Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwiak99

zatrzymywanie wody w organiżmie

Polecane posty

Gość sylwiak99

Gość fffgiaoa
No i....?

Gość sylwiak99
czy znacie jakieś preparaty lub zioła , które powodują ,że woda nie zatrzymuje się worganiźmie? Lekarz przepisał mi tabletki yasmin mówiąc ,że one mają właśnie takie działanie , ale ja nie chciałabym ich brać , bo dopiero co odstawiłam inne tabletki. Poradzcie coś może znacie jakiś preparat , lub zioła?

Gość plociuchyXL
to znaczy jakie jasmine ma miec dzialanie zatrzymuje te wode czy nie?

Gość sylwiak99
tak ponoć powoduje ,że woda nie zbiera się w organiżmie

Gość fffgiaoa
yasmin jest preparatem najnowszej generacji, który - w przeciwieństwie do WSZTSTKICH innych pigułek - działa jak słaby diuretyk, znaczy pomaga wysiusiać ów nadmiar wody. Ponoć. Hmmmm... osobiście wątpie, przynajmniej w przypadku kogoś ze skłonnością do puchnięcia jak ja. Efektu nie widzę w każdym razie. Co do autorki - zapytaj w aptece, tak, są takie środki (np aqua femin).

Gość lek med
pokrzywa-3x1 torebka albo..ile dasz rade

Gość lek med
hormony SIŁĄ RZECZY powodowac będą zatrzymywanie wody w organizmie

Gość aaaoooo
Panie lekarz med, niedouczony waść, poczytaj o yasminie.

Gość lek med
taaaak jasne! ten działa inaczej MA ZUPEŁNIE INNY MECHANIZM DZIAŁA NIA ;-)

Gość tukan
Przede wszystkim trzeba zasięgnąć rady lekarza! zatrzymywanie wody może być objawem choroby nerek albo przysadki, która kontroluje hormonalnie gospodarkę wodno-elektrolitową. Z ziół moczopędne są min. pietruszka-korzeń, perz, wilżyna, nawłoć, naowocnia fasoli.

Gość lek med
"zmiany popędu płciowego, wymioty, zmiany masy ciała, zatrzymanie płynów w organizmie, stany zapalne pochwy, różne reakcje skórne (trądzik, wyprysk, świąd), wzrost ciśnienia tętniczego krwi, niedociśnienie." DANE ZE STRONY PRODUCENTA!

Gość lek med
oczywiście dotyczyły DZIAŁAŃ NIEPOŻĄDANYCH

Gość sylwiak99
z nerkami jest u mnie wszystko ok , jadnak lekarz u którego byłam stwierdził ,że tak częste wahania wagi znaczą ,że zatrzymuje się woda . Możliwe jest ,że pomimo tego ,że schudłam ,a widzę to po ubraniach waga jest cały czas taka sama , lub 2kg więcej ,a na drugi dzień znów inna? Skąd te różnice prawie codziennie .

Gość sylwiak99
a może poziom hormonów ma na to wpływ, jak myślicie? Mam zlecone badania hormonalne :estadiol,progesteron,testosteron. Łysieję nad czołem jak mężczyzna może jedno z drugim ma coś wspólnego?

Gość ale puchniesz cała
czy tylko niektorezcesci Ci puchną?

Gość lek med
może.Trudno coś gdybac wiedząc tak mało i bez badań WSZTRZYMAJ SIE Z HORMONAMI DO BADAŃ.!!!

Gość sylwiak99
nie jest to puchnięcie niektórych części ciała , nawet nie jest to tak drastyczne ,że np bardzo mam spuchnięte nogi czy ręce . Ja po prostu cała czuję się spuchnięta .

Gość lek med
pijesz alkohol?

Gość sylwiak99
w tej chwili nie przyjmuję żadnych hormonów , ten yasmin co mi przepisał lekarz nawet nie wykupiłam , bo się trochę obawiam . Dopiero co odstawiłam inne tabletki anty i po nich właśnie tak wypadają mi włosy , dlatego mam obawy żeby wrócić do tabletek

Gość sylwiak99
nie nie piję alkoholu

Gość lek med
możesz miec jaknajbardziej zaburzenia hormonalne(tamte pigułki jeszcze to pogorszyły).Poczekaj na badania.Do tego czasu pij zioła moczopędne.

sok z liści (chyba liści,a nie innych jej częsci) z brzozy,zresztą-najlepiej idź do zielarskiego,albo apteki i tam popytaj,tą brzozę bardzo chwaliła moja mama,wiem,była w takich butelkach jak syrop i rozcienczało się z wodą

to znalazłam: Liście brzozy pobudzają wydzielanie moczu, a z nim produktów przemiany materii, oraz dezynfekują drogi moczowe: Mogą być polecane w chorobach nerek powodujących zmniejszone wydzielanie moczu, w kamicy moczowej, w przewlekłych zakażeniach, w obrzękach pochodzenia sercowego, a także w gośćcu przewlekłym postępującym oraz w skazie moczanowej. Z chorób skóry, w których mogą być pomocne liście brzozy wymienić trzeba zapalenie łojotokowe, trądzik młodzieńczy i łuszczycę. Liście brzozy mogą być użyteczne w leczeniu uszkodzeń wątroby spowodowanych stosowaniem silnych środków chemicznych.