Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosciu

Czy kobiety potrafia naprawde kochac ?

Polecane posty

Gość Gosciu

Moja byla rzucila mnie kilka miesiecy temu.Ja zakochany nie jadlem nie chcialo mi sie nic.Calymi dniami gapilem sie w sufit.Ona odeszla z innym.Poczytalem troche i zrozumialem dlaczego.Bylem zawsze przy niej ogrzewalem raczki, obejmowalem ramieniem, tulilem, obdarowywalem kwiatami, pisalem wiersze.Nigy nie myslalem o zdradzie ona byl dla mnie najpiekniejsza istota pod sloncem i o nikim innym nie myslalem.Ona odeszla a ja jak totalne cipsko sie rozplakalem.Dowiedzialem sie z roznych forow ze to przez to ze znudzila sie mna , nie bylem silny i dominujacy w zwiazku dalem sie sterowac.Ponoc jest tak z kazda ze na poczatku sie interesuja potem kiedy juz podporzadkuja sobie chlopaka to go olewaja bo jest "nieatrakcyjny".Mam pytanie do doswiadzczonych pan i panow.Gdzie sie do cholery podzialy uczucia ? Marze o uczuciu na cale zycie.Czy sa jescze kobiety zdolne pokochac na cale zycie czy to juz tylko mit i wszystko opira sie na umiejetnym "graniu" uczuciami drugiej osoby ? Maze o pelnym zaufaniu, oddaniu wiernosci i milosci.Czy ja jestem jakis inny czy moze tez ktos tak ma ?

tak czasem bywa,ze kobiety z przekory bardziej kochają mężczyzn, którzy je od siebie dystansują. Ale to nie reguła. Myślę, że po prostu nie byłeś jej \"drugą połówką jabłka\", szuklaj dalej, a na pewno znajdziesz taką, która za tą opiekuńczość odwdzięczy się prawdziwą i szczerą miłością :)

Gość Gosciu
Dodam ze mam 21 latek dopiero,wiem ze duzo przede mna ale jestem cholernie pesymistycznie nastawiony :/

Gość maalenkaaa
ja chce kochac całe zycie :) i niestey mam doswiadczenie w odwrotna stronę , najpier mowil ze mnie kocha, mowil mmi to kilka lat a potem zostawil:( wiec dziala to w dwie strony bo zostawiahja i faceci i kobiety. a my jestesmy poprstu efektem ubocznym tego wszyskiego :(

Gość kurkagąska
ło matko

Gość kurkagąska
pomyślisz o tym jutro :D🖐️ a

Wydaje mi się, że to nie była \"ta\". Wiem, że trudno to \"przegryźć\", ale spróbuj nabrać do tego dystansu. Z czasem przestanie boleć. Wiem z własnego doświadczenia:) Też mam 21 lat:)

Gość Gosciu
Juz w zasadzie przeszlo.Teraz wstyd mi przez to ze ja blagalem zeby wrocila.Kiedys twardy bylem.Przy niej scipaczalem totalnie :/ Teraz dobija mnie brak nadziei na to ze spotkam jakas wartosciowa dziewczyne :/

Gość sinsinsina
wiesz, ja się zastanawiam z kolei, czy to mężczyźni potrafią kochać ;) tak, to było z mojej strony złośliwe, ale miałam identycznie jak ty. kochałam za bardzo wiele lat. nie rozmawialiśmy za dużo bo jego to męczyło, przychodził z pracy, i potrzebował wypocząć, a potem zjeść, a potem jeszcze kochać się ze mną, jak miał dobry humor, i nie były przypalone kotlety. albo zasypiał, rzucając się na łóżko ze zmęczenia i kazał mi słuchać jak chrapie czy puszcza zgniłe bąki albo beka przez sen lub budzi się gwałtownie z lękiem. kochałam go z całego serca i dawałam zawsze dużo czułości. czasami ze wzruszenia, patrząc na niego jak smacznie śpi wsuwałam się pod koc by być bliżej niego. przyglądałam się jak śpi, jak jego klatka podnosi się i opada rytmicznie kiedy wdychał powietrze. głaskałam go po głowie i myślałam wtedy, że nie zamieniłabym żadnych z tych chwil na nic lepszego.to dziwne, że kiedy spał z otwartą buzią, wyglądał tak niewinnie jak dziecko. ale kiedyś naprawdę mnie przeraził. to było wtedy, kiedy za dużo wypił...nie mieszkałam z nim wtedy. zadzwonił do mnie i poprosił żebym przyjechała, bo bardzo się boi. wiedziałam już, że wypił za dużo, że dzieje się z nim coś niedobrego, że widzi inną rzeczywistość. zostawił otwarte drzwi. sam, leżał na wersalce, a lewa ręka bezwładnie opadła za tapczan sięgając wykładziny. oddychał ze świstem , a jego blado-sina, spocona twarz wykrzywiła się w cierpieniu. z kącików ust, spływała stróżkami ślina. w całym mieszkaniu czuć było odór alkoholu. otworzyłam okno by wpadło do mieszkania trochę rześkiego, wieczornego powietrza. ukucnęłam przy nim.przesunęłam rękę po jego włosach, a wtedy on na chwilę otworzył oczy i zachłysnął się własną śliną. dusząc się mamrotał niezrozumiale, ściskając do bólu moją rękę. byłam w szoku, myślałam, że umiera i błagałam Boga, żeby go ratował bo zdałam sobie sprawę, że ja niewiele mu pomogę. po paru minutach dławienie ustąpiło.oddech wrócił do normy, a on spał jak dziecko do rana. ( ciągu dalszego nie będzie. to jest tylko fragment mojej książki.która kiedyś może ujrzy światło dzienne).

Gość Kombiiii
Ja tez kocham go a sie nie widuje i nie kontaktuje. nie umiem sobie wytlumaczyc tego. mam 20 lat on tyle co ty.

Gość fatalna proza
:O

Gość sinsinsina
ja tak nie uważam. pisałam ją teraz i w pośpiechu :P

Gość Kombiiii
wymyslilas ja teraz na poczekaniu?????

Gość sinsinsina
tak. a co za długi fragment?

Gość fatalna proza
wzorcowy przykład do poradnika "jak wygląda literacki gniot" :O

Gość sinsinsina
moja droga czy ty sama cos kiedys napisałaś literackiego? watpie:O o moja prozę sie nie martw :)

Jeszcze trochę i dojdziesz autorze tego topiku do wniosku,że kobiety najbardziej kochają siebie ,a potem pieniądze.Mnie to coraz częściej chodzi po głowie :o

pewnie że kobiety potrafią kochać. I faceci też. jestem w szczęśliwym związku z facetem od prawie 10 lat, 6 lat po ślubie. I mój mąż jest taki jak autor tego topicu. Może błagać: \"Wróc\" to by nie błagał, ale to uczuciowy i odpowiedzialny facet. Takich lubię, a nie tych, co trzymają na dystans i rżną twardzieli. Wkurzają mnie tacy dupencjusze :) Egoizm i tyle.

Gość Gosciu
Lilly Snape masz moze siostre blizniaczke ktora moglbym poznac ? :(

ja kocham za mocno.. i za duzo oczekuje od niego mierzac go swoją miarką..nie jestem szczęśliwa ale kocham.. no i dziś mi powiedział, że innej drogi niż rozstanie nie widzi.. nie warto angażować całego siebie..

Gościu: no niestety nie mam :) Ale są na świecie kobiety, które doceniają, gdy facet o nie się stara :) Mój mąż na początku wręcz przesadzał, przychodził co 2 dni z różą :D Ale powiedziałam mu, żeby troszkę przystopował i wszysko było OK :) (bo nie byłam przyzwyczajona do takiego ogromu uczuć po facecie - introwertyku). Ale wierz mi, gdy laska jest mądra to doceni te starania a na facetów nie okazujących uczuć i wręcz kobiety odpychających nie poleci :) Bo nie to jest ważne, co facet mówi kobiecie, ale co dla niej robi. A jak robi mało = egoista.