Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irytacja

Dąbrowa Górnicza - chore miasto

Polecane posty

Gość irytacja

Mieszkam tu. Tu dorastałam kńczyłam szkoły. A po studiach tu szukałam pracy. Zawsze kochałam to miasto. Ale teraz jestem zła na to, co się tu dzieje. Ja płacę podatki z których utrzymywana jest banda niedouczonych urzędników, ktorzy otrzymują wysokie pensje za picie kawy i dore znajomości. Płakać mi się chce, że nic na to nie można poradzić. W mieście konieczne są inwestycje, zmknięto jedyne kino, wieczorami nic się tu nie dzieje. Nie ma zadnej alternatywy da ludzi młodych. Cytat: W Dąbrowie Górniczej radni otrzymują jedne z największych diet w województwie. Średnia dieta wynosi 2460 zł (radni, wiceprzewodniczący Rady Miejskiej), a przewodniczący Rady Miejskiej otrzymuje 2590 zł. Prezydent miasta zarabia 11008 zł. W Sosnowcu każdy z 28 radnych inkasuje średnią dietę na poziomie 1295,05 zł, a prezydent miasta zarabia 9968 zł. W Będzinie zarobki prezydenta to 6565,53 zł netto, a na 23 radnych średnia dieta to 1295,06 zł. W Katowicach średnia dieta radnych (nieopodatkowana) to 2 tys. zł, w Częstochowie 1813 zł, a w Biesku-Białej 2079 zł. niestety nietylko radni ale wszyscy związani z miastem i nie liczą sie kwalifikacje tylko własnie znajomości.

Gość irytacja
I jeszcze jeedno niebawem wybory. A ja pójdę i zagłosuję i nawet się nie łudzę, że to coś zmieni. Bo nic tego nie zmieni. Jedyne wyjście to wyniesć się z tego miasta. Ale jest mi tak jakoś z tym cięzko. Moi rodzice, dziadkowie wszyscy tu mieszkali, budowali to miasto. Dobija mnie to.

Gość szara rzeczywistosc
wszedzie jest ta sama banda, ktora kurczowo trzyma sie stolkow a jak nie ci to przyjda inni.......

Gość mieszkam blisko DG
tak bywa:O znajomki

Gość irytacja
najgorsze jest to, że to z naszych podatków oni się utrzymują. A taka jedna baba z drugą nie mają nawet pojęcia, ze to dzeki mnie ona moze sobie tą p..... kawkę pić, bo to ja płacę i nawet nie mogę nic wymagac... bo dokumenty muszą nabyć waznosci urzędwej.. a i nie to jest najgorsze... 200tyś miasto, a do kina musze z dzieckiem do Sosnowca jeździć... wrrrrrrrr no po prostu mnie trafia.

Gość mieszkam blisko DG
ale masz real :P i pogorie :P smutne :(

Gość SZCZERZEALE
ja nie wiem, gdzie to nawet jest...

a mnie nawet takie bzdurne rzeczy denerwują np. zaczęli robić za naszym blokiem chodnik...ale zrobią tylko do połowy ... reszta zostanie taka sobie połamana- i jak tu żyć, jak na karzdym kroku coś jest nie tak

Gość irytacja
No ja mam wyższe. Certyfikat ministerialny, różne szkolenia w swoim zawodzie i nie pracuję w moim mieście. Pozyskuję środki z Uni dla innego miasta. Dlaczego? Bo u nas w DG konursy ofert usawiane są pod znajomych i jak już pisałam nie liczą sie kwalifikację. A wszysto co sie robi (inwestycje) robione sa pod publikę. Przykład: Wielkie otwarcie biblioteki miejskieej, które było 2 czy 3 tyg. temu a ksiązek chyba nadal nie wypozyczaja bo bałagan jest ale jestem zła.........

Gość wawiak
przykro mi że takie macie problemy z władzą i jej działalnoscią w waszym mieście. Cieszy mnie jedynie fak że za te nipowodzenia nie obwiniacie warszawy.

Gość irytacja
ten problem nie dotyczy tylko władzy. Tylko pewnej grupy. ściśle zamknięte środowisko ciekawe że zawsze kandydują te same osoby lub ich dzieci.

Gość irytacja
No i właśnie się dowiedziałam że biblioteka której otwarcie było 3 tygodnie temu bedzie czynna czyli tak na prawdę otwarta najwcześniej w styczniu. Co za paranoja .............................................................

a ja już dawno stamtąd wyjechałam. mam średnie wykształcenie, idę teraz na studia w wawie. Moja mama przerobiła 30 lat w zakładzie i zarabia 2000 zł :/ Nie chcę tak :( Od roku pracuję, zarabiam 2500. Awansuję i jest dobrze. Do DG nie wrócę, jeśli już to do Katowic.