Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do jakiegos informatyka.

do jakiegos imformatyka lub kogokolwiek kto sie na tym zna!

Polecane posty

blagam! jestem bardzo glupiutka i odinstalowalam sobie (w nadziei ze moj avast! antywirusowy spelni moje wszystkie wymagania) symateic norton antyvirus. i wiecie co? teraz mi pisze ze komputer nie jest teraz chroniony przez zapore! i co ja mam teraz zrobic? nie mam pojecia i nie znam nikogo ktoby mi mogl to pomoc zrobic. plis!

Gość ....ciszek
a symantec był piratem? Jeżli tak to dobzre zrobiłas. Bo teraz chodza po domach i sprawdzają nie tylko Windowsa ale tez Symanteca. Zainstaluj po prostu nowego Avasta. z tej strony http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html polska wesję avast! 4 Home - Polish version (length 11.65 MB) a potem zainstaluj

mam avasta ale on nie ma opcji firewalla podobno i moj komputer teraz nie jest tak chroniony. co teraz? czy uda mi sie odzyskac nortona czy juz wszystko stracone?

ale symatetic nie byl piratem. jest legalny tak jak wszystko w moim komputerze. nie uzywam nielegalnych kopii. czy to znaczy, ze nie uda mi sie jz go odzyskac??

Gość hiehie
Mój chłopak jest software engineer w Symantecu i zawsze jak ktoś ma problemy z Nortonem to się pyta, czy miał oryginalny ;) Jak wróci to mogę się zapytać coś tam narobiła, bo jestem w tych sprawach tak samo zielona jak ty ;)

do hiehie. bardzo bylabym ci wdzieczn. powiedz mu, ze to orginalne bylo i popros o pomoc bo nie wiem czy teraz kozystac z neta w ogole... dzieki :*

Gość hiehie
spoko, ale musisz poczekać do późniejszego wieczora :)

poźnego wieczora?? hmm... ok. ale tak do ktorej? jesli juz :-)

Gość ....ciszek
jak miałas oryginalnego to go napewno przy twoich umiejetnosciach nie odinstalowałaś! Daje głowe...bo to trzeba umiejetnosci większej aby odinstalowac Teraz włóż płytę z Nortonem do odtwarzarki i autostart spowoduje start instalacji. reszta pójdzie jak po maśle.

Gość hiehie
napisałam do niego na gg, odpisał, że skoro avast nie ma firewalla to musisz kliknąć: "start" -> "panel sterowania" -> "zapora windows" -> "włączona" czy jakoś tak bo on ma po angielsku. Wtedy włączy się systemowy firewall i przestanie krzyczeć, że nie ma.

Gość hiehie
napisał jeszcze, że może się przydać wejście na stronę Windows Update i ściągnięcie uaktualnień

Gość ....ciszek
no to bawcie sie dalej w zaporę.... miłej zabawy ... A Ty co szukasz pomocy informatyka idź jutro z kompem so serwisu...

ale jakto płytke? to juz tam bylo. tego laptopa mam od niedawna i przyszedl taki pan (bardzo przystojny na marginesie) i jak instalowal mi windowsa XP to powidzial ze to juz tam jest i koniec.

Gość hiehie
ciszek, dziewczyna chce avasta a nie nortona, więc jeśli jej avast nie ma firewalla to musi włączyć zaporę

Gość hiehie
jeśli nie chce, aby jej się pojawiał ten komunikat

Gość ....ciszek
musztarda----> na a to jest trial ze strony Symanteca..... skąd lekarstwo? hiehie----> dlatego zamiast avasta proponuję powrót do oryginalnego z jej płyty Nortona

hiehie, ale jak zrobilam to co mi kazal twoj chlopak to mi sie pojawilo okienko " z powodu niezidentyfikowanego problemu system windowsa nie moze wyswietlic ustawien Zapory systemu Windowsa" ... to chyab zle, no nie?

Gość ....ciszek
do jakiegos imformatyka-----> przystojny skasował i nie dał oryginalnej płytki = czyli masz PIRATA! Brawo. Na ile Cie skasował za instalacje ?

Gość hiehie
no to chyba nie tak, w tym Ci nie pomogę. Może wieczorkiem się odezwę, póki co postaram się go jeszcze raz złapać na gg.

no i jak? udalo ci sie złapać go na gg?? jedyna moja nadzieja w tobie. dziekuje ci serrdecznie. :]

Gość spokojnie nawet bardzo
Nie ma się czym przejmowac, po prostu Avast nie ma zapory, a ma ją Norton. Avast to tylko antywir, a nie kompleksowa ochrona typu antywirus+firewall. Zrób tak, jak ci radzą, włącz zaporę systemowa. PS. Avast jest moim zdaniem ok

Gość hiehie
Sorki, że wcześniej się nie odzywałam. Oto co się dowiedziałam. To, że nie możesz włączyć zapory może być spowodowane tym, że: 1. avast jest skopany 2. zainstalowałaś jakąś starą wersję avasta, która nie supportuje Service Packa 2 do Windowsa XP Tyle wiem, ale o co chodzi z tym ostatnim to nie wiem. Masz zainstalować od nowa Nortona, albo nowszą wersję Avasta i włączyć zaporę. Chyba. Aha, co do tego co powiedział ciszek to niekoniecznie prawda, że koleś Cię wyrolował z oprogramowaniem, bo dowiedziałam się że prawdopodobnie dostałaś Nortona w wersji OEM od razu z laptopem.

hiehie-------do wersji OEM tez musi być płyta;) Nazwa OEM znaczy że program jest sprzedawana z jakos częścią do komputera.

Gość hiehie
A tego to już nie wiem Ramirez, ale mi koleżanka powiedziała, że nie trzeba mieć płyty bo ona sobie też tak właśnie kupiła laptopa :)

To ją oszukali:O, płyta powinna być. Jakiś pracownik sklepu pewnie sobie wziął do domu:D Zauwałzyłem że potrafią tak zrobić:D Kolega ostatnio kupił zestaw to tylko koperta po programie dostał:D

Gość hiehie
aaa, chyba ze tak :) No nie wiem, ja mam oryginalnego Nortona na pececie ;)