Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PMDDtka

PMDD dysforyczny zespol napiecia przedmiesiaczkowego

Polecane posty

Gość PMDDtka

czy ktoras z was odczuwa nasilony psm zwany pmdd Juz nie wiem co robic wszyscy lekarze mnie olewaja Ginekolog odsyla do gastrologa a gastrolog do ginekologa:) Jestem po dokladnych badaniach u gastrologa wszystko jest ok a mnie nadal boli Po raz kolejny wybieram sie do ginekologa Wyraznie czuje bol i wszelkie inne objawy przez 2 tyg przed okresem Moja psychika juz wysiada ile mozna sie meczyc Fizycznie tez juz jestem wyczerpana Najbardziej wkurza mnie to ze jak czytam jakies artykuly opublikowane przez ginekologow dotczace PMDD to pisza ze trzeba sie zglosic do lekarza ze to choroba ze ginekolog moze pomoc .... a jak sie pojdzie do ginekologa do slysze "no coz niektore kobiety tak maja:)" Mam juz tego dosyc oprocz usg i cytologii nie robiono mi innych badan Nawet biorac tabletki anty (microgynon, cilest, yasmin, mercilon) nie czuje poprawy a objawy z miesiaca na miesiac sa coraz gorsze:( denerwuje sie bo niestety jak juz dostane okres wcale lepiej sie nie czuje Zwijam sie z bolu bez serii polknietych tab przeciwbolowych i goracego termoforu sie nie obejdzie Kurcze ale wierze ze wszystko bedzie dobrze ze jeszcze wszystko sie odmieni:)

Ja swego czasu od połowy cyklu cierpiałam na bóle brzucha, dosłoweni czułam swoje jajniki...Zrobilam usg - w normie, cytologia byla tez ok bo 2 stopień... Moja ginekolog przepisała mi distreptazę i przeszło mi po 2 opakowaniach..Teraz biorę yasmin i jest ok:)

Gość PMDDtka
up

Gość aka*
Ja miewam bardzo silne napięcie przedmies., ale nie wiem czy to jest jeszcze PMS czy może już PMDD? Można jakoś odróżnić jedno od drugiego?

PMDDtka --> znajdź na \"Zdrowiu i urodzie\" albo na forum www.pecherz.pl Tunię i podpytaj ją. Pozdrawiam :).

Gość PMDDtka
dziekuje za wszystkie odp no i tradycyjnie po 2 tyg cierpienia fiz jak i psych dostalam dzis rano okres i teraz zwijam sie z bolu jako skutej skurczu macicy:( jak nie urok to... :) jak mi sie skonczy okres to lece do ginekologa mam nadzieje ze tym razem mnie nie oleje papa

Gość gość
Każ sobie zapisać: Yasmin. A jak PMDD jest silny, to trzeba iść do psychiatry po antydepresanty.