Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anik77

wypadanie włosków u niemowlaka

Polecane posty

Witam, mojej 3-miesięcznej córeczce bardzo wypadają włoski. Zastanawiam się czy to nie objaw jakieś choroby, albo niedoboru witamin. Będę wdzięczna za każdą poradę, albo wymianę doświadczenia w tym temacie.

Gość wszystkim
niemowlakom wypadają pierwsze włoski,następne urosną mocniejsze

wiem, że wypadają wszystkim dzieciom. Ale przeraża mnie tempo. Na poduszce ma pełno włosków, jak się ją pogłaszcze po głowce to zostają na dłoni...

Gość wszystkim
zapytaj pediatry

Maluszką ścieraja się włoski.Żeby odp na Twoje pytanie to trzeba poprostu zobaczyc tę poduszke.Jeśli Ciebie to martwi to wybierz się z dzieckiem do lekarza.Lek.zleci badania i będziesz spokojniejsza

u nas tez tak było włosy wszedzie.Eybrałam się do lekarza gdzie po morfologi lekarz stwerdził że dizecko ma za mało żelaza gdzieś przez 3-4 miesiące podawąłm małemu ferum lek (żelazo w płynie).Wszystko wróciło do normy.Szczerze to mnie szokowało że moje dziecko może miec lekką anemie gdyż był małym pulpecikiem oraz bardzo dużo przybierał na wadze...a jednak

Kangurek, dzięki za odpowiedź. Przyszło mi to do głowy, że może to być brak żelaza. Zrobię małej morfologię.