Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka18

Kosmetyki Faberlic - co o nich sądzicie?

Polecane posty

Gość Iwona.Faberlic
Lemelka, wczoraj już było zbyt późno żeby kontynuować wątek na forum, ale nie zauważyłaś, że katalog niemiecki obowiązuje jest na kwartał i grudzień jest ostatnim miesiącem tego katalogu:) Natomiast co ciekawe, że w swojej ofercie mają farby do włosów. Ja wiem, że z naszego rynku wycofali bo nie spełniają norm europejskich. Hmmmm, to jakie normy spełniają na rynku niemieckim? Z tego co wiem, to Niemcy mają obsesję na punkcie wszelkiego rodzaju norm. Widać, że moja informacja to był tylko kit, żeby zakończyć temat.

Gość mopnaik22112
czy można zostaś konsultantką faberlic i zamawiać np tylko dla siebie i nie co miesiąc składać zamówienia?? chciałabym uzywac tych kosmetyków i korzystać z rabatów:P na czym to polega czy ktoś mkoze wyjaśnic?? i jak to zrobić?? bede baaardzo wdzieczna:))

Witam serdecznie wszystkie Panie które podjęły wątek od wczoraj, Iwona - zauważyłam, faktycznie niemiecki katalog jest kwartalny, i farby cała swą krasą znaczą jego strony. Jeśli dobrze kojarzę to farby u nas zakończyły żywot przed wakacjami (może u nas miały większe wzięcie, a tam mają końcówkę ostatniej partii), aczkolwiek masz rację, niemieckie normy są bardzo ostre i konsekwentnie przestrzegane. Więc jest to możliwe iż na odczepnego zasłaniali się swoimi wydumanymi normami?. Co do EP - to wydaje mi się , iż uwarunkowane jest to przelicznikiem w danym państwie ichniejszą walutą (nie jestem pewna ale złotówka jest chyba mocniejsza od rumuńskiego leja!!!). Mopnaik22112, ja osobiście zostałam konsultantką we wrześniu 2007,zaintrygował mnie napis na reklamówce (osobiście brzydka ta reklamówka była srebrno-granatowa), weszłam na stronę i z ciekawości się zarejestrowałam. Zaczęłam testować kosmetyki (wśród nich jest kilkanaście, według mnie perełek kosmetycznych - które uwielbiam), kupuje głównie dla siebie, nikt mnie nie popędza, dostaję regularne sms o promocjach - (wiem że zostałam przez firmę dołączona do pewnej odnogi ze śląska - więc zadałam sobie trochę trudu aby poznać swego\'\' psełdo \'\'sponsora, notabene - bardzo sympatyczna babeczka, czasami dostaję właśnie od Niej sms o wyjątkowych rabatach w jej grupie. Więc szukaj sponsora ze swego miejsca zamieszkania lub tutaj na forum, lub na stronie Faberlic -u. - sponsor, - deklaracja, - zamówienie, poczytaj regulamin na stronie Faberlicu. Ale się rozpisałam, jak nigdy - pozdrowienia z KRAKOWA

Witam serdecznie wszystkie Panie które podjęły wątek od wczoraj, Iwona - zauważyłam, faktycznie niemiecki katalog jest kwartalny, i farby cała swą krasą znaczą jego strony. Jeśli dobrze kojarzę to farby u nas zakończyły żywot przed wakacjami (może u nas miały większe wzięcie, a tam mają końcówkę ostatniej partii), aczkolwiek masz rację, niemieckie normy są bardzo ostre i konsekwentnie przestrzegane. Więc jest to możliwe iż na odczepnego zasłaniali się swoimi wydumanymi normami?. Co do EP - to wydaje mi się , iż uwarunkowane jest to przelicznikiem w danym państwie ichniejszą walutą (nie jestem pewna ale złotówka jest chyba mocniejsza od rumuńskiego leja!!!). Mopnaik22112, ja osobiście zostałam konsultantką we wrześniu 2007,zaintrygował mnie napis na reklamówce (osobiście brzydka ta reklamówka była srebrno-granatowa), weszłam na stronę i z ciekawości się zarejestrowałam. Zaczęłam testować kosmetyki (wśród nich jest kilkanaście, według mnie perełek kosmetycznych - które uwielbiam), kupuje głównie dla siebie, nikt mnie nie popędza, dostaję regularne sms o promocjach - (wiem że zostałam przez firmę dołączona do pewnej odnogi ze śląska - więc zadałam sobie trochę trudu aby poznać swego\'\' psełdo \'\'sponsora, notabene - bardzo sympatyczna babeczka, czasami dostaję właśnie od Niej sms o wyjątkowych rabatach w jej grupie. Więc szukaj sponsora ze swego miejsca zamieszkania lub tutaj na forum, lub na stronie Faberlic -u. - sponsor, - deklaracja, - zamówienie, poczytaj regulamin na stronie Faberlicu. Ale się rozpisałam, jak nigdy - pozdrowienia z KRAKOWA

Witam serdecznie wszystkie Panie które podjęły wątek od wczoraj, Iwona - zauważyłam, faktycznie niemiecki katalog jest kwartalny, i farby całą swą krasą znaczą jego strony. Jeśli dobrze kojarzę to farby u nas zakończyły żywot przed wakacjami (może u nas miały większe wzięcie, a tam mają końcówkę ostatniej partii), aczkolwiek masz rację, niemieckie normy są bardzo ostre i konsekwentnie przestrzegane. Więc jest to możliwe iż na odczepnego zasłaniali się swoimi wydumanymi normami?. Co do EP - to wydaje mi się , iż uwarunkowane jest to przelicznikiem w danym państwie ichniejszą walutą (nie jestem pewna ale złotówka jest chyba mocniejsza od rumuńskiego leja!!!). Mopnaik22112, ja osobiście zostałam konsultantką we wrześniu 2007,zaintrygował mnie napis na reklamówce (osobiście brzydka ta reklamówka była srebrno-granatowa), weszłam na stronę i z ciekawości się zarejestrowałam. Zaczęłam testować kosmetyki (wśród nich jest kilkanaście, według mnie perełek kosmetycznych - które uwielbiam), kupuje głównie dla siebie, nikt mnie nie popędza, dostaję regularne sms o promocjach - (wiem że zostałam przez firmę dołączona do pewnej odnogi ze śląska - więc zadałam sobie trochę trudu aby poznać swego\'\' psełdo \'\'sponsora, notabene - bardzo sympatyczna babeczka, czasami dostaję właśnie od Niej sms o wyjątkowych rabatach w jej grupie. Więc szukaj sponsora ze swego miejsca zamieszkania lub tutaj na forum, lub na stronie Faberlic -u. - sponsor, - deklaracja, - zamówienie, poczytaj regulamin na stronie Faberlicu. Ale się rozpisałam, jak nigdy - pozdrowienia z KRAKOWA

Gość proszę o informację
na temat wody toaletowej "Sleza Yurate" zastanawiam się nad jej zakupem, a informację na jej temat (opinie użytkowniczek) są bardzo skąpe szczególnie interesują mnie odczucia osób, które używały tych perfum (zapach, trwałość) i czy może jest podobna do jakiegoś innego znanego zapachu z góry wielkie dzięki

Gość Iwona.Faberlic
Lemelka, jeżeli chodzi o wartość EP w Polsce a np Rumunii to nie jest ona uzależniona od jak to określiłaś przelicznika w danym państwie. Wystarczy wejść na stronę NBP porówna kurs PLN i RON. I ceny w katalogach. Po prostu w Polsce konsultantka ma zdecydowanie mniejsze możliwości zarabiania. A EP są bardzo istotne zarówno dla każdej konsultantki jak i lidera budującego grupę. Od 100 EP uzyskujesz dodatkowy upust +6% i więcej. Tylko, że zgromadzić te 100 EP ile musisz sprzedać. A w pozostałych krajach na 100 EP wystarczy sprzedać połowę tego co w Polsce. Poza tym inne kryteria dla budujących swoje grupy są zdecydowanie zawyżone jak np ilość zrekrutowanych konsultantek. Poza tym ilość EP tak "po cichu" latem tego roku została zmieniona właśnie na naszą niekorzyść. Nigdzie nie było żadnej oficjalnej informacji. Dlaczego?

Dziewczęta, \"w związku z pracami technicznymi strona www.faberlic.pl zostanie zaktualizowana po 1 stycznia.\" mam rozumieć, że katalogu grudniowego w wersji elektronicznej nie zobaczę??????

Dziewczęta, "w związku z pracami technicznymi strona www.faberlic.pl zostanie zaktualizowana po 1 stycznia." mam rozumieć, że katalogu grudniowego w wersji elektronicznej nie zobaczę??????

Iwona !!!!, chylę czoła przed tak rozległą wiedzą na temat EP, (ja osobiście, nigdy się w to nie wgłębiałam - konsultantką jestem z nazwy). I tym sposobem nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć, dlaczego firma działa na niekorzyść dziewczyn? Ale może dzięki naszej wymianie zdań (głównie Twojej), znajdzie się ktoś!, bardziej zorientowany i uzasadni dlaczego? w Polsce musi być tak kiepsko (czy jest to wynikiem układzików, tak typowych dla naszego społeczeństwa, jak najwięcej dla siebie, a innym tylko tyle ile skapnie ze stołu). Osobiście nie WIEM !!! Pozdrawiam,

Gość Iwona.Faberlic
Lemelka, nie chyl czoła tylko zapytaj swojego przełożonego, czyli jak go nazwałaś sponsora, o zasady EP bo dużo tracisz.:( Ja każdej swojej konsultantce tłumaczę na czym polega zasada gromadzenia EP i te dziewczyny naprawdę z tego korzystają:) A jeżeli nagle firma podnosi cenę produktu za 1 EP to siłą rzeczy konsultantki mimo zwiększonej sprzedaży zarabiają mniej. I jeszcze jedno, ponieważ też podglądasz strony Faberlica w innych krajach, polecam zajrzeć na te strony gdzie podane są wielkości EP za kosmetyki. W KAŻDYM kraju za wyjątkiem Polski są analogiczne.

Gość Izabela B.
Faktycznie u nas by uzbierać 100EP to trzeba strasznie dużo sprzedać..

Gość Iwona.Faberlic
a kiedyś tak nie było - zobacz swoje zamówienia:(

Gość Izabela B.
Ja już kiedy zaczęłam być konsultantką to były te czasy, że uzbierać te 100Ep było wielkim wyczynem. Nawet jak mam 6 osób pod sobą to żeby mieć łącznie te 100Ep jest wielkim wyczynem raz na kilka miesięcy. Kobiety w ogóle prawie nic nie zamawiają a jeśli już to na 10-20EP lub nawet do 10Ep.... ;/ Jest dużo promocji gdzie za te kosmetyki nie ma w ogóle naliczanych Ep... Dla mnie trudnością jest uzbierać 50 Ep na miesiąc samej dla siebie a gdzie kolejne 50 z grupy? Wyjątkowo w tym miesiącu miałam dużo EP ze swojego zamówienia,dzieki grogiej serii Neo którą zamówiła sis.. Także niewiele na tym wychodze poza pojedyńczym miesiącem :(

Gość en.c89
jak mam rozumieć aktualizacje po 1.01?:/ że co ? nie bedzie grudniowego katalogu? zamówienia przez iinternet? promocji tygodniowych? :/ ale sie WKUR****Wiłam :/

Gość Izabela B.
Katalog grudniowy już jest on line..

Gość Izabela B.
Niestety katalog mnie zdegustował, te procenty przy produktach to kicha, bo część z nich jest w ogóle droższa niż w poprzednim miesiącu a niby 24% mają być tańsze? ;/ Mikrodermabrazja była w tamtym katalogu po 30,90zł, a teraz jest po 32,90zł i to niby jest te 27% zniżki????? Piszą, że promocje na święta a prawie wszystko jest droższe niż poprzedni. Na tej 'promocji' chcą zarobić jeszcze więcej licząc na to iż jest to grudzień. A perfuma aquamarin droższa o kolejne 10zł, czyli już kosztuje prawie 75zł.. szkoda, że pojemności jeszcze nie zmiejszyli bo już i tak jest tylko 30ml.Aora jak kiedyś była jedną z tańszyc teraz kosztuje 55zł :/ żenada!! to samo alizes. Nowa seria zapowiada się ciekawie,chociaż dość droga jest! Dla mnie to ejst chory,by w każdym kraju katalog diametralnie się różnił.Pozatym ta adnotacja o sprzedaży dopiero po 15 grudnia prawie wszystkich nowości.. OJ LUDZIE,OPANUJCIE SIĘ Z TYM FABERLICEM BO TO NIE VICHY CZY INNA ZNANA MARKA BY TAKIE CENY WINDOWAC!

dlatego ja niestety pożegnam sie z ta firmą bo drogi rozwoju i kariery to ja tu nie widzę choc grupę swoją miałam juz bardzo dużą i nagle trach załamało się, no niestety jak się tak prowadzi firme i biznes (to o \"górze\" Faberlica) to nie ma sie co dziwic, że klientów brak a konsultantki uciekają a szefostwo o nas nie dba. Po co nam te katalogi w grudniu??? w połowie grudnia??? gdzie konkurencja dawno już wypuściła świetne świateczne katalogi i klientela owsze bardzo dużo pozamawiała ...........z oriflame i avonu.....

Nie jestem mocna z matematyki, ale rzuca się pewna prawidłowość w promocjach FL - przykład: WODA toaletowa Violet, Nimphea - 15ml, cena wyjściowa w październiku i listopadzie 37,00 -- cena katalogowa 27,90. GRUDZIEŃ 50% zniżki ale już przy cenie wyjściowej 44,00 - 21,90 44 - 37 = 7zł różnicy, gdy weźmiemy cenę katalogową z Listopada 27,90 i odejmiemy 7 zł to mamy 20,90 Czyli 50% obniżki w grudniu daje nam o 1zł drożej 21,90 ale to taki szczególik.

No dobrze, ale to tylko jeden przykład, więc gdzie ta prawidłowość? ;) Mnie w tym katalogu zaszokowała cena wody 8element, w tamtym miesiącu kupiłam ją za 32 zł, (czyli mi się udało ;) a teraz dwa razy drożej

Gość Mockingbird
Faberlic szaleje...z miesiąca na miesiąc kosmetyki coraz droższe...kto to kupi...wszystkie znajome napaliły sie na tusz Duel...a tu cena wyższa i już traci na uroku...bo za jego cenę to można coś dobrego i sprawdzonego w drogerii kupić...zastanawiam się czy nie odejść z firmy bo nie widzę tu przyszłości...

Gość Mockingbird
Mam pytanie.Czy paczki są dostarczane także w sobotę?

to zależy gdzie mieszkasz -wiem,że katowice rozwoża

Gość Mockingbird
Hm i znowu firma sie nie wywiazuje z umowy,zlozylam zamowienie we wtorek rano,a kosmetyki dostane jutro...a slyszalam ze na dostarczenie jest 72 h

myśle,że wato byloby sprawadzić czy nie zawaliła firma przewozowa -mi tez się spóznili z innej firmy

Gość Izabela B.
Grudzien straszny,zamiast wiecej zakupow po promocjach w katalogu to wszystko drozsz porownujac z listopadem takie,ze nie mam zadnego zamowienia od klientow tylko ja i siostra. Ale mi promocje ;/ A nowe serie takie drogie,ze szok..cienie za 55 zl ;/ Zamowilyscie cos nowego?

Gość Mockingbird
Zamówiłam ten nowy perfum dla kobiet...na początku tragiczny...ale po odparowaniu alkoholu ma miła subtelną woń...I jeszcze peeling z nowej serii...opinie wystawie kiedy zastosuję:)

Gość Izabela B.
Wlasnie interesuje mnie peeling z tej nowej serii,sama chce go zamowic.