Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hamster

Reinkarnacja

Polecane posty

Dla mnie jest to bardzo przekonywujace, zamiast piekla i potepienia. Literatura ezoteryczna przedstawia inne poglady. Tak samo Pismo Swiete o tym mowi, np. ze Eliasz to sw. Jan Chrzciciel, i inne.

Gość literatura ezoteryczna
z tego co wiem mówi o reinkarnacji

Gość też wierzę

tak, wiem że energia, inni nazywają to duszą nie ginie. Czeka na ponowne ciało by móc znów być.

ja tez wierze :) a nie mieliście nigdy takiego wrażenia ,ze byliście kiedyś w miejscu ,gdzie niby jesteście po raz pierwszy?

Gość katiiiiiiii
a jestescie buddystami?

To z Bubbyzmem niema nic wspolnego, pomimo ze oni tez to wierza. Przeczytaj Pismo Swiete Jana, Rozdz. 3

Gość katiiiiiiii
nie czytam pisma swietego

Gość katiiiiiiii
Wszechswiatem rzadza te same Prawa DHARMY, jest tyle religii ale prawda tylko jedna, jak bys tego nie nazwal JEZUS, JAHWE czy ALLACH to chodzi o to samo, ja osobiscie rowniez wierze w reinkarnacje, pieklo czy niebo to wytwory naszego umyslu i odczucia po smierci

Gość katiiiiiiii
o czym mniej wiecej?

Gość pawełek to ja...
podnoszę

Gość ja slyszalam ze
jesli macie jakas fobie, np boicie sie wysokosci, to bardzo prawdopodobne, ze w ostatnim zyciu mogliscie umrzec np wpadajac w przepasc... A z tym "déjà vu", to podobno praca samego oka wprowadza nas w blad, bo jedna czesc odbiera obraz wczesniej, niz druga i powstaje wrazenie, ze juz widzieliscie dany obraz lub byliscie w danej sytuacji...

Coraz więcej ludzi w to wierzy. Koscioły powinny już teraz przystąpić do rewizji swoich dogmatów, bo zostaną na lodzie osamotnieni!

ja tez wierze. np. jak ktoś jest teraz śmieciarzem to w przyszlym życiu bedzie kierowca śmieciarki a w przyszlym jesli bedzie pokorny bedzie juz ministrem środowiska.

Gość gosia123
Reinkarnacja nie jest twestią wiary to fakt .Pierwsi chrześcianie uznawali reinkarnację potem to zmieniono.Polecam książki m.Newtona "Wędrowka dusz"I Przeznaczenie dusz.Za pomocą regresingu hipnotycznego ator wyjawia i wyjasnia wiele tajemnic z drugiej strony życia.A co do piekła to choc faktycznie go nie ma to własn siłą sprawczą , potęgowana przez lęk możemy je stworzyc i być tam i cierpieć . Wszystko zależy od nas .Lepiej więc wierzyć ,że go nie ma .