Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola_25

Jak pomoc?

Polecane posty

Gość Ola_25

Moj chlopak chyba sie przeziebil. Na dolnej wardze, posrodku zrobil mu sie pecherz z bialymi naciekami, a podczas biegu zaczelo go strasznie bolec z tylu na dole, chyba za nerkami. To chyba korzonki? Jak moge mu pomoc? Co to jest to na wardze? Opryszczka?

na wardze to bardziej afta, zwlaszcza jesli go boli. opryszczka nie ma bialych naciekow. sa na to masci; mozna kupic w aptece. nic groznego zdarza sie. lepiej nie palic papierosow jak sie ma jakies podraznienia w ustach. co do plecow to nie wiem. pomasuj go; mozesz cieply oklad polozyc jesli nie masz masci rozgrzewajacej

Gość asia123
proponuje wizyte u lekarza jak mu coś dolega, a sama to raczej go nie lecz żeby czegoś nie rozpaprać na dobre.

chyba ze te \"nacieki\" to takie babelki wypelnione przezroczystym plynem - to moze byc opryszczka. niech po prostu zerknie na to ktos kto miewa opryszczki. bo wtedy inna masc trzeba

Gość asia123
plecy rozgrzej a jakby doszła jeszcze gorączka to rano do przychodni.

Gość asia123
Aha jeśli to na 100% opryszczka to na nią najlepsza jest rozpuszczona w łyżce wody polpiryna i moczysz w tym wacik i tak kilkakrotnie zmarujesz nie ma śladu już po opryszczce następnego dnia, mój jedyny sprawdzony sposób.

Gość to biale to plesniawki inaczej
afty na przyklad, polecam aftin lub sachol mozna kupic w aptece za grosze

Gość asia123
polopiryna miało być

Gość Ola_25
No tak, tylko ze my jestesmy w Stanach...:( To co ma na wardze to taki pecherz lecacy przez srodek dolnej wargi i w niektorych miejscach ma biale nacieki, tak wiec nie jest caly bialy tylko ma biale kropki miejscami:/

Gość Ola_25
help

Gość w stanach tez sa leki
Idz do pierwszego sklepu spozywczego z chlopakiem --- do sekcji aptecznej i tam ladnie sie spytaj czy moga Ci pomoc z jakims lekiem... Lub do jakiejs sieci aptecznej idz - pelno tego wszedzie "Can you help me?" " I am not sure what it is but we cannot go to the doctor here, we have no insurance... can you tell me which over-the-counter medication we can try?" "he also has a backache --- which medication should we try?" Zakladam ze po angielsku troche gadacie ale te zwroty powyzej powinny pomoc jakby co powodzenia :D

Gość pawcio niewyzyty
zrob mu loda

Gość Ola_25
Dzieki:) Gadamy po angielsku, on calkiem niezle, ja troche gorzej. To na uscie juz mu sie zagoilo prawie, ale troche boli go nerka:/ Nie wiem czy na to sa jakies lekastwa

Jeżeli tonerki to powinno go boleć z tyłu na poziomie pępka lekko po bokach. Na razie jak masz to podaj mu NO spę i coś przeciwbólowego. nie wiem co masz w domu z leków przeciwbólowych i rozkórczowych. A jutro powinien stawić się z tą nerką u lekarza.

Gość Ola_25
Do lekarza nie mozemy isc,bo jestesmy w Stanach...Podala mu No-Spe i prawie go nie boli.