Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmiiii

co dawać psu do jedzenia?????

Polecane posty

u ludzi też poprawia perystaltykę - ja dodawałam w ziarenkach do sałatki owocowej, polewałam jogurtem i pyyycha!

Gość żona właściciela psa
mam 4 miesięcznego goldenka i daję jej na zmianę karmę suchą, na którą kręci nosem (ale nie z supermaketu) i jedzenie naturalne (w tym niegotowane mięso i kości - jak gotujecie psu to nie trzeba gotować mięsa, pies trawi surowe, które ma więcej składników, które wytrącają się podczas gotowania). ale co chciałam powiedzieć - że dodaję jej olej lniany na piękną sierść i sprawdza się! a olej z pestek dyni ma właściwości antyrobakowe dla przewodu pokarmowego!

Gość Mama psa
Wiele czasu spędziłam, żeby dotrzeć do prawdy o jedzeniu dla psów i oto wnioski: 1- gorsze karmy to takie samo pożywienie jak napoje gazowane i chipsy dla cżłowieka, a ludzie jedzą, piją i żyją (jak chorują, to się ich leczy, niektórzy od tego nie chorują), z tą różnicą, że ludziom złe żarcie smakuje, a psom nie. 2 - lepsze karmy mają tę wadę, że nie smakują psom, więc poco je dręczyć? 3- UWAGA - najważniejsze - Jestem przeciwniczką karm nie z ww względów, ale - są one tetowane na zwierzętach traktowanych w spowób niehumanitarny i nie przyczynię się do męczenia piesków i kotków kupując karmy 4 - kiedyś dię tylko gotowało psu i były zdrowe i rosły. fakt, że teraz nawet naturalne jedzenie nie jest najzdrowsze nie znaczy, że karmy są zdrowsze, bo zrobione są z tych samych składników, najwyżej gorszej jakości

Gość najlepiej gotuj mu w domu
moj nie lubi gotowego zarcia ;) Robie najczesciej ryz z kurczakiem albo makaron z wolowina ;)

to z siemieniem lniamym to prawda, hehe. Tez tak robie ;) Pies nie zauwazy - a dobre dla przewodu pokarmowego i siersci ;) I moj pies to surowizne najbardziej lubi :D Wiec czaami surowe mu daje. Ale bym zbankrutowala - bo wtedy nie mieszam z zadnym ryzem, czy innym wypelniaczem - daje samo surowe mieso ;)

ja przepraszam bardzo ale nie rozumiem twierdzenia, ze rasowy pies musi jesc lepiej niz kundelek :O Co za roznica? :O

Jeśli zależy wam na kasie to polecam Acane.Tańsza od Royala,a jak dla mnie,lepsza :P Dobry jest też Orijen,ale to większy wydatek,13.5 kg za jakieś 220. Jak można oszczędzać na zwierzęciu?Nie mówię o bzdurach typu super zabawki czy obroże wysadzane brylancikami tylko o podstawie,czyli jedzeniu.Kupujecie zwierze i tym samym zobowiązujecie się dbać o nie jak należy :| Mam w domu psa,ale nim zajmuje się mój ojciec więc nie wiem ile miesięcznie wydaje na niego pieniędzy,ale ja sama tylko za królika płacę ponad 100 zł,o kocie nie wspominając.

ja oszczedzam na sobie bardziej niz na psie... Mi wychodzi tak srednio 300zl miesiecznie - jak juz o kosztach mowa ;)

Też bardziej oszczędzam na sobie niż na zwierzętach :P przykre :P

Gość patiszonek
Powiedzcie mi, jak gotujecie jedzenie dla psa to jakie warzywa dodajecie? Ja swojego karmię Royal Canin ale czasami mu gotuje mięso z ryżem i marchewką, widać że gotowane bardziej mu smakuje ;-) Dlatego chciałabym się dowiedzieć co z warzyw oprócz marchewki mogę dodać?

Gość bejbe1012
Od Pedegree psy sie uzależniaja...;/ Ja mam szczeniaka i na razie karmie go suchą karmą, a potem to nie wiem, będzie troche karmy i troche tego co my jadł....

Gość ewunia144
Moj spaniel ma 9miesiecy. Jak go kupilam to mial 4 tygodnie i dostawal royal canin tak do 5-6 miesiaca wygladal po nim pieknie, mial gladka siersc i wogole nie linial. Niestety dopadl mnie kryzys i musialam ograniczyc wydatki i przez 1 miesiac dostawal Peedigre. Po miesiacu psu platala sie siersc i strasznie linial!!!! A pozniej to wogole nie chcial jej jesc. Teraz gotuje mu watrobke z wazywami , jest tania(6zl za kilo) a moj psiak ja uwielbia :) jak jestem przy kasie to kupuje mu miesko drobiowe no i oczywiscie surowe jajeczko 1 raz w tygodniu ;)

Gość mika a
na początek warto żebyś powiedziała w jakim wieku jest twój pies. najlepsze są karmy bytówki (royal, hills, eukanuba) jeśli cię nie stać, alternatywą są karmy brit. gotowe jedzenie nigdy nie jest dobrze zbilansowane, oczywiscie nie mozesz dawac resztek ze stolu. jesli chcesz koniecznie gotowac polecam witaminy flawitol, dobrane do psa (w lecznicach wet)

Gość psia pani
Mam "utytą" suczkę-labradorkę. Czy ktoś miał podobny problem? Czym ją odchudzić?

Gość kocham psy... studiuję wet.
Ja swoim podaję warzywka do tego makaron lub kasza i mięso albo chrząstki baranie. Wszystko to oczywiście przed podaniem gotuję, po przygotowaniu czekam na ostygnięcie i dodaje witaminy

Gość sasiadki i koty

Gość ja swojemu psu-juz
staruszkowi cale zycie dawalam eukanube, jak sie skonczyla a w sklepie nie bylo kupowalam royal ale to tak na zalatanie dziury, obecnie karmie ja eukanuba weterynaryjna, wierz mi moj seter irlandzki ma 14 lat i jest sprawny, ma wszystkie zeby, zadnych problemow zdowotnych a jej "koledzy" -inne setery poumieraly majac max 10 lat i z tego co wiem wlasciciele nie inwestowali w dobra karme bo karmili albo jakimc chapi albo jedzeniem domowym, wiec skoro chcesz cieszyc sie z dlugiego i zdrowego zycia swojego psa-inwestuj i to nietylko w dobra karme

Gość Jabłonek
Mam psa owczarka niemieckiego, 3,5 miesiąca i kupuje mu karmę (Purina), zalewam ja w pojemniku jakas zupa np. rosołem czy pomidorowa tak zeby była rozpuszczona, do tego jakies jajeczko 2 razy w tygodniu i garść wołowiny. Pies jest zadbany, miękka sierść, nie linieje, nie za gruby i nie wychudzony. Rosnie jak na drozdzach. Pozdrawiam

Gość tym__ooo
Ja daje swojemu kanapki z masłem, mleko, pasztet z chlebem, kaszanke itp.

Gość milosniczka zwierzat
tak mowicie o tej purinie.. a friskies, ktory jest robiony przez firme purina jest tak samo dobry?? moje psy go uwielbiaja a kosztuje wielki wor 69zl.

Gość moniak jaworska
muj pies nie kce jesz i robi kupe cału czs co zrobić?

Gość monika jaworszka
yyy co jedzienie heloł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość karmellina
Ja mojemu labkowi serwuję "domowe obiadki" rano i wieczorem, a w południe karmę Brit W więc napisze 2 przepisy :) 2/4 posiłku mięsa (mój wujo hoduje kury więc czasem coś podrzuci :haha: , a jak nie to kupuję) 1/4 posiłku kaszy, ryżu lub makaronu- rzadziej 1/4 posiłki warzyw (marchewka, pietruszka, burak) Mięso obieram z kości i gotuje, podobnie jak ryż/kasze/makaron. Warzywa surowe trę!!! ;D Po ugotowaniu ryż/kasze/makaron zostawiam na ostudzenia, a mięcho kroję lub drobie na małe kawałeczki (żeby pies tylk omiesa nie wybierał). Wszystko razem mieszam i CZASAMI dodaję surowe albo lekko podgotowane jajko. I gotowe! Karmel się zajada, aż mu się uszy trzęsą ;] A to druga wersja: ryż makaron płatki kukurydziane marchewkę jajko na twardo mięsko kilka łyżek rosołu (bulionu) Ryż, makaron i marchewke- pokrojoną gotuję i parzę. Jajko kroję w kostke i dodaję do wytwotu wraz z płatkami! To wszystko zalewamy rosołem i dodajemy mięso :-P Gotwe

Na pewno warto przygotowywać domowe posiłki dla psiaka - takie są dla niego najbardziej odżywcze. chociaż o suchej karmie tez nie możemy zapominać - to świetna przekąska dla zwierzaka. Tylko należy pamiętać żeby nie kupować tych karm z supermarketu bo w nich wartości odżywczych jest niewiele. Warto się przejśc do sklepu zoologicznego i wybrać jakąś zdrową karmę, lub jeśli nie mamy takiego w pobliżu to zamówić przez internet. taste of the wild jest dobrą karmą na przykład http://tnij.org/lotj Nutra Gold Holistic tez jest zdrowa.

Gość klauida
Mam psa owczarka niemieckiego w tym samym wieku co ty . Do jedzenia daję suchą karmę co tydzień ( 1 tydzień karma 2 tyd. zwykłe jedzenie) jako zwykłe jedzeni gotuje jej kasze lub ryż (mój woli kasze ) z przełykami , które można kupić w intermarsche .

Gość jołiki
Ja wychodzę z założenia,że psu najlepiej jest podawać odpowiednią karmę. Oczywiście od czasu do czasu gotuje mu coś smacznego,ale naprawdę rzadko= generalnie nie mam na to czasu. Najczęściej wybieram royal canin, jakoś mój pies ją lubi. Na pewno nie należt ona do najtańszych ( chociaż na krakvet.pl jest w miarę tania) ,ale na zdrowiu psa nie oszczędzam.

Gość nacshasoc
:)

Gość Hubixu
ja daje mojemu psu tylko karmę dla psów i jak wyjdę z nim na spacer to jak zrobi siku to wtedy daje mu takie nagrody specjalne dla piesków.

Gość Hubixu
dobrze robię proszę o odpowiedz

Gość piszinger
jołiki to fakt, Krakvet ma całkiem przystępne ceny i spory wybór. Najlepiej szukać karmy dla psów patrząc na skład każdej karmy, nie każdy pies lubi wszystko.