Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fggfggfgf

NARZEKACIE NA ANTYKONCEPCJE WIELCE ...NIE ROZUMIEM WAS !!!PRZECIEZ....

Polecane posty

Gość fggfggfgf

mozna nosic plasterki ktore nie szkodzą na organizm a wy pieprzycie ze trujecie sie tabsami..

wiesz plasterek kosztuje 60zł na miesiąc, nie każdego na nie stać...

Gość plasterki też są szkodliwe
i się od nich baardzo tyje:-oJa biore tabsy i nie narzekam;-)

Gość MIAL KTOŚ BRĄZOWEGO
hahaa co takiego?? od plasterków sie tyje ??pierwsze słysze .. to chyba jakaś kpina.. od tabsów tak ale jak mozna utyc od czegos co jest przyklejone na skórze??

Gość plasterki nei są drogie
przeciez ja zazywalam diane 35 na problemy z miesiaczką i potem mi watroba wysiadla i gin zmienil mi na recepte na plstreki i taniej mnie nawet wyszlo..

Gość to prawda niestety
zgadzam sie ze plastry są nieszkodliwe ale droższe.

Już pomijam fakt, że są drogie. Jeśli komuś zależy to jakoś kase wykombinuje. Ale zastanawiam się nad skutecznością. Tabletke się połknie i luz.A taki plasterek może sie odkleić itp, więc chyba bałabym sie iść na całość przy tej metodzie :( A szkoda bo chętnie bym ją wypróbowała...

Gość dzieki wielkiee
ta metoda przynajmniej nie szkodzi..

Gość wiemdobrze
jak nie szkodzi? To jest to samo co tabletki anty tylko inna metoda podoawania:)

Gość kakksksksss
ale gin mi powiedzial ze nie szkodzi wcale a tabletki idą do orgaznizmu i mi je wycofal bo szkodzily i dal plastry by nie szkodzilo..

co za ciemnogród, to czy sa to tabl czy palsterki nie ma znaczenie bo to i tak syntetyczne hormony!! Jedne wchłaniaja sie przez ścianki jelita do krwiobiegu a inne przez skóre. Każda kobieta jest ionna i różnie reaguje!!

No tak, ale nie ulega watpliwosci, ze plastry mają przewage nad tabsami ze względu, że nie obciążają tak wątroby i żołądka. Wiele osób skarzy się, że odklejają się im boki tych plasterków. A jakby tak na ten plaster przykleić taki zwykły, zeby go całkowicie zakrył? (być może to jest głupie pytanie, ale tak mi sie jakoś nasuneło:P)

Gość spoko luzik
niedługo PiS i LPR nam zabiorą refundowane pigułki to się kłócić nie będziemy :O

Gość plastry nie szkodza
plastry niemają ZADNYCH SKUTKOW UBOCZNYCH!!ŻADNYCH!!

Gość Lantasmak
To prawda. Plasterki niestety powodują (nie u wszystkich oczywiście) tycie!!! Udowodniono, że ponieważ hormony z plasterka dostają się bezpośrednio do krwiobiegu, a nie przez żołądek i wątrobę tak jak tabletki, to stężenie hormonu we krwi jest wyższe. Czyli, w przypadku Evry stężenie estradiolu we krwi wynosi tyle, co... Cilest!! Czyli 0,35 mg. Moja znajoma na plasterkach strasznie spuchła w ciągu zaledwie kilku miesięcy, musiała je odstawić bo zaczynała przypominać słonia!!!

Gość Lantasmak
czekajcie, znajdę może wypowiedź jakiegoś specjalisty na ten temat, to wkleję. No w każdym razie nieprawdą jest ża Evra nie ma żadnych skutków ubocznych.... ma identyczne skutki, a nawet większe, jak zwykłe tabletki. Jedyny plus to omijanie wątroby.

Gość plastry nie szkodza
zobaczcie jak mucha utyla odkad je reklamuje i paschalska..nie widzicie tego naprawde??

plasterki maja tylko jedna przewage nad hormonami - nie obciazaja zoladka. Za tycie odpowiadaja tylko i wylacznie hormony (ktore sa zarowno w plasterkach jak i w tabletkach), za obciazenie watroby tez odpowiadaja hormony. To ze ktos tyje po plasterkach a po tabsach nie, to tylko kwestia innych hormonow (jedna tyje po tabsach inna po plastrach)

no wlasnie , plastrki tylko nie maja wplywu na watrobe , a tak to przeciez tez hormony

Gość bull shiiiiiiiiiiiiit
plastry nie maja zadnych skutkow ubocznych???? az takiego idealnego specyfiku to narazie nie wymyslono :p

Gość ale z Was idiotki
wystarczy Wam wmówić że plasterki nie mają skutków ubocznych i już wydajecie na nie kasę hormony to hormony czy podawane w formie tabletek, zastrzyków plastrów, żeli dopochwowych czy wkładek domacicznych np Mirena....zawsze działają tak samo, jesli ktoś jest na nie podatny to dostanie obrzęków lub utyje wszystko zależy od cech indywidualnych organizmu kobiety i od stężenia hormonów