Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamis1982

czy mogę wybrać urlop na okresie wypowiedzenia...?

Polecane posty

chcę złożyć wymówieinie w pracy i zastanawiam się czy jak np. mam 14 dniowy okres wypowiedzenia to czy mogę wybrac swoj urlop który nie wykorzystałam...? Kadrowe pomocy!!!

Gość do diabłaa
dlaczego jak sie szef zgodzi....masz niewykorzystany mówisz ze bierzesz i juz.....i tak sie zwalniasz wiec nie ma problemu

A gdzie jest napisane że zwalnia się pracownika z obowiązku świadczenia pracy podczas wypowiedzenia ? Nie da urlopu to wypłaci ekwiwalent.

no własnie podobno szef może mi powiedzieć ze nie da mi urlopu i że mi kase wypłaci za te dni. A problem polega na tym ze juz mam nagrana nowa posadke... i nie chce zeby mi sie to nalozylo i dlatego chce wziac urloop... zaczynam nowa prace od 4 grudnia , wiec najpozniej w 20 listopada musze zlozyc wymowienie, tyle ze 20 jest poniedzialek ,a wymowienie podobno trzeba pod koniec tygodna zlozyc

ale to wszystko pokręcone...a do tego jeszcze załatwiam kredyt mieszkaniowy i pewnie beda dzwonic do pracy czy aby napewno tu pracuje... tak sie wszystko nawarstwiło... koszmar

Ja miałąm dokładnie taką samą dytuację, z tym, że za nieywkorzystany urlop wyszło mi ponad 20 dni roboczych, czyli cały miesiąc. Szefowa nie pozwoliła mi wziąc urlopu, więc dopracowałam do końca, a za niewykorzystny urlop dostałam miesięczną pensję. Ale to zależy od szefa. Co do okresu wypowiedzenia, liczy sie on od najbliższej soboty, więc jeśli złożysz wypowiedzenie w poniedziałek 20 listopada, zacznie ono obowiązywac od soboty 25 listopada. Jesli zalezy Ci na czasie, złóż wypowiedzenie jeszcze w tym tygodniu, to zacznie się liczyć od najbliższej soboty, tj. 18-tego.

czyli co , mam złozyc najpieerw prosbe o urlop , a pozniej wypowiedzenie?? nie chce jakos krecic i palic za soba mostow , mam szefa w porzzadku, tyle ze za mało placi..:) ale to chyba ich przypadłość

wiesz, jeszcze mam nie wyjasniona sprawę kredytu, maja dzwonic do mojego miejsca pracy i weryfikowac,... jak cos sie szefowi nie spodoba ze odchodzze , to wiadomo jak jest dobrze to jest dobrze a jak jest zle to roznie bywa, a kredyt jest dla mnie priorytetowy...

Gość Pokaz cycki
Zamuruje go,a ty szybko daj mu do podpisania zgodę i uciekaj ! :D

qwa to może poczekaj, złóż wypowiedzenie a jak karze pracować to mu przynieś zwolnienie lekarskie. Albo rybki albo cipki :D :p

juz mowiłam ze chce byc w stosunku do niego w porządku, chce miec dobre referencje ,a po takim numerze to trudno o dobre referencje, ale jak bede zmuszona to pewnie zaczne dzialac mniej etycznie,... co zrobić...

:)) raczej nie pracuje u Ciebe...:) a własnie widziasz jak reagujesz.... wkurzyłbys sie gdyby to twoj pracownik tak zrobil , co nie??

Nie. Wolałbym żeby przyszedł i powiedział, pewnie by musiał kilka dni odbębnić zanim bym kogoś znalazł i by mu nie pokazał co i jak. Ale jakby przyniósł mi wypowiedzenie i zw. lekarskie to by było chamskie. Tyle się wymaga od pracodawcy a jak co to każdy lachę kładzie.

własnie ja nie chce postapic nie wporzadku co do mojego szefa, chce postawic sprawe jasno, ale własnie czekam na odpoweiedz z banku dot. mojego kredytu i nie moge sobie pozwolic na ryzyko ze mojemu szefowi odwidzi sie kłamac bank ze nie jestem na wypowiedzeniu , bo gdyby juz wiedzial ze jestem jest wieksza szansa ze tak własnie odpowie...

Gość jakjfoiue
a gdzie pracujesz??w jaki sposob znaalzlas druga prace jestes juz po studiach??ja tez starams ie o prace ale ciezko..a jak widze ty rezygnujesz z jednej na zrecz drugiej??jakm cidem?

pracując w pierwszej mojej pracy po studiach ,szukałam czegos lepszego, w między czasie załatwiałam kredyt na mieszkanie (myslałam ze szybko sie uwine z kredytem , ale pojawiły sie pewne trudności) . W ten sposob znalazłam bardziej interesujaca prace od obecnej i lepiej płatna..

Gość jakjfoiue
rozsylalas cv przez internet?czy sama je roznosilas do riznych firm??jestem mniej wiecej w twoim wieku i juz starcilam nadzieje czy znajde keidykolwiek normalna prace...tylu studentow co roku konczy studia a ile z nich ma prace..ciekawe..

Gość sephi
a powiedzcie mi - jezeli ktos przepracowal 6 miesiecy ma ponizej 10 lat pracy wiec przysluguje mu 20 dni urlopu to po tych 6 miesiacach ma 9 i pol dnia? jak to przeliczyc

Gość jakjfoiue
koncze jak narazie a studiuej transport i logiostyke..mieszkam w malym miescie a studiuje w kielcach,

dokładnie jak przeracowalas 6 miesięcy to liczysz tak 20 dni / na 12 miesięcy czyli na miesiąc wychodzi ci 1,6 ponożyc przez 6 miesięcy czyli :9,9 dnia .

Gość jkfcosiufs
zwatpilam juz w to ze znajde prace...bez znajomosci itd..a kierunek niby ciekawy ale co z tego:(

nieprawda ja znalazłam bez znajomości, trzebaa wierzyc w siebie i cenic siebie , pracodawca to dostrzega...