Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssssssssssss

malować się czy nie malować

Polecane posty

Gość sssssssssssssss

czy są dowody na to, że malowanie się np. oczu tuszem cieniem kredkami przyspiesza proces starzenia i powstawania zmarszczek. A fluid do twarzy?

Gość jagoo
fluid przede wszystkim zatyka pory...a co do malowania rzes tuszem nigdy nie slyszalam o dowodach ze przyspieszaja starzenie

Gość sssssssssssssss
no a cienie i kredki pod oczy? ktoś wie

Gość no to jak

Mysle ze dobre kosmetyki kolorowe nie maja wlasciwosci ktore przyspieszaja starzenie sie skory,wszystko zalezy od tego jak dbasz o swoja cere:)

Gość tezjez
też mnie to interesuje, od lat używam kredki do oczu, i nie wiem, czy np. nie naciąga delikatnej skóry na powiekach, może mam już schizy, ale coś tak zaczynam podejrzewać,

Gość ja jak się maluję to sobie
nic nie naciągam:) Nawet ja używam kredki czy cieni, więc nie wiem. Poza tym nigdy się nie wycieram wacikami tylko delikatnie moyję oczy i całą twarz po prostu. Uzywam podkładów Clinique i mam ładną skórę. Kredka, wszystko jedno jaka, byle była miękka i nierozmazująca, np. IsaDora, Lumene, cieni uzywam Lancome lub Chanel. Jak zmyję makijaż, to nadal wygladam tak samo- jak dziecko:p I po prostu lepiej wyglądam pomalowana. Po co się zastanawaić, czy się szybcie nie zestarzeję?:O Skoro lepiej wyglądam pomalowana, to co mi da, że np. dwa lata dłużej będę bez jakichś zmarszczek, skoro i tak nie będę wyglądac tak łądnie jak umalowana?:o Poza tym cienie nakłda się delikatnym pędzelkiem i nic się nie naciąga.

Mimo wszystko kosmetyki pewnie zawieraja coś szkodliwego ale i tak warto sie malowac zgadzam sie z przedmówczynia

Gość tezjez
a jak zmywacie tusz do rzęs - mleczkiem, czy wodą "ściągacie' tusz z rzęs?

Gość Prawie lekarz
Starzejesz sie szybciej od nadmiernego stresu, zlej diety, braku cwiczen, uzywek ale zeby od fluidu ? Na pewno nie Fluidem nieodpowidnim mozesz jedynie zaszkodzic w inny sposob, mianowicie- zatkane pory, wypryski, inne uczulenia

Gość bibi jo
a jak pielęgnować w takim razie skórę pod oczami

Gość delikatnie
:P

a ja mam to gdzieś chce to się maluję bo się lepiej czuję ;)