Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabcia2006

do dziewczyn z przetłuszczającymi sie włosami

Polecane posty

Gość sabcia2006

mam okropnie przetłuszczające się włosy, musiałabym je myć codziennie. Nie wszystkie szampony do tego typu włosów są skuteczne więc zastosowałam tradycyjny sposób do usuwania tłuszczu a mianowicie płyn do naczyń, już kiedyś kolezanka powiedziała mi że myje włosy dwa razy w miesiącu "ludwikiem" postanowiłam i ja spróbować. Zrobiłam to wczoraj z "purem" potem zwyczajnie szamponem i odzywką i na razie jest super. Mam lśniące i ładne włosy. Może i Wy spróbujecie? Koleżanka stosuje to już kilka lat i ma ładne zdrowe włosy mimo stałego farbowania, mówi że robi to po to aby te dwa razy w m-cu skutecznie oczyścić włosy z tłuszczu, nie wiem czy szampon to potrafi

Gość sabcia2006
może i dla Ciebie a dla mnie to środek myjący, ja nie farbuje włosów więc na inny rodzaj chemii mogę sobie pozwolić. A szampon to nie chemia? Farbowanie włosów jest chyba bardziej szkodliwe od płynu do naczyń a może się mylę?

Troche to dziwnie brzmi, ale skoro pomaga i nie masz włosów zniszczonych - to ok. Ja mam słabe włosy i też sie tłuszczą, ale tylko u nasady, końce mają ziszczone i boje sie tak zrobić.

Gość tiririri
moj dziadek mył sobie włosy proszkiem ixi! ale to było daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawno!

Gość Sunrice
Przetłuszczające włosy to też mój proble. Codziennie muszę wstawać odpowiednio wcześnie bo moje włosy umyte wieczorem rano już są przetłuszczone. Zaintrygowałaś mnie tym płynem do mycia naczyń. Może i ja spróbuje? Boje się jednak by ich nie zniszczyć.

Gość Sunrice
A mój dziadek przychodzi do mnie któregoś dnia i pyta co ja za szampon kupiłam, że mu się w ogóle nie pieni. Okazało się, że od jakiegoś czasu mył głowe moim płynem do chigieny intymnej.

Gość sabcia2006
sunrice - spróbuj ja umyłam wieczorem rano wstałam rozczesalam i jest super, gdyby to bylo az tak szkodliwe to bys miala problemy ze skóra na dloniach itp. Ja sie nie boje.

Gość kas2909
Ja moge nawet sie poświęcić i umyć włosy tym ludwikiem...tylko powiedzcie mi kolejność jaką...umyc ludwikiem, a potem normalnie szamponem czy odwrotnie czy jak??