Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kakusia123

Refluks żółciowy - operacja

Polecane posty

Moja mama meczy się z refluksem żółciowym juz ładnych pare lat, i właśnie niedawno dowiedziala sie od lekarza, że to można operowac. Czy może ktos był poddany takiej operacji?? Jakie są skutki i wogóle?? Czy taka operacja coś pomaga?? Jest po mniej lepiej?? Prosze pomożcie... Pozdrawiam

Gość CORALIE
MAM TEN SAM PROBLEM I MAM TYLKO 26 LAT. LEKARZ PRZEPISAL MI OMEOPRAZOLE W TABLETKACH BIORE GO CODZIENNIE i NAPRAWDE LEPIEJ SIE CZUJE. MIESZKAM WE FRANCJI ALE WIEM ZE TE TABLETKI ISTNIEJA W POLSCE.CO DO OPERACJI NIE RADZE, BYLAM W TEJ SPRAWIE AZ U DWOCH SPECJALISTOW I MI ODRADZILI ZA DUZO SKUTKOW UBOCZNYCH.

do CORALIE! a czy moglabys napisac cos o tych skutkach ubocznych takiej operacji?? naprawde zalezy mi na takich informacjach. pozdrawiam

Gość coralie
witam, wiec lekarz powiedzial mi ze jest to operacja ktora ma duzo skutkow ubocznych, ktore wplywaja na przemiane materiI, tz innym slowem duze przybranie na wadze. Bylam w najlepszym szpitalu w paryzu, ktory specializuje sie w problemach tego typu i lekarz kategorycznie odradzil mi ta operacje.Sorry, ale tylko tyle wiem. ja lecze sie na tabletkach i co 2 lata robie fibroskopie( kamera do zelatka). chora jestem na to juz 10 lat a mam 26 i sie dobrze czuje normalnie jem i pije. SORRY ZA BLEDY. POZDRAWIAM

do CORALIE!! a od czego dostałas refluksu żółciowego?? czy mialas usuniety woreczek żółciewy?? i czy mogłabys mi napisac dokładnie jakie leki bierzesz?? a jesli chodzi o te skutki uboczne to wiesz moze dlaczego akurat jest to przybieranie na wadze?? bardzo zzalezy mi na tcyh informacjach bo moja mama chce sie poddac takiej operacji bo zadne leki jej nie pomagaja i bardzo cierpi:(

Gość mowie serio
mialam cos podobnego, meczylam sie 10 lat i wiecie co mi pomoglo? zwykly RANIGAST 150 mg /kuracja 3 miesiace/, biore go nadal jesienia 1 tab. dziennie i zre wszystko, zero refluksu, BAJKA!!!!

Gość gość

Nie pomaga,niestety .