Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Farmazon

Arava jestes tu ?

Polecane posty

Gość Farmazon

Zauważyłam, ze mojemu psu krwawią dziąsła. Kamienia na zębach nie ma . Co to może być?

Gość Farmazon
A może jest tu osoba, ktorej pies miał podobny problem? Dziąsła nie krwawia mu stale, ale pary razy przy gryzieniu, zabawki , lub zabawy patykiem zaobserwowałam to, i nie podoba mi sie .

Gość tejoner
A myjesz mu zęby/

Gość Farmazon
Kiedy on zęby ma w porządku.

Gość krwawienie dziąsel może
być spowodowane brakiem odpowiednich witamin lub mineralów albo gryzieniem zbyt twardych rzeczy,które kaleczą dziąsła.

Gość Farmazon
Jakich witamin moze mu brakować? wydawało mi się, ze dobrze go karmię, dostawał tez biotyne z witaminami, co prawda polskiej produkcji. Moze kupic mu cos lepszego? Co polecasz?

Gość moze wapno

Gość To ja sekretarka Aravy
Zaraz dam Jej cynk :D :D Spoko zjawi się :classic_cool:

Gość Farmazon
Myślicie, ze na ogolnym bedzie lepiej? Ok

Gość Farmazon
dobra zostaje.

Gość ilusiaaaaaa
jest taki spray dla psow, usuwa osad z zębow, moze i n adziąsła pomoze. dentodent?, dentosept?, jakos tak sie nazywa

W jakim wieku jest pies? Jak wygląda krwawienie? po prostu leci krew , czy np. zostaje na gryzionych przedmiotach? Czy miał dostep do trutki na gryzonie??

Gość Farmazon
Pies jest w wieku około 4 lat, mam go 5 miesięcy, jest ze schroniska. Jak pamiętam od początku te dziąsła miła nie zaciekawe. TZn z jednej strony zaczerwienione. Ale wiesz było tyle problemów zz socjalizacją, ze jakos to zgineło. Ale teraz zauwazyła, jak gryzł zabawkę, zołtą, ze pobrudził ją krwią. Wczesniej biegał za patykiem to moze sobie troche pokaleczył, ale sama nie wiem. Jak mu ogladałam to i tak wyglądają lepiej jak te pare miesiecy wczesniej. Ale wydaje mi się, ze jednak jest przy zebach taka obwódka bardziej czerwona. O trutkę nie podejrzewam, pilnuje bardzo.Podsumowując nie leci mu krew stale, ale CZASAMI zostaje na gryzionych przedmiotach.

No to nic nowego nie napisze- do weta.To prawdopodobnie stan zapalny , ale trzeba obejrzec.Tym bardziej , ze przeszłosc nieznana.

Gość Farmazon
W zasadzie to i tak pojdziemy, bo chce go znowu odrobaczyć. Tylko sama juz nie wiem, bo jak tylkko do nas przyjechał poszłam z nim do weterynarza, i pani doktor zagladała mu w zęby i nic jej nie zaniepokoiło. A zwracałam na problem uwagę, miał problemy z gryzieniem. Teraz juz nie ma. Z pyska raczej mu nie śmierdzi. To znaczy czasami tylko, kamienia na zębach nie ma. Czy tak na teraz na wszelki wypadek przemywac mu to szałwią, rumiankiem, bądz wodą utlenioną. Czy jednak poczekać. Do weta, nie pójde wczesniej jak w przyszłym tygodniu.

Gość Farmazon
Jego przeszłośc jest o tyle znana, ze od szczeniaka był w schronisku, wiadomo na kiepskim żarciu.

Gość To ja sekretarka Aravy
Podwyżkę za solidną pracę poproszę :D i nowy mundurek ;-)

Gość Farmazon
Ok, nawet juz na to patrzyłam, tylko jak si e dotyczytałam ten specyfik polecaliu bardziej przy kamieniu. Mam nadzieje, ze na stan zapalny dziąseł tez bedzie dobry. A czy jakies witaminy,minerały beda miały znaczenie. Cos mu teraz podawac?

Gość maracuya
słuchaj, a moze on się pokaleczył patykiem?