Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wydra poznanska

WIERZYCIE W BOGA??

Polecane posty

Gość no ja tez odpowiem krotko
ze wierze w Boga, bez wiary moje zycie nie mialoby sensu :(

Tak, raczej wierzę i ufam Jemu bo Jego Istnienie, dla mnie jest sprawą naturalną. Świat jest tak piękny, że tylko Osoba Doskonała mogła go stworzyć, być może był to wybuch ale to On go spowodował, powołał do życia wszystkie stworzenia, łącznie z nami, nam dał wolność, a co z nią robimy to widać na codzień.....Pismo święte opisuje dwz razy stworzenie świata, ale jak było na prawdę to jedynie wie On. Bóg Jest Miłością. Dowód na Jego istnienie-cały świat, wszystko stworzenie, nasze życie, które się układa w całość jak w opisie odziewczynie która była z chlopcem ...j.w. Każdy może doświadczyć Jego istnienia tylko musi Mu na to pozwolić, bo jak nie będziemy chcieli to On nic nie zrobi. Jesteśmy wolni a On nic na siłę w naszym życiu nie uczynił.

Gość dziś pytanie dziś odpowiedź
Tak.

Gość i stał się cud
więrzę-a cuda się zdarzają w życiu tylko nie potrafimy ich dostrzec. Pewna rodzina zamieszkała w nowym domu-ale w niedługim czasie ojciec rodziny stracil pracę-jedyne żrodło utrzymania.Zbliżało się Bożw Narodzenie-w domu pustka,płacz,depresja-trzeba sprzedać dom.Dzień przed Wigilią przychodzi śąsiadka-przynosi mleko ,śmietanę ser ,wdliny.Za chwilę przychodzi ktoś inny-przynosi indyka i kurę,za nim kolejna osoba-przynosi grzybki i inne przetwory.Byli to ludzie całkowicie obcy dla tej rodziny.I to był cud Bożonarodzeniowy.Dziś rodzina nadal mieszka w swoim domu-mąż ma wspaniałą pracę,a ostatnio dostał jeszcze jedną.Kiedy nadchodzą święta większość ludzi z ulicy na której mieszka ta rodzina dostaje rybę od nich-taki mały symbol jedności.Wiem,że nigdy nie można zwątpić cokolwiek by się działo-Bóg znajdzie rozwiązanie-muszę mu tylko bezgranicznie zaufać

Gość i stał się cud
Dalsze losy opisywanej rodziny: Kiedy żyło im się dobrze zapragnęli mieć trzecie dziecko-w drugim miesiącu ciąży żona poroniła.Leżąc w szpitalu wykrzyczała w myślach Panu Bogu"dlaczego mi to robisz,dlaczego mi je zabierasz?"Po badaniu okazało się, że tam nie było dziecka ,było puste jajo płodowe.I wtedy wstyd i żal,i słowa"TY WIEDZIAŁES" .Za rok znowu staranie o dziecko,drugi miesiąc i znowu to samo.Lekarze nie dają szans-ale ona leżąc na szpitalnym łóżku płacząc powtarza"TY WIESZ

Gość i stał się cud
Dziś ich córeczka ma pięć lat

Gość mysz301
znakiem od Boga jest to, ze wczoraj duzo sie nad tym i nad Nim zastanawialam, pol nocy, a dzis weszlam na to forum i zobaczylam ten topic chcialabym byc jeszcze blizej Niego, wsrod ludzi ktorzy w Niego wierza... poradzic sobie z zyciem i przedkladac milosc do Boga, nad milosc do czlowieka a jest we mnie bardzo duzo zwatpienia :(

Gość a o jakim Bogu mowa
???

Gość mysz301
Re

Gość a o jakim Bogu mowa
Bóg istnieje, ale nikt nie ma na niego monopolu..... to czy wierzymy w tego Boga czy w innego warunkowane jest przez rodziny, kulturę i inne... - doktryny kościelne mam głęboko w d.... każdy ma swojego Boga !!

Gość mysz301
przerazajace tymbardziej ze jest mi cholernie trudno przydalby sie Bog, albo chozciaz czlowiek - Bog

Bóg jest Jeden,i Jedyny, a inne religie i kultury mają poprostu inne określenia Boga (np. Allah) Nie można nam też potępiać innych wyznawców pozostałych religii. Po za tym każdy ma prawo do wiary i niewiary, nasz wybór jaką droga idziemy, z każdej z dróg możemy zawsze zejść.....

Gość Jedynie Pan Bóg trzyma
mnie przy zyciu..gdybym nie wierzyła to dawno bym już się zabila:o

Gość i stał się cud
dlaczego Boga obwiniać o całe zło świata?Założenia są piękne-Bó jeśt miłościa-kochajmy nawet nieprzyjaciół.Powinniśmy odrzucić każdą złą myśl o innych-jesteśmy to w stanie zrobić-ale to my nawalamy,lubimy żle mówić o innych,winę zrzucać na innych -i nie lubimy wychylać się z pomocą-żło w nas się kumuluje-powinniśmy zrzucić je z siebie zacząć od nowa,wyjść do człowieka-to może ktoś zauważyłby ,żegdzieś ktoś pali się żywcem-a nie winę zrzucać na Boga-to my jesteśmy winni nieszczęściom na tym świecie i jesteśmy to w stanie zmienić

Gość Jedynie Pan Bóg trzyma
czasami lepiej po prostu mowic ze nie ma Boga-----tak lzej żyć bo wszystko wolno;) Hmmmmm gdybym nie wierzyla od razu poszłabym skoczyć z 15piętra!!!1

Gość a o jakim Bogu mowa
to powiedz mi droga perło, które nauki mam brać sobie do serca (Jezusa czy Mahometa) ? bo niby to jeden Bóg hehe, a jaka różnica w wyznawcach postępowaniu !!! ps. mogę polemizować na ten temat - bardzo lubię :)

Gość nad
Piszecie, że wierzycie w Boga - Jahwe bo jest miłościa, bo stworzył tak doskonały świat. Myśle, że gdybyście zadali sobie troche trudu i poczytali Stary Testament dostrzeglibyście, że Jahwe to okrótny, zawistny, nieobliczalny degenerat. Kazał Izraelitom zabijać ludy które mieszkały w ziemi obiecanej, przez plagi Egipskie wywołal tyle nieszczęsia. Gdzie tu miłość? Ten świat absolutnie nie jest doskonały, ja to dostrzegam na każdym kroku a najwięcej niedoskonałości jest we mnie - podobno szczytowym osiągnięciu boskiego stworzenia. Pozdrawiam

Gość a o jakim Bogu mowa
ja żadnego wyznania - bo nie jestem na tyle głupi, by wierzyć w coś tylko dlatego, że ktoś kiedyś tak wymyślił !! POWTARZAM, ŻE NIKT NIE MA MONOPOLU NA BOGA !!! a jeżeli tak jak mówisz Bóg żydów, muslimów i chrześcijan jest jeden, to dlaczego za każdym razem coś innego im przekazuje (biblia, koran, tora) - pewnie powiesz, że niezbadane są drogi Pana hehehe !! ale to argument jest, gdy innych brak.,... ja jestem ochrzczony itd. ale wiem, że tak jest tylko dlatego, że żyjemy w takiej kulturze i kraju katolickim !! gdybym urodził się w arabii saudyjskiej pewnie planowałbym teraz wysadzenie Was wszystkich niewiernych w powietrze hehehe.... a Ty dlaczego wierzysz w tego a nie innego Boga ???

Gość i stał się cud
Ja nie znam zasad w innych wyznaniach ale myślę,że nie ma Boga w żadnej religii,który nakazywałby czynić zło-a wyznawcy różnie postępują w każdej religii-według mnie najważniejsza we wszystkich wyznaniach jest miłość-jeśli będziemy dobrzy i kochający dla innch ludzi to tym samym okażemy swoją miłość do Boga-a-dobro rodzi dobro

kazda religia jest do d... bo ogranicza np. w orietacji albo w sporzywaniu pokarmu kiedy sie chce

Gość a o jakim Bogu mowa
to żle myślisz "i stał się cud" hehehhee - jedź do krajów arabskich okazywać im miłość !!! :D. Allah nakazuje bić nieposłuszne kobiety.... w starym testamencie jest "oko za oko" - to chyba z miłością nie ma dużo wspólnego....

Gość Ejjjj dod sama jesteś do d
spożywa- nie sporzywa:o Gdyby religia nie ograniczała od razu nawet na taki błąd jakaś polonistka strzeliła by ci w główkę;)

Gość a o jakim Bogu mowa
perło >>> doświadczasz obecności Boga - dobra jest jeden Bóg załóżmy !!! a które nauki stosujesz ?? mahometa, Jezusa i czemu ?