Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ABSynt

Ktora dziewczyna umie i mi zrobi pierogi ruskie??

Polecane posty

Gość brunetka taka
ja chetnie sluze pomoca

Gość umie
ale ci nie zrobie

Gość a ja szukam
chłopaka ktory umie robić pierogi ruskie :P

Marcia, ja podam. Ciasto: dwie szklanki mąki, szklanka wody, jajko. Ewentualnie łyzka oleju. Wymieszać, zagnieść, rozwałkować (na początek - nie za cienko). Wyższa szkoła jazdy zakłada, że do mąki wlewamy gorącą wodę, ale to możesz sobie odpuścić. Farsz: 4 części ziemniaków, 1 część sera białego, smażona (najlepiej na boczku/słoninie, ale to rzecz gustu) cebula - powiedzmy 1-2 na kg. farszu. Ziemniaki ugotować (gotuję w mundurkach), zmielić z serem i cebulą (można dwa razy, farsz będzie wtedy \"gładszy\"). Z ciasta wyciąć szklanką okrągłe kawałki, wsadzić tyle farszu ile sie uda, zlepić - bardzo dokładnie. Ot, i cała filozofia.

Gość brunetka taka
Składniki: Na ciasto: 400 g mąki 2 żółtka 3/4 szklanki letniej wody Na nadzienie: 750 g ziemniaków 250 g twarogu 2 cebule 1 ząbek czosnku 2 łyzki masła 1 łyżka oleju sól, pieprz Sposób przyrządzania: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na maśle wraz z przecisniętym przez praskę czosnkiem. Połączyć z ze zmielonym twarogiem, przetartymi ziemniakami. Doprawic mocno do smaku solą i pieprzem. Z maki, żółtek i wody oraz odrobiny soli zagnieść ciasto, wyrabiać je przze ok. 5 minut. Następnie cienko rozwałkować, dużą szklanką wycinać kółka. Na każde z nich nakładać po łyżceczce farszu i dokładnie sklejać. Gotować w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oleju do momentu aż wypłyną na wierzch.

\"brunetka taka\" a skad jestes chetnie skorzystam z twojej pomocy:)

Gość brunetka taka
a Ty skad? chetnie Ci osobiscie przygotuje te pierozki

Gość brunetka taka
ale ja jestem mezatka:) a ile masz lat?

napisz do mnie absynt7@o2.pl, albo podaj swojego maila juz mysle o pierogach:) mniam mniam:)

Gość brunetka taka
napisalam

Gość taka jedna glupia
a moj ex namowil mnie zebym mu zrobila pierogi z miesem. I zrobilam.. i w ogole tak sie dla niego staralam, po czym okazalo sie ze chuj mnie 4 lata zdradzal, a sam mnie o to podejrzewal :-( gdy ja bylam niewinna wiec jak teraz spotykam faceta ktory mowi: prosze ugotuj mi pierogi, to mam mu ochote jebnac patelnia w leb :-p

Gość brunetka taka
jeszcze raz wysłałam

\"brunetka\" upewnij sie ze pod dobry adres wysylasz bo pod moj absynt7@o2.pl nadal nic nie dotarlo:(

taka jedna to faktycznie mialas pecha ale dlaczego odrazu myslisz ze jak facet prosi o pierogi to odrazu zdradza... chyba tylko ty mialas takiego pecha:(

Gość brunetka taka
wyslalam

Gość brunetka taka
kurcze nie wiem czemu ale te wiadomosi wracaja do mnie z powrotem :( musze zaraz wyjsc sprobuje napisac pozniej pa

Gość jaktotak*
taka jedna ----> :D :D :D Dobre :D