Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anabelka21

biale plamy na ciele-czy to bielactwo?czy tym mozna sie zarazic?

Polecane posty

hm,,ciezko powiedziec czy to moze byc bielactwo, szuruj do lekarza i tyle, zarazic sie nie mozna, to dziedziczne :) glowa go gory, sa gorsze choroby na swiecie:(

Gość przemcio
moze to być łupież pstry -łatwo wyleczyć.stosuje sie Nizoral zamiast żelu pod prysznic i maść od dermatologa i ok 2 tyg przejdzie

Gość przemcio
idź po prostu do dermatologa, bo to jest często tylko łupież pstry,a człowiek się od razu przejmuje,że to bielactwo

nie nie,to nie o mnie chodzi a o moja znajoma,nie ukrywajac boje sie stykajac sie z nia zarazic sie tym dziadostwem,dlatego pytam

to raczej nie jest bielactwo moj maż tez mial takie plamy i to byl lupiez pstry i tak jak pisal ktos wyzej nizoral i masc i jakies tabletki i mu pomoiglo w kilka dni poradz kolezance zeby poszla do dermatologa pozdrawiam

nie nie jest ja sie nie zarazilam a maz mial to dosc dlugo bo na pocz nie wiedzielismy co to nie boj sie nie zarazisz sie od niej

mania>>> gdzie wyczytalas ze to dziedziczne? bo z tego co ja sie orientuje wcale tak nie jest znam kilka osob z bielactwem i nikt w ich rodzinie tego wczesniej nie mial

sweet dreams nie przecze ze Twoja stanowcza odpowiedz mnie najbardziej uspokoila nie wiem czy dziedziczne,moja znajoma jak z nia o tym rozmawialam choc niechetnie o tym opowiada mowila ze zauwazyla to i zostalo zdiagnozowane w najbardziej stresowym okresie jej zycia wiec moze to faktycznie to