Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asidonek

tipsy na oslabionej płytce

Polecane posty

Gość asidonek

witam was dziewczyny!!! mam pytanie do osób zajmujacyci sie robieniem tipsow .ostatnio razem z kumpela zrobilysmy sobie tipsy. naprawde sa sliczne tzn byly bo niewiele z nich zostalo;(((( pierwsyz odpadl po 1,5tygodnia jak gralam w kosza na wf-ie pozniej kolejny odpadl tez w wyniku jakiegos urazu(ogolnie to byly moje pierwsez tipsy i chyba nie potrafilam sie z nimi obejsc:p) z natury mam strasznie cieniutka plytke paznokciowa i obgryzalam pazurki (dlatego te tipsy). wlsaciwie to wkurzylam sie ze tak szybko odpadly ;//najlepsze jest to ze kolezance sie idealnie trzymaja prawei miesiac!!tyle ze ona naturalne paznokcie miala ladne .mam do wa spytanie cyz wytrzymalosc tipsow moz ezalezec od tego w jakim stanie jest paznokiec???bo ja myslalam ze powinny sie trzymac u wszystkich jednakowo z gor y dziekuje za odpowiedzi:))))

Musisz wiedziec ze paznokcie akrylowe czy zelowe nie sa z zelaza i niestety pekaja. Kazdej z nas moga trzymac sie inaczej. Nie ma na to zadnej reguly. Ale skoro nie zelowe to moze wypruboj akrylowe.

Gość ktoria33
przypuszczam ze prawdopodobieństwo utrzymania akrylowych jest też niewielkie paulina ma racje nie są z żelaza ja z doswiadczenia wiem ze raczej nie ma to wielkiego wpływu na wytrzymałosc tipsa ale wszystko zalezy również od tego jak bardzo wygryzione miałas te paznokcie wiesz mysle tutaj o tym czy opuszek wystawał ci ponad płytke paznokcia ?w takim przypadku rosnacy paznokiec pod tipsem moze miec klopot z tym opuszkiem i wypchac tipsa i wedy ładnie odleci z paznokcia ,mam taka klijentke ktora dla demonstracji jak bardzo ma slabe i cienkie paznokcie wbiła sobie na moich oczach wykałaczke w niego nie uzywajac siły ja jak dotknełam tego paznokcia zdumiałam był tak słaby i cieńki ale tipsy rewelacyjnie sie jej trzymja i nie narzeka przychodzi co 4 tyg do mnie i uzupelnia niepamietam by jej cokolwiek odpadło lub sie zlamało

Asidonku wiedz że jeżeli masz słabe paznokcie i ci sie łamią to w żadnym wypadku kosmetyczka niepowinna ci nakładać tipsów plastikowych tylko tipsy na szablonie. i wtedy powinny się trzymać. No i zależy tez od tego jak ci kosmetyczka je zrobi to tez zależy dużo od tego.Ale nie każda kosmetyczka ci o tym powie. A tipsy zelowe czy akrylowe na szablonie zakłada się w ten sposób ,że zakłada się specjalne szablon wokół paznokcia i formuje się na nim tipsa z odpowiednich warstw żelu lub akrylu. Ale to też trzeba umieć.

Gość PAZNOKCIE WARSZAWA
PAZNOKCIE WARSZAWA Witam,od kilku lat zajmuje sie przedłuzaniem paznokci metodą akrylowa i żelową.Wszystkie chętne Panie zainteresowane pięknymi paznokciami zapraszam na w/w przedłużanie paznokci lub utwardzenie naturalnej płytki żelem.proponuje paznokcie klasyczne-naturalne,klasyczny french,paznokcie z wtopionymi ozdobami-hologramy,brokaty,siatka,koronka,folia,kruszona muszla...French-kolorowy,brokatowy...paznokcie zdobie ozdobami"sypkimi"jak i posiadam bardzo duży wybór wzorów z lakierów.proponuje równiez uzupełnienie,manicure biologiczny i cązkowy.Usługi wykonuje w salonie na Warszawskim Żoliborzu.dla wszystkich klientek z Kafeterii niższe ceny! szczegóły odnośnie konkretnych cen po wysłaniu zapytania na sandrus10@buziaczek.pl proszę o dopisek Kafeteria.Pozdrawiam i Zapraszam.Asia