Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowa wredota

do matek na obczyznie -pytanie

Polecane posty

Gość isabell 82
Polska mnie nie szanuje. jeśli mam tu klepać biedę i inni mają się dorabiać na mojej pracy, to chyba lepiej to zmienić! "pojechali dorabiac inne panstwo" - czemu nie, skoro moje państwo ma mnie gdzieś?!

wiecie co Mickiewicz który nosi miano wieszcza narodowego tez był taki cwany Ojczyzna w potrzebie a on by chronic tyłek zwiał Jego rowiesnicy oddali zycie za kraj a on tylko tesknił pisał i tesknił i pisał Zmarł na kiłe ale oficjalkna wersja to gruzlica Uzywał sobie gdy inni przelewali krew za Poske i naród i sie doigrał hahahaha Fajny wieszcz co? Wasz patriotyzm to hipokryzja

pomaranczowa wredota ---------> a Ty tak z zazdrości, nienawiści, udręki nad sobą, czy co? ...bo próbuje zrozumieć takie rozumowanie

my kily nie mamy i wierszy tez nie piszemy. mozna pisac o milosci do przyrody , do ukochanego mezczyzny czy kobiety ale nie do ojczyzny - malo interesujace i oklepane. mickiewicza nie czytam i mam w nosie to jak zyl , co robil i co pisal.

a Ci co niby są w kraju i prowadzą nasz kraj ku dobremu i wolności (politycy - aferzyści) to niby z nimi wszystko ok, bo SĄ w Polsce?

aha , jeszcze jedno - za ojczyzna nie tesknie - to tak aby wyjasnic moje stanowisko w tym temacie. wybory polskie tez mnie nie interesuja , wiec glosowac nie chodze.

Gość dlaczego piszecie po ang
obejrzy dookola to moze zauwazysz ile jest nedzy. Jaka jestes nieswiadoma tragedii i biedy wielu polaków czyli wszyscy powinni stad wyjechac!!!!!!!!

Nie,nie wszyscy maja wyjezdzac ale prosimy nie obrazac tych ktorzy sie na to zdecydowali!

Nie,nie wszyscy maja wyjezdzac ale prosimy nie obrazac tych ktorzy tu zostali vice versa!

to wy zrobiliscie tu gnoj bo ktos odwazył sie nazwac rzecz po imieniu

Gość nastepna czytac nie umie

Gość sfrustrowana
A jak według Ciebie młody lekarz ma coś w Polsce zmienić ? Stać się dr Judymem ?

nieeee, oczywiście, że wszyscy nie wyjadą, zostaną przecież Ci PRAWDZIWI patrioci! ....szczególnie Ci co tak potrafią \'\'pluć\'\' na tych co wyjechali

Sfrustrowana Chyba nie ma sensu im juz dalej tlumaczyc... Nie potrafia przeczytac tematu od poczatku a przytakuja pomaranczowej. Zostalysmy obrazone ale prawa bronic sie nie mamy bo kraj \"porzucilysmy\". Chore i przykre zarazem. Ludzie.... do podstawowek....juz szybciutko...lekcja numer 1 : interpretacja tekstu pisanego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

niedawno rozmawialam z kims , kto z polski wyjechal prawie 40 lat temu. i wiecie co mi ta osoba powiedziala? powiedziala, ze polacy to bardzo zawistny narod , taka ma ceche i nic z tym nie zrobimy. widac to po niektorych postach. zazdrosc i zawisc . nie wszyscy oczywiscie ale spora czesc naszego spoleczenstwa taka niestety jest. lubia innym w garach mieszac a do swojego nie zajrzy.

jak spotykam ludzi typu pomaranczowa wredota, to szczerze powiem, ze wstydzę się za polaków

może zmieni myślenie takich pomaranczowych również fakt, żę osoby, które pracują za granicą często wspomagają finansowo swoje rodziny, bliskich, przesyłają tę ksaę zarobioną za granicą do POLSKI. A już bardzo nagminnym przypadkiem jest fakt, iż głowy rodzin (mężowie, ojcowie) utrzymują swoje rodziny w POlsce

w takim razie może to usprawiedliwić tylko zawiść, bo ja innej przyczyny nie widzę

Gość bialo-czerwona
A znam taki przypadek. Ojciec tu a rodzina tam. Uczciwy facet, swietny pracownik a tak daleko od dzieci i zony. Tak kocha te swoje dzieciaki a jak za nimi teskni!!! Jakby przeczytal co pomaranczowa powypisywala to by chyba zawalu dostal!!!

Mnie sie przypomniala Modlitwa Polaka w filmie Dzien swira. Nic dodac nic ujac.