Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta-20lat

Tyłozgięcie macicy

Polecane posty

Gość Marta-20lat

Witam was serdecznie Mam 20 lat i nie dawno dowiedziałam się od ginekologa , że mam tyłozgięcie macicy.W czasie miesiączki mam silne bóle brzucha i krzyża.Ostatnio nawet lekarz przepisał mi ketonal bo inne leki już mi nie pomagają.W czasie stostunku momentami odczówam silny ból.Czy te dolegliwości mogą brac się z tego że mam tyłozgięcie macicy?Czy mogę mieć jakieś problemy z zajściem w ciąże?

Gość m**
Ja mam tyłozgięcie, wiem o nim od lat, to nie jest nic groźnego i dość często ma miejsce. I faktycznie miesiączki są bardzo bolesne :( Z zajściem w ciążę problemów raczej nie ma, są pozycje ułatwiające zajście przy tyłozgięciu. A z tym Ketonalem uważaj, bardzo niszczy wątrobę, nie bierz go zbyt długo.

ja mam tylozgiecie, dowiedzialam sie o tym przed zajscie, w czasie ciazy mialam male problemy zwiazane z tym faktem, ale jakos udalo mi sie urodzic zdrowego syna ;) moja mama tez ma tylozgiecie i nie miala problemow z ciazami

Gość Święta Wincenta
Ja też mam to mam. Na razie nie mam żadnych dolegliwości z tym związanych ale podobno "na starość" u kobiet z tyłozgięciem częściej pojawiają się problemy z wypadaniem macicy :(

Gość sephi
ja tez mam tylozgiecie macicy nigdy jakos sie tym nie przejmowalam ale ostatnio jak tak sobie pomysle to czasami przy sexie w niektorych pozycjach mnie troche boli czy to moze byc z tego?

Gość tyłozgięcie
Jestem starsza ,dużo od Was.Wiem z własnego doświadczenia,ze bóle miesiaczkowe znacznie ustępują po urodzeniu dziecka.Jeżeli chodzi o zajście w ciążę to bez problemów.

Gość ewkkka
Czuje sie troche spokojniejsza po przeczytaniu tego postu....Bo balam sie ze przeszkodzi mi to zajsc w ciazę

ja też to mam ! widać popularne \"schorzenie\" Mój gin powiedział, że przy tyłozgięciu jest małe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy stosunku w pozycji klasycznej, że muszę położyć się na brzuszek, bo \"plemniczki potrawią pływać, ale skakać nie potrafią\" :) podczas ciąży tyłozgięcie powinno się \"naprostować\" i powiedział abym się tym za bardzo nie przejmowała.

Gość Kociulinda
Tez mam. Pytalam ciptologa, czy bedzie problem z ciaza, czy rodzeniem i mi powiedzial, ze to taka sama wada, jak krzywy nos... Moze mam lekkie tylozgiecie? Jedyne, co przeszkadza, to potworny bol kregoslupa przy okresie, ale brzuszek mnie jakos specjalnie nie boli, nie narzekam.