Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilkaaa

Spuchniete gardło

Polecane posty

Gość kilkaaa

Tydzień temu pojawiło sie uczucie jakby spuchniętego gardła. Brałam Bioparox-antybiotyk który dozuje sie do gardła...nic nie pomogło,a nawet jest gorzej. Gardło nadal jakby spuchnięte, chociaż lekarze mówią,że lekko zaczerwienione... Bardzo sie boję,zdaje mi sie ze to nie przejdzie nigdy Czy ktoś miał podobne objawy? Czy przeziebienie może dawac takie objawy???

Gość takie teraz są wirusy
od kilku dni dokucza mi gardlo i jestem oslabiona i wiele osob teraz tak ma bo takich wirus teraz panuje tak mysle.A tempwetura ponizej 36 stopni.

Gość poczekac az przejdzie
ja juz wyprobowalam wszystko .Choruje czesto na gardlo i nie znalazlam do tej pory zadnego sposobu.najpierw rozne antybiotyki poznej domowe sposoby po jakims czasie przeszlo i juz

Gość poczekac az przejdzie
ja juz wyprobowalam wszystko .Choruje czesto na gardlo i nie znalazlam do tej pory zadnego sposobu.najpierw rozne antybiotyki poznej domowe sposoby po jakims czasie przeszlo i juz

Gość rany masakra
ja też nie raz już byłam chora i na ogół zawsze to były anginy ropne przez które zniszczyłam sobie migdałki (chodziłam z niedoleczoną anginą do szkoły) więc znam ból gardła, a ten teraz jest zupełnie inny:( mam coś w rodzaju opuchniętego gardła, a właściwie opuchniętych migdałów, to tak boli, że już nie mam siły:O:O:O jak długo męczycie się z tym? najgorsze jest to, że muszę chodzić do pracy:O

Gość rany masakra
No właśnie, ja też ogólnie czuję się dobrze tylko to gardło:O co to może być do cholery??? ale skoro bierzesz drugi antybiotyki nic to tylko załamać się:O napisz proszę co z tym wymazem gardła i trzymaj się ciepło:)

Gość lubisia
podczas kuracji antyb.gardło mnie nie boli ale po wszystko wraca i te węzły...martwię się.Na wyniki z wymazu mam czekać dwa tyg.Ty też trzymaj się cieplo.Pzdr.

Gość sephi
po bioparoxie jest jeszcze gorzej - lekarze to przepisuja bo jest skuteczny, ale niektorym nie sluzy, ja mam bardzo wrazliwe gardlo i od bioparoxu sobie jeszcze bardziej zjechalam mialam przesuszone gardlo i chrype ze masakra

Gość rany masakra
A powiedzcie jeszcze tylko czy macie kaszel? bo ja wcale:O i to mnie niepokoi, bo zawsze bolącemu gardłu towarzyszył suchy kaszel, a teraz nic:( co to za choróbsko?????

Gość oja pierdziele
a ja mam kolezanke ktorej tez tak puchlo gardlo, ju nawet jessc nie mogla i poszla do lekarza zrobili jej badania i sie pkazalo ze to astma , gadrlo jej sie zakleszczalo. 3 h i byloby po niej ;/

Gość dodix
witajcie, ja się męczyłam przez trzy dni, ale najgorsze były noce. nareszcie moja mama w odruchu desperacji posmarowała mi szyję melisaną klosterfrau, piekło niemiłosiernie ale po 10 minutach mogłam prawie bez bólu przełknąć ślinę, polecam wypróbujcie, z najlepszymi życzeniami zdrowia dodix.

Gość qquba
prosze pomóżcie ! od 3 dni nic nie jadłem moje gardło jest spuchniete, ciągle boli, lewa strona jest tak opuchnieta ze sięga do samego języczka, prawa nie. od 4 dni mam goraczke wachającą się między 38-39 stopni. biorę antybiotyk od 3 dni ale nic nie pomaga. używałem bioparox i haso sept, tez nie pomagają - wydawało mi sie że gardło boli mocniej. faszeruje się tabletkami do ssania ale też nie pomagają. przy każdym przełknięciu śliny aż mnie wykręca, nie mogę też kręcić głową na boki bo czuję obrzęk. mam powiększony węzeł chłonny po lewej stronie i ślina jest niesamowicie gęsta, na migdałku nie ma śladu ropy. tylko zaczerwienienie i opuchlizna. smaruję szyję w bolących miejscach olejkiem kamforowym i owijam szalem ale nic nie pomaga. w razie potrzeby wyślę zdjęcie gardła na e-mail. prosze pomóżcie bo to jest juz nie do zniesienia.

Gość no ale jak mamy ci pomóc
ja mam dokłądnie tak samo jak opisałeś! i nawet ta sama strona.Lewy migdał tak mam napuchnięty, ze też sięga az do języczka. Mam bardzo powiększony węzeł chłonny i na szyi wyczuwam wielką bulwę :-O a w dodatku wyszułam po lewej stornie małe guzki jakieś :-O bolą mnie przy samym dotyku, boli mnie ucho, kłuje i jest zatkane. Każd eprzełknięcie śliny przyprawia mnie o łzy z bólu więc nie przełykam tylko wypluwam :-O ide jutro do lekarza

Gość no ale jak mamy ci pomóc
moze spróbuj 3-4 razy dziennie płukać gardło wodą z solą, mnie to zawsze pomagało natychmiastowo, teraz nie, ale moze tobie.,..

Gość qquba
woda z sola i woda z wodą utlenioną też nie pomagały, ale robilem to nie systematycznie to biore się do roboty chociaż ból również niemiłosierny. jak kolega wyżej napisał też mam zatkane ucho i czuję nieustanny ból. jutro albo we wtorek będę miał wyniki z wymazu gardła to może bede wiedział jak ukierunkować leczenie i napiszę co i jak.

Gość qquba
poczytałem w internecie i oby pomogło. dziś niedziela to apteki pozamykane ale jutro mama podejdzie do apteki i kupi(chyba że będzie trzeba szukać jakiś wyspacjalizowanych aptek). dla pewności skonsultuje to z lekarzem.

Po co Ci lekarz,???lekarz Cie wysmieje bo to konflikt interesów,oni nie zarabiaja na srebrze nic a na srodkach chemicznych maja ameryke wiec nie spodziewaj sie obiektywnej reakcji lekarza

Gość qquba
no tak pieniądze ważniejsze od zdrowia pacjentów --_--" ii dzieki za pomoc ! w środe napisze jak rezultaty, chyba ze juz wczesniej mi pomoze : D

Gość qquba
okazalo sie ze byl to ropien okolomigdalkowy. bylem w szpitalu i niby wyleczone metoda naciecia ropnia z drenazem. teraz boje sie o nawroty. ale czy konieczna byla wizyta w szpitalu czy to srebro koloidalne daloby rade mnie wyleczyc ? mam mi to kupila ale znajomy lekarz nakazal jechac do szpitala i czy chcialem czy nie - sila wyzsza...

Gość PiotrFX
1. Chorowałem co 2, 4 miesiące, a potem jak zainteresowałem się tematem, to przestałem chorować na już teraz ponad 3 lata. 2. Podstawą niechorowania jest Homeostaza naszego organizmu, czyli stanu gdzie samemu potrafi się wyleczyć. TYLKO my jesteśmy w stanie stworzyć mu to środowisko. 3. Jeżeli interesuje Was jak dbać o zdrowie żeby nie chorować, to zapraszam na darmowy blog o tym, raz w tyg. staram się wrzucać kolejne materiały. Zbieram ludzi do spotkań online na żywo. Mam nadzieje, że wrócą, bo musiałem zawiesić z uwagi na brak chętnych. Oto adres: https://zdrowapolska-pokolenie3000.blogspot.co.uk/