Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20 latka

Bolące miesiączki

Polecane posty

Gość 20 latka

Mam 20 lat.Moim problemem są bardzo bolesne miesiączki.Zdarza sie że w tych dniach nie mam siły normalnie funkcjonować.Mdleje, wymiotuje.Nie zdarza sie to co miesiąc ale co dwa, trzy miesiące i zawsze przez pierwszy dzien okresu.Dodam że ostatnio lekarz stwierdził u mnie tyłozgięcie macicy.Czy ta wada może aż tak działać na miesiączke? Co może mi pomóc w czasie tych boli? Proszę pomożcie .Kiedy mam dostać okres boję sie strasznie tych dolegliwosci :(

Gość sephi
podobno tylozgiecie ma na to wplyw, ale o bolesnych miesiaczkach powinnas porozmawiac z ginekologiem, ja rozwazylabym branie tabletek mi bardzo pomagaja, bo rowniez jak nie bralam to mialam bolesne miesiaczki jak rowniez mam tylozgiecie macicy ;)

Gość sephi
chodzi mi o tabletki anty oczywiscie bo raczej nie warto sie faszerowac przeciwbolowymi, ktore i tak nie pomogaja za bardzo

Gość do spehi
Taaa... a branie hormonalnych to nie jest faszerowanie się ??

Gość m***m
Skorzystaj z wyszukiwarki tu na forum, temat bolesnych miesiączek pojawia się co chwilę dosłownie. Poczytaj to co znajdziesz. Tak, tyłozgięcie macicy wpływa na bolesne miesiączki, ja mam tak samo, żyję z tym o wiele dłużej niż Ty.

Gość sephi
no wiedzialam ze ktos mi to wytknie tak to rowniez faszerowanie sie ale przynajmniej skuteczne

Gość do sephi
W moim przypadku nie było skuteczne. Brałam m.in. ze względu na bolesne miesiączki, a i tak musiałam łykać tabletki przeciwbólowe. Przy okazji pigułki skutecznie skopały mi zdrowie, jestem 1,5 roku po odstawieniu a efekty mam nadal, teraz widzę że nie warto było się tym faszerować.

Gość sephi
mysle ze to po prostu zalezy od kobiety jednym pomaga innym nie, ja po tabletkach anty czuje sie dobrze i nie zaszkodzily mi w zaden sposob dlatego trzeba wykonywac badania bo niektore kobiety maja bardzo delikatny organizm ty moze rowniez ;)

Gość tippi2
słuchajćie ja mam 32 lata i dalej bolesne miesiączki ,wcześniej też mdlałam wymiotowałam kilka razy nawet znalazłam się w szpitalu ,oczywiście nie było mowy żeby w tych dniach iść do szkoły albo do pracy. Teraz też mnie boli ale chyba się już przyzwyczaiłam. też mam tyłozgięcie .