Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monisia 51

Kiszonki zdrowe

Polecane posty

Hej Podaje Wam przepis na kwaszone jabłka. Mogą być jedzone „samodzielnie”, stosowane jako dodatek do mięs i sałatek. Można je ukisić sposobem łatwiejszym: - przygotowujemy od kilku do kilkunastu małych jabłek, łyżkę miodu, 2-3 kilo kiszonej kapusty (lub soku z ogórków kiszonych). Wykrawamy gniazda nasienne od strony ogonka (poza tym jabłka powinny być całe), smarujemy w środku miodem i pakujemy na 5-9 dni do kiszonej kapusty. I na „krótka kiszonkę z marchwi (2 sztuki), białej kapusty (połówka średniej główki) i cebuli (1-2 sztuki). Oczyszczoną marchew pokrój w cienkie paseczki, kapustę drobno poszatkuj. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Warzywa umieść w słoiczkach, dodaj po kilka ziaren gorczycy. Zalej lekko słoną wodą i pozostaw do ukiszenia w ciepłym miejscu. Przykryj słoiczki nakrętkami, ale nie zakręcaj. Po ukiszeniu (3-4 dni) słoiczki zakręć i przechowuj w lodówce. Podawaj jako dodatek do potraw. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kiszonki sa naprawde mega zdrowe, wiem, bo przetestowalam na wlasnej skórze. na przykład kapusta kiszona i ogórki kiszone z www.slonecznepole.com.pl to dla mnie cos pysznego :) nie wyobrazam sobie diety bez tego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×