Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHCąCA -

OBECNE MAMY PROSZE O RADY!!!

Polecane posty

Gość CHCąCA -

WITAM WSZYSTKIE OBECNE MAMY,,, :-) PROSZE WAS WSZYSTKIE O RADY I TYM PODOBNE RZECZY... Z MEZEM PLANUJEMY DZIDZIE. JA SIE CHCE PIERWSZE WSZYSTKIEGO DOWIEDZIEC ZEBY NIE BYLO ZADNYCH PROBLEMOW ITP (sorki za caps lock) po slubie prawie 2 latka jestesmy... raz poronilam... 1.5 roku temu w wypadku samochodowym. teraz chciałabym byc w ciązy,,, pierwsze musze odłozyc tabletki anty.. lekarz mowil ze najlepiej na 3 m-ce przed planowaniem... kolejna zmora sa papierosy :-( koszmarnie obawiam sie ze tego nie rzuce... choc stara sie jak moge to nic... teraz male problemy w domu, mamuska mnie z roboty wywaliła,chyba przechodzi pewien "okres", znalazla sobie kochanka itp.. i dla mnie to dobry moment, bo jak zwolniła to potem nie bedzie krzykow ze sama odeszlam z pracy... ale to jest najmniejszy problem. tylko zawsze sie martwilam zeby jej pomagac a teraz takie cos, ale coz... zycie... to teraz prosze o jakies rady ,,, piszcie duze... ja tu codziennie bede zaglądac i pisac..

Gość okokopokokoo
ja ci powiem tak. co do tabletek anty to roznie ginekolodzy mowia ale zawsze dmuchac na zimne. co do papierosow sama bede zaczynac starania i powiem ci ze naprawde chec posiadania dziecka ulatwia decyzje o paleniu:D

Gość kulka765
po twoim pisaniu to widze ze nie za bardzo jestes dorosła

Gość CHCąCA -
wczoraj jak byłam u ginekologa to mowil ze mam mala nadzerke, dal mi jakies tabletki dopochwowe, po @ mam zrobic cytologie i isc do niego. powiem mu zeby mnie skierowal na jakies badania itp... bo dawno dawno zadnych nie robiłam... i przeraza mnie mysl ze wczesniej poronilam i teraz moze byc cos nie tak :-(

Gość gertgr
mamy ci streścić coś o macierzyństwie i rodzinie??? no to ja wyrywkami: widzisz, są kwiatki i motylki, i motylek siada na kwiatku, i tak mamusia z tatusiem... dziecko jakie jest każdy widzi i potem jest się za nie odpowiedzialnym dziecko wymaga pokarmu, ciepła, i pewnie jeszcze więcej dzieci są dwu płci wiesz, dużo tego, już mi się znudziło pisanie

Gość CHCąCA -
kulka765 dlaczego twierdzisz ze nie jestem za bardzo dorosła ? grzecznie pytam tylko o rady...

Gość kulka765
po tym jak piszesz o matce i o pracy może nie fizycznie ale np umysłowo niedoroslaś do planowania rodziny

Gość CHCąCA -
nie znasz całej sytuacji. całe zycie tylko ma do mnie wyrzuty o wszystko,a nie ma najmniejszych podstaw do tego. nie myslałam wczesniej o dziecku z tego powodu zeby jej pomoc, bo pracuje u niej w sklepie. wczoraj jakby nigdy nic powiedziala mi ze wszyscy nia rzadza i ze teraz to sie zmieni, i zebym poszukala sobie pracy. to byl powod dla ktorego wczesniej sie nie zdecydowalam na dziecko.

Gość CHCąCA -
kulka765 , ok, jezeli twierdzisz ze umysłowo nie dorosłam do tego to na jakiej podstawie ? jak wyjasnisz to moze zgodze sie z toba... ile osob w ogole nie planuje i nie chce miec dziecka , a zachodza w ciąze...

Gość kulka765
chcąca soryy może sie pomyliłam ale ludzie planujac powiekszenie rodziny raczej nie odchodza z pracy! a ile ty masz lat?jeśli można wiedzieć?

Gość CHCąCA -
MAM 22 LATA, ja nie odeszlam, ale mama mnie zwolnila. nie wnikam w jej zachowanie itp. ale warunki materialne mamy wg mnie b. dobre. teraz musze zalatwic sobie zatrudnienie -z tym nie bedzie problemu. tylko podobno im wieksze zarobki tym pozniej lepiej...wie ktos cos na ten temat ?

Gość anuśka 26
jesli chodzi ci o macierzyńskie albo o płatne zwolnienia lekarskie to bierzę sie średnią z 12 mcy.

Gość kulka765
no wiedziałam ze małolata jesteś:P

Gość CHCąCA -
małolata ???? nie rozmieszaj mnie.

Gość CHCąCA -
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA RADY :-(

Chcąca mysle ze musisz zrobic przerwe dłuzsza niz 3 mieiace około 5 zacznij juz przyjmowac Folic i zestaw witamin. Ja po tabletkach w pierwsza ciaze zaszlam dopiero po 3 latach ale z tym bywa rozie. Masz problem z papierosami ja tez mialam tyle że dopiero jak byłam w 2 miesiacu ciazy to na dobre rzuciłam po prostu zal mi było tej malej istotki truc. Mysle ze i w tobie sie to obudzi. Musisz też wiedzieć ze dziecko to spore obowiązki na cale życie wiec jezeli sie dobrze nie wyszalalas lub chcesz mamie na złość zrobić to nie podejmuj takiej decyzji. Nie wiem co Ci tu jeszcze napisać Powodzenia w staraniach 🌼🌼🌼 Pozdrawiam:):):):)