Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badzior91

problem z kolanem

Polecane posty

Gość badzior91

witam, mam problm z kolanem. lekarz powiedział mi że mam naderwany przyczep i naruszoną łąkotke oraz więzadła w kolanie. lekarz zalecił mi odciążanie nogi przez 2 tygodnie, powiedział że po tym okresie czasu będę mógł zacząć truchtać. jestem sportowcem i zależy mi na czasie. niedługo zaczynają się ważne rozgrywki a ja rehabilitacje zaczynam dopiero za 2 tygodnie. wie ktoś może czy gdybym grał blokadzie czy zaszkodziło by mi to i czy są jakieś inne meody aby szybko wyleczyć taką kontuzje? prosze o rady

Gość claire
kolano powinno być unieruchomione i to koniecznie. Czy miałeś robione usg stawu kolanowego? To jest podstawowe badanie które wykazuje dokładnie co tam się dzieje.

Gość badzior91
miałem - wykazało uszkodzenie łąkotki i nadciągnięcie więzadeł - jednak nie miałm na USG badanego przyczepu mięśniowego. a czy da sie jakoś szybko wyleczyć z tego??

Gość badzior91
a - nie weim czy to ważne - nadciągnięcie jest na ok. 9mm z tego co widze na wyniku, a łąkotka ma niewyraźny kształt i wyciekł z niej płyn - pomimo to noga nie jest spuchnięta ale boli ;/

Gość zwykly lekarz powinien

Gość zwykly lekarz powinien
ci powiedziec, ze czeka cie zabieg czyszczenia lakotki. Uszkodzone wiazdla nie puchna. Zapomnij o rozgrywkach, takich rzeczy nie leczy sie 2 tygodnie. Idz do normalnego lekarza, bo jesli ten powiedzial Ci tylko tyle co napisales/as to chyba byl to stomatolog.

Gość Holly22
nie poddawaj się blokadzie na jakiś czas Ci przejdzie ale później będzie gorzej. Blokada wyrządza tylko krzywde

Gość badzior91
no właśnie najśmieszniejsze w tym jest to że byłem u lekarza sportowego, który w czerwcu uratował mi bark od operacji.