Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmiiii

co dawać psu do jedzenia?????

Polecane posty

Gość matylda81
Ja moim psom raz dziennie daję posiłek przygotowany własnoręcznie i dwa razy dziennie podaję im bezzbożową karmę Canagan.

Gość jadka_kol
nie zawsze mam czas, żeby coś upichcić dla psa, ale kupuję Canagan i jego składniki są identyczne z tymi jakie dajemy psu w domowym jedzeniu. Weterynarz mi ją polecił, bo pies miał problemy z nerkami

Gość gość
Jak nie mam czasu, żeby coś przygotować do jedzenia swojemu psiakowi to podaję mu suchą karmę firmy http://www.canivera.pl/ ale jak mam trochę więcej czasu to gotuję mu ćwiartkę kurczaka, serduszka, żołądki i wątróbkę, do tego daję jeszcze warzywa i kaszę.

Gość gość
Mojej bokserce kupuje szkielety z kurcząt lub udka .Gotuje z marchewką szczypta selera i pietruszki odrobinka.Osobno gotuje makaron lub ryż Potem obieram szkielet z kosteczek i uzyskane mięsko mieszam z makaronem czy ryżem. Kupuje też kostki schabowe które też gotuje i obieram.Od czasu do czasu surowe żółtko.Rano dostaje bułkę z maslem wedlina lub serem pokrojone w kostke.Jest sliczna z miękka blyszczaca siercią .I z dziubka jej nie capi co zdarza się gdy raz w miesiącu dam suchą karmę.

Gość Izabella D
Ja mojemu westowi gotuje codziennie mięso indycze,lub wątróbkę indyczą z ryżem i marcheweczką,rano i wieczorem dobrej marki karma Royal Eukanuba,nie choruje chociaż ma dopiero pół roku piękna sierść zdrowy energiczny

Wilk długowłosy na dworze oraz York w domu. Moim zdaniem karma powinna być zróżnicowana odnośnie tego gdzie pies przebywa, jakich jest gabarytów, jak często się rusza. Ja systematycznie dokładam Wilkowi tabletki z witaminami (tanie i dostępne u każdego weterynarza) niezbędnymi dla psa ponieważ nie jestem człowiekiem który wie ile witamin jest w danym posiłku a brak witamin może powodować różne niewidzialne dla nas choroby, czy też osłabienia. W okresie letnim 1-2 posiłki dziennie, zimą mniejsze 3 oczywiście na ciepło (temperatura jedzenia ok 15 stopni). Mieszam karmę, suchą wysokoenergetyczną + mokra, czasem jak żona nie widzi dodaje trochę sosu z obiadu dla smaku :) do tego ryż z marchewką, nie daje psu mleka tylko jogurt naturalny, biały serek. Wilk ma dopiero 8 msc jest to suka i uwierzcie mi że wygląda pięknie. Błyszcząca sierść, duża, bardzo silna, białe zęby naprawdę nie mogę się jej powstydzić. Po jedzeniu zawsze dwie godziny w kojcu, słyszałem, że dostają skrętu kiszek więc lepiej niech sobie odpocznie. York w domu - nazywany królem je wszystko :) Jak mu nie dam czegoś co jem w danej chwili to mnie drapie, szczeka na mnie czasem nawet podgryza. Prosi w taki sposób, że nie mam siły mu odmówić. Wiem, że to jest złe ale co drugi dzień wieczorem zabieram oba psy na kilku kilometrowe bieganie :) Tak więc moim zdaniem nie ma co sugerować się ogółem tylko samemu dopasować wg "wytycznych" jedzenie dla pupili. Dodam jeszcze, że przyjęło się u mnie Wilk - mój, York - żony obowiązek :) Pozdrawiam wasze zwierzaki!