Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gutaperka

doradźcie proszę

Polecane posty

Gość gutaperka

Chcialabym zacząc uprawiać jakiś sport w zimie. Co polecacie? Dodam, ze nie mam za dużo kasy na jakieś dziwne sporty typu tenis itp. Chodze już na siłownię ale chciałabym tez coś innego. mieszkam pod miastem. Myślałam o bieganiu, ale nie wiem czy ludzie nie będą na mnie dziwnie patrzeC :o Doradźcie coś. Pływac nie umiem, narty tez odpadają, bo jesczze śniegu nie ma, zresztą sprzęt jest za drogi:o

Gość CrueltyBroughtTheeOrchids
Ja biegam od wrzesnia i sie uzaleznilem :D polecam, poza tym zaproponuje cos ze sportow walki? Moze byc? To napisze wiecej.

Gość gutaperka
Biegasz? To super, tez o tym myślałam. powiedz mi- ludzie się dziwnie na Ciebie patrzą? (sory za bezpośredniość) :o Bo ja tez chciałabym biegać ale nie wiem jak się za to wziąć :o A co do sportów walki, to mam problemy z kręgosłupem, dlatego raczej odpada:( ale o bieganiu coś napisz:)

Gość gutaperka
ona zmęczona--> ale łyżew własnych nie mam a wolałabym uniknąć pożyczania (można się zarazić grzybicą) :o

Gość ja ci doradzę
Polecam basen. Pływanie rozwija wszystkie partie mięśni. Polecany jest osobom mającym problemy z kręgosłupem, idealny sport dla ciebie.

Gość gutaperka
ja ci doradzę--> tyle, ze ja nie potrafie pływac i boję się wody:( niektórzy tak mają- wlasdnie ja:( nie przemogę się, zeby uczyc się pływać...

Nie no co Ty, nikt dziwnie sie nie patrzy :D Ja zaczynalem od 1 km i stopniowo zwiekszam, chociaz teraz jest dosc zimno nie wiem czy to dobry okres zeby zaczynac. Jesli masz problemy z kregoslupem to moze plywanie?

No doczytalem wlasnie, ze sie boisz wody - to chyba tym bardziej powinnas sie przelamac? Idz na jakis kurs plywania :D

Gość gutaperka
no niby jest już zimno, ale co tam:D:D:D A powiedz- dużo teraz biegasz? i schudłaś coś, poprawiłas figurę? :)

Nie wiem czy schudlem :D w sumie mi na tym nie zalezy, teraz biegam tak okolo 3 km na raz.

Gość gutaperka
a szybkim tempem? Dużo Ci czasu to zajmuje? I w czym biegasz?

Zalezy od dnia, dzis obudzilem sie na kacu :O to tylko1,5km i dosc wolno. Czasu nie mierze ale musisz zaczac od wolnego tempa i z czasem je zwiekszac. Buty sportowe, dres spodnie, gora podkoszulek, bluza jak jest kolo 0 stopni to polar.

Ale 3 km to gora kilkanascie minut, tak mi sie wydaje, zmierze z ciekawosci.

Gość gutaperka
i pewnie czapka, co? Hm..moze zacznę. A biegasz rankiem czy wieczorami?

Biegaj lepiej za dnia, zeby nikt Cie nie napadl, ja jestem facetem wiec mam chyba mniejsze szanse na stanie sie ofiara, a biegam roznie weekendy wczesniej w tygodniu kolo 16-18, mozesz sobie kupic gaz na psy chocby, bo czasami wykazuja zainteresowanie.

Gość gutaperka
oj sory, myślałam, ze jesteś kobitka, ale jak facet to ok :D Hm, gaz powiadasz? dobry pomysł. A biegasz gdzieś w parku itepe?

Tak - park i jesli bedzie ciezko na poczatku to sie nie lam,ja po pierwszym biegu bylem morkry i dlugo dochodzilem do siebie, jest zimno wiec moze staraj sie trzymac takie tempo zeby przez nos oddychac (chusta na twarz?)

Gość Planetka
basen rower siłownia, albo jakieś zorganizowane zajęcia na niej - może ciekawsze od standardowych ćwiczeń na sprzęcie Biegania nie polecam. każdy lekarz Ci to powie - nie jest to zdrowy sport

Gość gutaperka
Aha. No w sumie ja nie mam parku w pobliżu :( ale jakoś sobie poradzę. A zapytam jeszcze, czy biegasz sam?

Tak sam, w sumie jesli chodzilas na silownie to z kregoslupem nie jest tak zle. Idz na jakas malo kontaktowy sprot walki :D Planetka, nie kazdy lekarz powie ze bieganie jest niezdrowe, bo bieganie jest wrecz zalecane przy niektorych chorobach np. zakrzepicy zyl nog a to cytat za lekarzem "Najpopularniejsze w ostatnich latach jest bieganie (tzw. jogging), które posiada niewątpliwie korzystny wpływ na układ naczyniowy, a także układ ruchu. Wymaga jednak dużej wytrwałości i systematyczności, przez niektórych uważane za sport monotonny. W każdym niemal wieku można pokusić się o jazdę na rowerze , Bardzo korzystne jest uprawianie tenisa ziemnego ."

Gość gutaperka
dzięki za info:):D:D Pomyślę nad tym bieganiem. Powinnam już się za to wziąć:) dzięki jeszcze raz:)

http://www.bieganie.pl/ Przybiegnij kiedys do Wroclawia to pobiegamy razem, hej ;)

Gość gutaperka
hehe, byłam już na tej stronie:D Przybiegnę, a co:D prosto z Lublina :D a ile masz lat jeśli można zapytać? :)

Heh no jestem tak troche po studiach, skonczonych terminowo :D ale zanim zaczniesz na takie dystanse biegac wroc - lublin to pewnie bede juz po 40stec ;)

Gość gutaperka
heheheh dobre :D:D:D Ja jestem pierwszy roki studiów:D

Ja proponuje zapisanie się na aerobik albo pilates, ćwiczenia przy muzyce działają niezwykle pozytywnie na psychikę, do tego można pracować nad wszystkimi partiami ciała :) jeśli nie chcesz tracić kasy, to proponuję kpić sobie odpowiedni sprzęt (np. na hellhound.pl, maja bardzo duży wybór, a produkty dobrej jakości), przejść się do jakiegoś trenera i poprosić o ułożenie z Tobą zestawu ćwiczeń :) możesz też poszukać jakichś zestaów w internecie, ale to już nie będzie to samo ;)

Gość qooork
pewnie ze najlepiej narty, wyjezdz na akas wycieczke, np. teraz jest okazja VALFREJUS FRANCJA za 1400 zl - krakowski harctur to organizuje

Gość brudnyharrycosieniemyje
lepiej obstawiać wyniki w sportingbet niż samemu sie męczyć ;) a poważnie - najlepiej chodzić na basen, szybko można poprawić kondycję, pracuje cały organizm i można sobie poprawić płuca pozdro!!