Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

Gość polkaaa
Mam na myśli ten zwykły ;)

Gość ijaaaa
Jakbyś miała czas to na wszystko ;) (czyli twarz, ciało włosy itd)

justynko jaki polecasz :) Kochanie, z tego co piszesz...wskazuje to na odcisk od fiszbin biustonosza..prawdopodobie jest źle dobrany. Smaruj ten odcisk sudocremem....zobaczy niedługo zniknie;) Pozdrawaim Cię;)

Pollka;) Skopiuję Ci bo pisałam wczoraj na temat kremu babino, a mam na jego temat taką samą opinie jak na temat nivea...:):) Krem bambino..hmm. Poczytaj na poprzedniej stronie....o depilacji ..ja używam go własnie do tego i do peelingu ust który używam za pomocą kremu...cukru , miodu i szczoteczki do zębów - miękiej. Co do twarzy to jest dla mnie zdecydowanie za tłusty i zatyka mi pory. W mojej ocenie zbyt ciężka formuła, jeśli chodzi o krem na twarz. Jednak oczywiście wybór i decyzja zależy od Ciebie. O tą depilację to chodziło mi konkretnie o miejsca intymne...jednak babmbino lepiej się sprawdza... smaruję nim ciało po depilacji, na to nakładam zasypkę dla niemowląt..i rano jestem gładka jak buźka bobaska;):) Pozdrawiam:)

Chętnie odpiszę ale później...bo mam w domu masę pracy...a całkiem zapominam o swoich obowiązkach. Do miłego i pozdrawiam:)

Gość justynko jaki polecasz
dziękuję ślicznie!!! 🌼 to by było na tyle póki co. ale wreszcie ktoś tak uprzejmy jest na tym forum, każdemu coś doradzi. super. życzę Ci miłego dnia, i jak najmniej "roboty" z nami ;):):):):)

Gość oczekuje zrozumienia
nikt mi nie odpowiedzial jak na razie wiec moze ty mnie zrozumiesz i poradzisz cos bo taka jestes mądra..wiem ze niejestes psychologiem ale prosze choc na kilka cieplych słow ..:( skopiuje ten watek mój wiec :: mój problem jest straszny bo nie moge sobie z nim poradzic .. otóż mam juz 24 lata i dalej nie czuje w sobie tego co czują inne kobietki w mym wieku i mlodsze.. nie czuje instynktu macierzynskiego i wiem na chwile obecną ze chyba nigdy go nie poczuje.. nie moge sobie wyobrazić tego ze mogłabym miec dziecko(sama czuje sie nim jeszcze) niemoge sobie wyobrazic ze mogłabym juz wziasc ślub..Boze czy ja jestem nienormalna??nie znam nikogo takiego kto mysli jak ja..pomozcie mi!!

oczekuje zrozumienia :):) Ja również mam 24 lata...i nie wyobrażam sobie ślubu, założenia rodziny i na razie nie czuje instynktu macierzyńskiego:(. Nie uważam, że jest to jakaś moja wada bądź powód do wstydu. Kiedy miałam 20 lat, bardzo chciałam wyjść za mąż, mieć dzieci..itp. nie wynikało to z faktu, że poczułam niedparty instynkt macieżyński, lecz z faktu, że większość moich koleżanek zakładało w tym czasie rodziny - zazdrościłam im szczęścia, rodziny. Ja wiem jak jest powód mojego myślenia - nie czuję się w pełni kochana i nie czuje się bezpieczna, a tylko na bazie tego można zbudować szczęśliwą rodzinę, dlatego lepiej nie smuć w głowie planów o domie z ogrodem i gromadce dzieci - bo można się zdołować jak cholera. Może kiedyś...jak życie mnie zaskoczy... Nie wiem czy masz przy sobie tego jedynego..podejrzewam, że tak..bo dlatego doszukujesz się odpowiedzi na pytanie \" dlaczego nie czuje instynktu macieżyńskiego\"?. Być może poczujesz tą nieziemską chęć posiadania bobasa...niedługo..a może nigdy. Jednak zastanów się czy aby ten instynkt którego się w sobie doszukujesz, nie jest wytworem naszej kultury......gdyż w pewnym wieku \"pasuje\" mieć dziecko. Wobec powyższego czujemy presje społeczną i wkurzają nas pytania innych osób na temat naszych prywatnych kwestii, dotyczących posiadania bądż niepsiadania bobasa i rodziny. Ja np. owszem chciałabym być w życiu szczęśliwa...i mieć rodzinę, ale w tej chwili o tym nie mogę myśleć...bo napawa mnie to obawą..przed tym co będzie. Inne kobiety lecą w wir pracy, nauki...chcą być samodzielne, samowystarczalne...moda na singlowy styl życia coraz bardziej staje się być widoczna. Każdy jednak ma prawo wyboru i nie masz się czym stresować i niepokoić...bo to TY kierujesz własnym życiem i od Ciebie zależy jego bieg. Życzę szczęścia i zadowolenia z własnych wyborów:) Pozdrawiam Cię.

justine jesteś kochana!!dziekuje ci bardzo!!naprawde mnie pocieszyłas!! wiesz to jest tak ,ze mam faceta i jeste mz nim juz prawie 6 lat i on własnie bardzie jstawia na te sprawy :dzieci ,rodzina ,ślub! wiekszsoc mych znajomych juz jest po slubie albo ma dzieci ..więc naprawde czasem sie zastanawiam czy jestem normalna.. moj facet ma do mnie zal ze nie mysle o tym o czym myslą inne kobiety mowi ze jestem egoistką ..dlatego mam takie przemyslenia ostatnio i tomnie dołuje..:(mieszkam w malej miejscowosci i tam kazdy mowi ze mam juz taki wiek ze powinnam sie hajtnąc..sama rozumiesz.. dziekuje ci gorąco za wszystko!! wielki buziaczek!!

wybacz me błędy w pisowni ale nie chce mi sie teraz nawet poprawnie pisać:)rozleniwiłam sie :)

Gość neril
moj pseudonim to nazwa szamponu i toniku do wcierania na wypadajace włoski...polecasz te kosmetyki justine ??dają efelty ??jak myslisz??

ijaaaa ;):) O wielu rzeczach już pisałam, więc nie chciałabym zanudzać.:):) Opiszę Ci zabiegi które napewno pomogą stawać się z dnia na dzień piękniejszą. Pierwsze to kąpiel mleczna. Do wanny wlej 2 litry mleka - to tyle;):) Kąpiel taka powinna trwac ok 20 minut i jest doskonała, oczyszcza i wygładza skórę. Naprawdę polecam, zapal zapachową świeczkę i zrelaksuj się w takiej wannie wypełnionej mlekiem a poczujesz się piękna jak Kleopatra;):):) Następnie polecam maseczkę brzoskwiiniową...działa ściągająco, zamyka pory, wygładza cerę, oczyszcza ją i odświeża, a także nawilża i lekko natłuszcza. Należy rozgnieść owoce i położyć na twarz, po 20 minutach przemyć chłodną wodą. Super działa:) Chciałabym Cię również przekonać do wykonywania masażu całego ciała a zwłaszcza twarzy....jest rewelacyjny..pojędrnia, poprawia ukrwienie a co najważniejsze takim masażem możemy sobie \"wymodelować\" twarz:) Wykonuj ruchu od dołu do góry masując każdą partię twarzy, zobaczysz jak będziesz robiła takie masaże to Twoja buzia tak się rozpromieni, że będziesz przepiękna:):) Pozdrawiam:)

oczekuje zrozumienia :):) Oczywiście, doskonale to rozumiem:) Jednak tylko świadomy wybór i decyzja pozwili Ci cieszyć się tym wszystkim na co się zdecydujesz. Presja i namowy.....to nie uczyni Cię szczęsliwej....a przecież o to chodzi w życiu by cieszyć się ze swoich decyzji i co ważne nie żałować:):)

neril ;):) Niestety nie miałam okazji go poznać i zastosować...jednak biorąc pod uwagę opinię innych osób , które czytałam w necie...jest to produkt godny polecenia. Podobno tylko jego minusem jest niezbyt ładny zapach:)

Justine 1982 Ja mam problem z którym nie moge sobie poradzić - potwornie tłuste włosy!!! Myję je codziennie rano, bo jakbym umyła wieczorem to popołudniu juz by były tłuste. Uzywałam szamponów z apteki na przetłuszczające się włosy, ale niewiele pomogło. Robiłam maseczki na włosy z drożdzy( ohyda). Staram się nie dotykac zbytnio włosów, bo słyszałam, że od tego tez sie tłuszczą. Co mam robić?

Dziękuje justine:) W sumie to zabieram się do tego po raz pierwszy bo niedawno podjęłam decyzję, że coś z tym trzeba zrobić dlatego chciałam wiedzieć o metodach. Wcześnij depilowałam tylko okolice bikini, żęby nic nie wystawało a teraz chcę zrobić coś więcej.Dlatego też proszę jeszce żebyś mi wyjaśniła jak ma wyglądać ten tzw. pas startowy? czy on ma jakąś szerokość? Odpowiedz proszę. Dziękuję:) Pozdrawiam gorąco:)

Gość CHEra
teraz pytanie ode mnie: co sadzisz o produktach firmy dla dzieci HIPP?słyszalas moze o nich??czy moze je uzywac dziewczyna w moim wieku???(23 lata)? czy polecasz zwłaszcza szampon tej firmy nie zawiera sls dlatego mi podchodzi jesli chodzi o sklad?

ochotka :) Witam:):) Co do kuracji drożdzowej to przynosi ona efekty, jednak kuracja powinna trwać miesiąc..przy stosowaniu maseczki dwa razy w tygodniu. Nie wiem ile ją stosowałaś, jeśli nie tak jak napisałam to mogłaś nie zauważyć efektów, bądź po prostu na Ciebie nie działa. Jeśli natomiast stosowałaś ją rzadko bądź krótko, może jeszce raz się na to skusisz;) Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale z tego co piszesz wynika, że myjesz włosy codziennie i to szamponem aptecznym..jednak nie wiem jakim a są takie które silnie działają i z reguły nie powinno się ich stosować codziennie. Powinnaś myć włoski na przemian ..np. dwa dni delikatnym szamponem...a w 3 tym aptecznym, zbytnie wysuszanie włosa szamponem aptecznym używanym codziennie, może przynieść więcej szkody, gdyż włosy będą reagowały na zasadzie podobnej jak skóra trądzikowa...im więcej środków, kremów matujących..tym produkcja serbum, w przypadku włosów łoju, większa. Możesz też spróbować ziołowych płukanek...z czarnej rzepy, pokrzywy. Czytałam w wielu źródłach, że osoby którym nic nie pomaga...powinny udać się do dermatologa lub nawet endokrynologa...ponieważ może się okazać , że przyczyna tkwi np w hormonach. Pozdrawiam Cię.

wiola18 :):) Hm....sama nie wiem jak Ci to wytłumaczyć;):):) W sumie to zależy to od tego co się komu podoba...różne kobiety preferują różne szerokości \"pasa startowego\" :):) Może to być szerokość 2 centymetrów...a nawet jednego...i ciągnie się taka linia od góry aż do końca :):) Hmm....nie wiem czy zrozumiałaś :) bo trochę owijam w bawełnę..no ale wiesz........:):) Pozdrowienia.

CHEra :):) Co do kosmetyków Hippa...to powiem tak, są to faktycznie kosmetyki niezłej jakości jednak znajdują zastosowanie przede wszystkim dla bobasków:):). Co do ich stosowania w wieku 23 lat - jest to przede wszystkim zależne od tego z jakimi problemami się borykasz...stan cery, włosów. Jesli masz np. włosy suche, tłuste..to ja bym nie polecała tego szamponu. Owszem czytałam, że dla niektórych osób ten szampon jest niezły...jednak jeśli ktos nie ma problemu z włosami....może stosować wszystko, nawet szapon bambino i będzie zadowolony. Niestety u mnie nie znajduje on zastosowania, kosmetyki te bowiem mają za zadanie główne : delikatnie nawilżać...jednak w tym wieku potrzebujemy również delikatnego, ale odżywania. Tym bardziej, że nasze włosy są często poddawane zabiegom - farbowanie, prostowanie i wymagają kosmetyków odbudowujących struktrę włosa, zapobiegających wypadniu (w dobie stresu), a kosmetyki Hippa nie mają takiego zadania. Owszem w lini Hippa jest oliwka pielelędnacyjna która jak najbardziej może nam służyć np. do demakijażu, masaż nią zapobiega roztępom...ale nie chodzi tutaj o skład..tylko o to, że każdy masaż z każdej oliwki innychh firm ma działanie zapobiegające roztępom. Krem na odparzenia też jest fajny i jak najbardziej możemy go stosować na jakieś ranki czy spierzchnięte usta. Mam nadzieję , że coś pomogłam..;):) Pozdrawiam Cię mocno:):)

Gość droga justine dziekuje ci
za rekomendacje produktow HIPP:)] pisalas juz o szamponie trzy zioła ,ze w sumie fajny ale ci puszyl włoski>>>a którego uzywalas ty? wersje dla włosow tłustych czy suchych?? i jeszcze jedno czy wg ciebie moge spokojniemyc tym szamponem włoski(na mnie dziala zajebiscie ))jesli wiem ze ma w skladzie SLS czy jak t otam sie nazywa..:( kurcze martwi mnie ten skladnik który jest we wszystkich szmaponach chyba i dlatego chcialam kupic HIPP bo tam nie nma tego skladnika....

droga justine dziekuje ci :):) Nie ma sprawy, zawsze do usług;):) Miałam wersję do włosów suchych..niestety takie mam... A co do Hippa, jeśli masz zdrowe włoski i działa On na Ciebie dobrze..to nie widzę przeszkód;) Napewno Ci nie zaszkodzi...bo jest delikatniutki, a jeżeli u Ciebie się dobrze sprawdza to tylko trzeba się cieszyć:) Całuski:*

Gość niedoswiadczona w ziołach
dorga justine jak myslisz? czy krwawnik i brzoza rozjasnią włosy czy raczej przyciemnią bo nie wiem sama..

Gość niedoswiadczona w ziołach
a drugie pytanie : jak moge rozjasnic włosy tylko domowymi sposobami i takimi które nie zaszkodzą im. moze wiesz cos na te tematy:) chce rozjasnic włoski choc troche ale nie farbować. czy są inne sposoby naturalne na to??pliss podaj jakiekolwiek a bede wdzieczna!!

Gość Lorka00
justine, czy jest jakiś skuteczny sposób na przebarwienia po trądziku? :( chodzi mi o takie podskórne, czerwone plamki, które nie są wyczuwalne jak się je dotyka...

niedoswiadczona w ziołach ;) Co do krwawnika i brzozy...to nie słyszałam i nie nie spotkałam się nigdzie z informacjami aby te zioła miały mieć działanie rozjaśniające. Płukanie włosów ich naparem przeciwdziała tworzeniu się łupieży, dobrze też działa na włosy przetłuszczające. Napisz mi gdzie to wyczytałaś bo może się czegoś nowego dowiem, bo znam się na działaniu ziół, ale naprawę nigdzie się z tym nie spotkałam:):) Rozjaśniająco na włosy działa rumianek, a dokładniej odwar z tego zioła. Przygotowuje się go w ten sposób, że rumianek zalewa się na kilka godzin wodą, następnie doprowadza do wrzenia i gotuje około dziesięciu minut. Jednak rumianek działa rozjaśniająco jeśli ktoś ma kolor śreeni, jasny blond i chce miec ładny odcień, ciemny blond...jest za ciemny aby rumianek mógł je rozjaśnić.Więc na pewno z włosów ciemnych nikt nie stanie się blondynką po użyciu rumianku. Pozdrawiam Cię.:):)

Lorka00 ?? Chcesz coś wiedzieć o zabiegach kosmetycznych ..czy tylko o kosmetykach...bez konieczności wizyty w gabinecie kosmetyczym??:) Czekam na opowiedź;)

witam moj wieczny problem to zaskórniki jak sie ich pozbyć??? Proszę o odpowiedz, i bardzo dziekuje z gory