Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przesuszony pysio

Czym ratować mega-przesuszoną twarz??

Polecane posty

Gość Przesuszony pysio

Mam cerę jednocześnie przetłuszczającą się i mega- przesuszoną od mydła i brevoxylu. Pomóżcie mi plis, czym ja nawilżyć, bo juz nie daję rady tak się łuszczy i ściąga. Kupiłam sobie krem intensywnie nawilżający do cery trądzikowej Dermedic, który to jest niby wlasnie dla cery mocno wysuszonej przez preparaty przeciwtradzikowe. ale niestety ten krem to bubel. Nie dość, że jest strasznie tłusty i zostawia warstwę smalcu na twarzy to jeszcze w ogóle nie nawilża, a wręcz wysusza buzię. Rano budzę się z przetłuszczoną i jadnocześnie niesamowicie ściągniętą skórą na twarzy. Już nie wiem co robić. Polećcie mi jakiś tani ale dobry jkrem.

Gość hmmmmmmmmmmm.....
moim zdaniem najlepsza jest Niveika, ale nie ta soft "jak cieply letni deszcz", tylko ta tradycyjna jest do kazdego rodzaju skory, czy tradzik czy normalna, idealnie nawilza, i koi zaczerwienienia. Ja proponuje Ci, tonic Czysta Cera Perfekty, matujacy, uzywaj go wieczorem, a rono smaruj sie niveika...ja mialam straszne problemy z cera, nic mi nie pomagalo, a zaczelam poprostu uzywac tego tonicu i niveiki, regularnie, tak jak napisalam i w ciagu pol roku cera mi sie poprawila wrecz idealnie, teraz nadal tak robie i nie mam problemu ani z przetluszczaniem ani z zbyt sucha skora.

Gość miałam podoby problem
Mi pomogły: - krem iwostin nawilżający oraz -tabletki (do łykania) capivit hydrocontrol

Gość physiogel
PHYSIOGEL... ma konstystencje mleczka i sluzy do mycia twarzy...jest tak deliaktny ze mona go splukiwac lub nie...daje ci 100% pewnosc ze nie wysiuszy twojej skory a wrecz przeciwnie..jest strasznie delikatny...zero efektu sciagniecia..jest dostepny w aptekach..rowniez mozezz wyprobowac mydelko oilatum..tez polecam,:)

Gość physiogel
nivea zawiera parafine.....a wiec moze ci cos po niej wyskoczyc... nie polecam.. ja bym tym twarzy nie posmarowala..jedyn co t rece:)

Gość suucha
ja kupiłam w oriflame maseczkę do cery suchej i wrażliwej Swedish Care (w białym opakowaniu) może być używana zamiast kremu, ponieważ nakładasz ją i nie zmywasz jedynie po 10-15 min ścierasz nadmiar chusteczką higieniczną. Naprawdę polecam, znacznie poprawił mi się stan skóry, a miałam tak suchą , aż się sypało:)

Gość Przesuszony pysio
Dziewczyny to nie może być nic tłustego, bo jak już pisałam mam przetłuszczająca się cerę i po takich kremach wygladam jak smalec!!! Poza tym takie kremy jak Nivea czy Bambino zatykają pory i robi się jeszcze więcej syfków.

Gość ja polecam iwostin
nawilzajacy-ma bardzo lekka konsystencje i dobrze nawilza

Gość Przesuszony pysio
Iwostin ma parafinę a z tego co czytalam o tej oliwce, to ona tez po jakims czasie wysusza

ja tez raz tak przesuszyla skore ( tez mam tradzikowa) i probowalam roznosci nic nie pomagalo :( az skusilam sie na zastosowanie maseczki z Dermiki takiej w saszetkach do cery bardzo suchej ja sie naklada i pozostawia na noc i baaardzo mile mnie zaskoczyla rano juz po pierwszym uzyciu bylo widac roznice!!w sumie uzylam ja o ile dobrze pamietam 3-4 razy ( codziennie)....twarz rano faktycznie byla jak smalec ale po wymyciu i nalozeniu preparatow tych co zawsze jakos wracala do normy :) aaaaa i codziennie przed nalozeniem tej maseczki robilam bardzo drobniutenki peeling no i tyle naprawde polecam :) aaa jeszcze jedno maseczke nakladac nalezy oczywiscie na cala twarz a nie tylko na miejsca przesuszone :) zycze powodzenia!! Pozdrawiam

Gość Jakastakasobie
Jezeli Hipp kogos wysusza ---- to moze uzyc jakiegos innego oleju (jakiegokolwiek spozywczgo tloczonego na zimno!!!) Dodatkowo dobrze jest przed nalozeniem oliwki przemyc skore jakims tonikiem lagodzacym np. naparem z rumianku (lub innego zielska) --- i nakladac oliwke na skore tak zwilzona. Ma to dodatkowe wlasciwosci lagodzace --- co jest wazne szczegolnie przy skorze mocno podraznionej lekami!!!

Gość iewfjc
ja polecam neutrogena nakladam na twarz i jets super

dostalam w aptece probke kremu i zelu physiogel. od mojego dermatologa rowniez otrzymalam ta sama probke, krem kosztuje 33zl, a zel 27. teraz jest do kupienia w promocji 150ml zelu+15 ml kremu za 28 zl, lub zel z platkami kosmetycznymi za 24 zl. BARDZO POLECAM. ja uzywam poniewaz mam problemy z przesuszaniem cery, ten zestaw jest swietny, a w promocji naprawde sie oplaca. zapraszam na www.look4win. wygrywaj CODZIENNIE darmowe nagrody. ogladzasz krotki filmik- pieniadze z tego sa przeznaczone na pomoc dzieciom, masz szanse wygrac swietne nagrody, ja juz wygralam wciagnelam brata i kolezanki, tez wygrywaja, jako osobe polecajaca wpisz prosze: dotta84 (w kafe wyjatkowo jako dott malutki) pozdr, zycze sukcesów

Gość mniepomogły takie kremy
Nutrilogie 1 VICHY Nutrilogie 2 VICHY Aquaserum GUERLAIN

Gość olej jajoba
mi akurat ten krem Dermedica podszedł, wiec jednak kazda skóra jest inna