miala 40 lat:(

Gość art-85
to co wedlug ciebie najlepiej nic nie uzywac i wogole nie dbac o twarz?? to co wtedy bedzie najladniejsza??

Żel do mycia twarzy, podkład i krem Bambino to Twoim zdaniem dużo? Poza tym nie zależy mi na ładnej cerze w wieku 40 lat, trzeba się pogodzić z upływającym czasem i pierwszymi zmarszczkami;)

Gość bambino to sama chemia
lepsza jest sria hipp dla dzieci! sama natura! i myc twarze mydelkiem dla dzieci! wiem co mowie! teraz mam piekna cere a jezscze do niedawna byla problemowa!

Gdzie można kupić kosmetyki Hipp?? Są w każdej aptece?? Ja stosuję Bambino, głównie dlatego, że nie znam nic lepszego, a po wszystkich innych kremach nawilżających wyskakują mi takie małe podskórne pryszcze. Moja skóra nie toleruje mydła, nawet jeśli jest to seria dla dzieci. Wolę pozostać przy kremie do mycia przeznaczonym do cery wrażliwej, skłonnej do podrażnień.

Gość kosmetyki Hipp mozna kupic
w Rossmannie

Buzię myję szarym mydłem (i zauważyłam, że to mi najwięcej pomaga), na noc smaruję kremem Nivea, co drugi dzień żelem Clindacne... Co drugi dzień Peeling enzymatyczny z Zaji. Miałam bardzo problemową cerę, nachodziłam się po dermatologach i w sumie wywaliłam kupę kasy w błoto. A tutaj najzwyklejszy krem Nivea i szare mydełko dały tak spektakularne efekty w tydzień... Zimą na dzień używam kremu z Lirene ochronno odżywczego, albo Dove :)

Gość misiakowa84
ja tez co chwila mam jakas krostke, przebarwienia, cera mieszana ze sklonnoscia do tradziku. w koncu wzielam sie za siebie i zainwestowalam. Kupilam sobie zestaw vichy. nei na kazda cere dziala tak samo, napewno nie likwiduje pryszy takich duzych tradzikowych, a niektorzy na tradzik krem stosowali i wiadomo ze nie pomoze az tak i potem bluzgali na krem. Najpierw radze sie zapoznac z celem tego kremu, m.in likwiduje niedoskonalosci, czyli przebarwienia, slady po wyciskaniu pryszczy i zapobiega wyskakiwaniu pryzczy, uzywam juz miesiac i moja "zabrudzona" broda w koncu jest swieza i czysta jak nigdy. nALEZY uzywac kremu na zmiane z jakims kremem nawilzajacym bo on bardzo wysusza. mam kuracje dzienną. planuje zakupic vichy na noc jak skonczy mi sie dzienna. pozdrawiam. p.s oczywiscie peelingi, zele do mycia twarzy to takze juz normalna przy mieszanej.

Gość nowa9999
żel do twarzy pure zone dwa razy dziennie, raz w tygodniu maseczka z minerałami z morza czarnego i dwa razy dziennie krem pichtowy. jest super dodam jeszcze chyba excipial