Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

baranek

dom z bali drewnianych

Polecane posty

wlasnie siedze przed komputerem i probuje znalesc projekt domu z drewnianych bali, nawet juz znalazlam kilka ciekawych propozycji. Czy ma juz ktos doswiadczenie z budowaniem takiego domu? jakies rady, sugestie? Moze ktos mi poleci konkretna firme?? Zupelnie sie na tym nie znam, nie wiem na co zwracac uwage, a nie chce miec pozniej problemow, w koncu nie jest to mala inwestycja...

Gość w Szymbarku pod Wiezycą
(woj Gdansk) jest wielka wytwornia ? Firma? domow drewnianych, Stoja gotowe modele,naprawde fajne, no replika drewnianego dworu, To w ogole ciekawe miejsce ( tam muzeum sybiriaka, replika kozni, starej piekarni itd) Warto pojechac i zobaczyc.Poszukaj w internecie ich domow z cenami. Na moich oczach powstal prawie caly dom, w ciagu jednego dnia

Gość aina7
raczej szukaj na Podhalu...tam mają drewno odpowiednie i ręce sprawdzone.

Dzieki! tylko ze to troche daleko do miejsca w ktorym chce stawiac... Ale poszukam! nie wiesz jakiej wielkosci domy robia? potrzebuje domu na okolo 10 osob

slyszalam tez o domach mazurskich, tam duzo firm to robi, ale to tez daleko (koszty transportu!!). Dom bede stawiac w Karkonowskim Parku Narodowym, po stronie czeskiej

Gość robia domy naprawde rozne
ze 30 modeli chyba tam stoi. Ladne, najwiekszy to ten dwór - w sumie on nie jest taki duzy - parter, pietro, bardziej szeroki. Ja bylam oczarowana tym miejscem,bylam tam na imprezie z jedzonkiem, tancami kaszubskimi, oprowadzaniem po terenie , Naprawde ludzie z głowa to prowadzą, budza moje zaufanie, nie tylko dobrzy fachowcey,ale i spolecznicy z pomyslami.

zona stefana > to juz troche blizej, calkiem ladne domki, jeszcze nie przejzalam do konca, ale troche male jak na moje potrzeby. Chyba skonczy sie projektem na zamowienie...

Gość ja tez sie orientowalem
tzn rozgladalem w tym temacie i rozni fachowcy budowlancy apewniali ze jest to inwestycja sensowana. Buduje się szybko, konstrukcja jest bardzo solidna (są chaty co i po trzysta lat wytrzymują) no i oczywiscie jest to duzo duzo tansze od innych konstrukcji a szczególnie od obecnych absurdalnych cen mieszkań

z ta szybkoscia to rzeczywiscie prawda, bo jak sie dowiadywalam to postawienie domu zajmuje 2-8 tygodni!!! Problem w tym ze mam trudne warunki budowlane tzn, dom bedzie stal na zboczu, do dzialki nie ma dojazdu (ale dostalismy juz pozwolenie na budowe drogi, a uwiezcie w parku narodowym to nie takie proste!), a pozatym musze wybrac sensowny projekt, zeby np pokoj dzienny nie byl od strony zacienionej!

co do cen, to nie na wszystkich stronach znalazlam, ale ci co podaja to ok 1000 do 2000 zl za metr kwadratowy. Ja potrzebuje tak minimum 250m2, najlepiej z sauna.

a ktos wie czym sie sugerowac przy wyborze firmy? na co zwracac uwage? jak ocenic jakosc wyrobu?

Najlepszym sposobem na weryfikację i rzetelność firmy budowlanej są jej dotychczasowe dokonania. Warto wybierać spośród tych firm, które działają już na naszym rynki od lat i mają ugruntowaną pozycję, a przede wszystkim doświadczenie. Polecam zapoznać się zapoznać się z ofertą firmy Wikpol z Wieliczki. http://www.domyzbali.lublin.pl/

Gość gość

Będę chwalił MD Dom z Wodzisławia. Terminowi, rzetelni, dom taki jak chcieliśmy z żoną żeby był. Miałem wpływ na projekt, słuchali moich sugestii. A jeśli chodzi o całą robotę to zajęło im to może coś koło 3 miesięcy albo i mniej. Bardzo dobra termika i akustyka, powiem szczerze że nie spodziewałem się aż tak dobrej izolacji.