Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość verkaa

pomocy!!!!!!!!!!! jezyk niemiecki

Polecane posty

Gość verkaa

kto mi przetlumaczy kilka zdan na jezyk niemiecki??

Gość teodora
wrzuć zdania

Gość verkaa
dobra. ja klade sie spac i zostawiqm zdania 1.bilety do ina kupilam wczesniej w przedspszedazy, aby uniknac dlugiego staniaq przy kasie 2. ubralam nowa sumienke, zrobilam makijaz i pojechalam autobusem do centrum 3. przed teatrem spotkalismy calkiem przypadkowo naszych znajomych, ktorzy takze szli do teatru 4. porozmawialismy znimi ilka minut 5 w garderobie oddalismy swoje plascze, kupilismy program i udalesmy sie na widownie 6. mielismy miejsca w 2. rzedzie 7.przedstaiwnie zaczelo sie punktualnie 8. byl to utwor "intryga i milosc" friderika schurera 9. tragedie te czytalam uz wczesniej 10. tresc byla mi znanna, pomimo nie nudzilam sie wcale 11. byla to udana inscenizacja 12. role byly dobrze obsadzone 13. na oniec bylo wiele oklaskow

Gość verkaa
mam adzieje, zer mi pomozesz

Gość więcej nie masz
?

Gość teodora
ok , zaraz co mogę to pomogę

Gość verkaa
spoko to na rana potrzebuje i jeszce powiadaniue co robial we wszystkich siwetych przegiecie...

Gość verkaa
ale bledzikow narobilam. troche musze opowiedziec o tym, ze odwiedzilam groby przodkow, itd.

Gość chamstwo
verkaa- ale to chamskie, że kładziesz sie spać a ktoś za Ciebei robotę odwali... :O mogłabyś chociaż z tym kimś tu pobyć- tzn. zaczekać na niego... a tak, to nie dość, że leń to jeszcze bezczelny...

Gość verkaa
ale ja sie nie klade. caly czas oczekuje tylko nie wiem czy w stanie jestem...

Gość verkaa
w sumie juz pozno

Gość verkaa
a zdania sie robia?? bede wdzieczna

Gość teodora
1/Kinotickets hatte ich vorher schon im Vorverkauf gekauft , um dann nicht lange vor der Kasse warten zu mussen 2/Ich zog ein neues Kleid an , schminkte mich und fuhr mit dem Bus ins Zentrum 3/Vor dem Theater (to kino czy teatr właściwie ?) trafen wir ganz zufallig unsere Bekannten , die auch ins Theater wollten. 4/Wir unterhielten uns mit ihnen ein paar Minuten 5/Wir gaben unsere Mantel in die Garderobe ab , kauften das Programmheft und gingen zum Zuschauerraum 6/Unsere Sitzlatze befanden sich in der zweiten Reihe 7/Die Vorfuhrung fing punktlich an 8/Es war "Intrige und LIebe" von Friderik Schurer 9/Das Buch kannte ich schon 10/Obwohl ich den Inhalt kannte , hatte ich keine Langeweile 11/Die Vorfuhrung gefiel mir 12/Die Rollen wurdn gut besetzt 13/Am Ende wurde sehr applaudiert

Gość verkaa
dziekuje. zawsze moge liczyc na przyjaciol:)

Gość wiocha
i chamstwo

Gość kołtunik
hehe , niech rośnie tumaństwo , będzie frytki smazyć , jak się nie chce uczyć

Gość anty-szkop
Jezyk niemiecki to jezyk świn, ktore od mniej wiecej 1000 lat chca nas ograbic, zniewolic a na koncu wymordowac. Uczysz sie jezyka ktorym tuz za miedza rozmawiaja miedzy soba dziadki ktore 60 lat temu (nie, to nie jest duzo) rozwalali naszych dziadkow pod sciana, babcie wieszali, bombardowali miasta, zabijali jencow, wrzucali dzieci do ogniska czy tez strzelali im w glowy. Mowienie, ze to juz DAWNO i w ogole nieprawda - a taka jest dzis tendencja wsrod mlodych - to GLUPOTA i krotkowidztwo. BRZYDZE sie tym jezykiem. Ale jeszcze bardziej sie brzydze Polakami ktorzy sie go ucza. Moja babcia, ktora niemal ZDECHŁA (tak, to dobre slowo) w Oswiecimiu do konca zycia miala dreszcze gdy w TV ktos powiedzial slowo po niemiecku. Bo ona przezyla to wszsytko o czym pisze. A wy nie, i dla was to juz tylko lekcje historii. Tylko wiecie co ? Historia lubi sie powtarzac i trzeba miec honor.