Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdf........

dziury w lozysku

Polecane posty

Gość asdf........

na ostatnim usg (jestem w 37 tc) obraz usg wykazal kilka dziur, w opisie obszary bezeechowe z dopiskiem wsteczne, na lozysku co moze powodowac takie zmiany? bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi dziekuje z gory

Gość podnoszeee

Coś słyszałam o tym.Podobno jak jest już stare(czasami starzeje się za szybko) to zaczyna tracić powoli swoje funkcje.W tym stadium powinien odbyć się poród bo takie łożysko jest zagrożeniem dla maluszka w brzuszku.No i dla mamy również. Napisałam tyle co wiem,mam nadzieje że choć w pewnym stopniu Ci pomogłam.O takie rzeczy najlepiej od razu pytać gg.Możesz również zawsze zadzwonić do każdego szpitala i zapytać się doktora który akurat dyżuruje na ginekologii.

Gość podnoszeee
dzieki Sylwka :) w moim przypadku chyba jednak nie ma zagrozenia zycia, poniewaz te zmiany odkryto podczas mojego pobytu na patologii ciazy, a zostalam wypisana ze szpitala niemniej bardzo zastanawia mnie co to za zmiany

Gość podnoszeee

Hmm? A lekarz nie powiedział zadnych szczegółów ? Nie kazał czesciej kontrolowac stanu łożyska poprzez USG ? przeciez moze byc niewydolne i co wtedy z funkcjami zyciowymi dziecka ?