Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

Gość do justine1982
czesc !!!moze pamietasz jak wczoraj pisalas na moim topicku chodzilo o interpretacje wyniku badania????? mials racje ze wedlug ciebie sa dobre -mials racje z tymi limfocytami bo ich norma to do 45% a moje wyniki wyszly dobrze.Chcialam ci podziekowac ze mnie podtrzymalas na duchu jak niektorzy debile zrobili sobie z mojego problemu jaja

do justine1982 :):) Bardzo sie cieszę, naprawdę;) Najważniejsze, że jesteś zdrowa i życzę Ci tego na całe życie. Ja mam ich co prawda teraz 80 (limfocytów) i 40 OB, jednak wiem , że i to nie jest takie złe. Serdecznie Cię pozdrawiam:):*

Gość swiecaca gwiazdka-to ja
justine jestes kochana!!! malo takich zyczliwych osob na forum!!! a powiedz mi dlaczego masz takie wysokie ob masz jakis stan zapalny czy cos!! co na to lekarz -?

ja wyczulam u siebie wezla chlonnego lekko powiekszonego w pachwinie prawej i sama poszlam na badania ob wyszlo 5 i reszta tez dobrze lekarz poogladal tego wezla i powiedzial ze jesli badania ok to nic takiego biore antybiotyk ktory ma zlikwidowac ogolna infekcje w organizmie ale przynajmniej wiem ze to nie zaden nowotwor!!

karolinkaaaa ::) A co do tego masła..to moja koleżanka dostała uczulenia..być może dlatego, że to masło:):) uzyskuje się z orzeszków drzewa masłowego;) Śmiesznie to brzmi, ale tak jest:) Slyszałam i czytalam pochlebne opinie, że świetnie wygładza np. suche pięty, łokcie i wszelkie miejsca na skórze które są bardzo wysuszone. Ostatnio był o nim artykuł w jednej z gazet, że jest to specyfik odmładzajacy, który może być stosowany nawet na zmarszczki...hmm z reguły to stosouję zasadę, że jak coś jest to wszystkiego to jest do niczego. Jednak sama nie wiem co Ci napisac..ale Pamela Anderson..ponoć stosował to masło w ciąży i dlatego nie ma żadnych roztępów;):).

Gość pytkaaa
Mam pyt.co byś mi poradziła na puszące się włosy pod wpływem wilgoci, dodam tylko ,że je prostuje a pod wpływem warunków pogodowych efekt prostych włosów zanika :/

swiecaca gwiazdka-to ja :):) Dziękuje za ciepłe słowa...No moja historia wygląda podobnie..mam powiększone węzły chłonne...już od dłuższego czasu. Wyniki krwii wykazują zawsze zmiany w rozmazie, zawsze jest dużo limfocytów, no i OB raz 30 raz 40 raz 50 a miałam też 60. Zęby wyleczone, usg jamy brzusznej zrobione, rentgen płuc zrobiony, blirubina w normie, alat też, TSH tarczycy również...co idę do analityki tym poziom WBC (leukocytów) wzrasta. Chodze do poradni hematologicznej, jednak zawsze jak tam idę pojawia się stwierdzenie \"organizm walczy z chorąbą limfatyczną\". W sumie czuje się super..jedno co mnie martwi to fak, że jak zawsze strzelę jakieś piwo to mnie bardzo węzły bolą...a to objaw choroby...lepiej nie będe pisała:) Niestety musze czekać jak się coś rozwinie, teraz nie mam na to niestety wpływu....zobaczymy co życie przyniesie:):):) Pozdrawiam mocno:):)

justine trzymam za Ciebie kciuki i wierze ze bedzie ok!!!!! organizm czlowieka jest taki skomplikowany!!! ja mam tego wezla od miesiaca nie jest on duzy ale powiem ci ze nadal sie troche martwie ,orientujesz sie moze czy moge prywatnie isc do hematologa i poprosic o np. biopsje czy cos takiego by to moglo rozwjac moje watpilwosci i moze orientujesz sie ile yakie badanie kosztuje wraz z wizyta??? bylabym wdzieczna ps. a ty gdzie masz tego wezla powiekszonego???

aha i czy usg jamy brzusznej i tego wezla moge sobie zrobic u ginekologa??????????????????????????

justine ile wynosi twoje WBC????

swiecaca gwiazdka-to ja :):) Ja mam na szyji....po obu stronach...biopsja w moim przypadku jest wykluczona..mam je ułożone \"skupiskowo\" i są zbyt małe aby pobrać je w tej chwili do badania hispoatologicznego..., usg robiłam u lekarza chorób wewnętrznych prywatnie...koszt ok 50 złotych. WBC w styczniu tego roku miałam 4,2 w tej chwili ponad 10. Będzie dobrze:):) Tez życze Ci zdrowia...:):) i cąłuje;)

ONI ZARABIAJA NA WASZEJ NAIWNO :):) Henna to farba roślinna...i powinna zawsze składać się wyłącznie z barwników pochodzenia naturalnego...jest zdrowa dla włosów..nie jest taka inwazyjna jak farby a co najwazniejsze nie zawiera tego pierońskiego amoniaku:):) . Jednak nie słyszałam o hennie która...rozjaśniłaby włosy do kolotu blond. Może myślalaś o Hennie Waxa..która ma niby rozjaśniać??? Niestety to bardziej woska jak henna i wzmacnia...ale nie zauwazyłam żadnego efektu rozjaśniania. Mocno Cię pozdrawiam:)

A co do biospsji..skoro masz dobre wyniki z krwii na Twoim miejscu poszłabym do onkologa..on powinien podjąc decyzję...generalna zasada, jest taka, że jeśli węzły utrzymują się około 1 miesiąca po leczeniu antybiotykami nie znikają (czyli to nie jest infekcja) pownno się pobrać materiał do badania histopatologicznego. Mnie one raz znikają raz się pojawiają....co może wskazywać na inne choroby..niekoniecznie węzłów które u mnie podejrzewają. Pozdrawiam:)

Acha i jeszce jedno;)....nigdy ale to nigdy nie nalezy samemu interpretować wyników...bo jak ja spojrzałam na przyczynę wzrostu limfocytów to w tabeli pisze : chłonniaki, ziarnica.... A dzięki Bogu..odpukać nie mam tego świństwa:):)

Justine 1982 :):)🌻 mam kolejne pytanie, ale przceiz po to tu jestes :P chodzi mi o ta henne... ile utrzymuje sie na wlosach??tzn po ilu myciach schodzi i ile kosztuje?? to jest tez takie jak szamponetka czy sie wczyms rozpuszcza?? pozdrawiam i caluje :* :):)

Gość DDDDDCGFG
TEZ MAM 3 PYTANIa O HENNE ..\ 1gdzie ją kupic ??i 2 czy daje efelt rozjasnienia choc malutkiego.. moja kolezanka slicznie rozjasnila włoski ale takie refleksy super miala i wlasnie henna to zrobila..wyszedl ej jcudny miodowy kolor wloskow a miala ciemny blond. 3 czy henna naprawde nie zawiera chemii>>przeciez musi ja zawierac by kolor chycil...tak mi mowila jakas aptekarka!!

DDDDDCGFG :):) Joop:):) Henna zmywa się stopniowo po 3-5 tygodniach. Jest naprawdę naturalna i nieszkodliwa dla włosów...jednak np. kolory blond henny (a są takie) nie są w 100 % naturalne - gdyż prawdziwa henna nie ma takiego koloru. Jaśniejsze kolory henny dla dodatkowego rozjaśnienia zawieraja domieszkę sztucznego barwnika, gdyż henna sama w sobie nie ma wlaściwości rozjaśniających. Jednak ważne jest, że każda henna jest bez wody utlenionej i amoniaku...więc to bardzo ważne dla Nas;). Opakowania można dzielić na więcej użyć..w zależności od potrzeby....ceny są różne w zależności od firmy...( w sumie więcej opisane jest w tym linku na dole):):) A kupić można w wielu sklepach internetowych:):) Oto przykłaowy sklep.. http://tagomago.pl/advanced_search_result.php?keywords=henna Pozdrawiam:):):)

ooooooo to ja jeszcze prosze o pomoc! mam mieszaną cerę, na czole, nosie i brodzie baaardzo mi sie przetłuszcza (może ma na to wpływ moja niedoczynność tarczycy?) , mam tam okropne wągry :( próbowałam ich nie wyciskać przez kilka dni ale po tygodniu mam już tak zanieczyszczoną skóre (strasznie widać te wągry) że nie wytrzymuje :( nie mam pojęcia jak radzić sobie z tak tłustąskórą...wszystkie żele do twarzy mnie uczulają i wysuszaja skórę (nawet te delikatne), o peelnigu nie ma mowy bo po KAŻDYM robiły mi sie krostki :( pomożesz? :*

tancerka19 :):) Hej wiesz teraz musze zmykac, ale pisałam trochę wyżej na poprzedniej stronie chyba, o parówkach na wągry i o cerze mieszanej..poczytaj sobie a resztę napiszę ok??? TO super:):)

zrobilam parówke, przemyłam nosek kremem z peelingiem (tylko na nosie nie robią mi się krostki po peelingu) i nałożylam na twarz maseczkę oczyszczającą...Dobry plan czy nie za bardzo? ;) i jak często powinnam takie zabiegi powtarzać? ;)

pytkaaa :):) Witaj :):) Niestety miałam ten sam problem .....mam włosy suche , sianowate...i mimo, że nie prostuje ich prostownicą...to jak wychodzę na zewnątrz a w powietrzu unosi się wilgoć....włosy wyglądają jak szczota....tak było, odkąd nie znalazłam świetnego preparatu który łagodzi objawy szczoty:) a mianowicie jedwabiu krystalicznego renne blanche..próbowałam innych jednak ten dla mnie nalepiej się sprawdza. Włosom które się puszą niestety nie pomoże nic innego jak dobre nawilżenie...dodatkowo jedwab działa wygładzająco, regeneracyjnie i wzmacniająco:) Jeśli nie próbowałaś jedwabiu, gorąco polecam. Ten jest akurat dosyć drogi bo za 125 ml, płacę ok 39 złotych, ale warto - sa jednak produkty innych firm, tańsze i też możesz ich wypróbować:) Pozdrawiam:):)

tancerka19 :):) Pewnie to super plan;) TYlko nie wiem czy dobrze zrozumiałam..ale po parówce lepiej by było najpierw zrobić maseczkę...a następnie na to położyć krem, niekoniecznie peelingujący. Bo parówka i maseczka miała działanie oczyszczające, więc dobrze by było położyć krem nawilżający...aby zbytno nie przesuszyć tłustej cery która odwdzięcy się nadprodukcją serbum. Pozdrawiam mocno;):)

Gość jola126
Witaj justine! Dziękuję jeszce raz za pomoc z tymi rozmiarami staników. Teraz mam nowe pytanko: Co sądzisz o tym zestawie eveline przeciwko celluitowi: krem i serum w kolorze zielonym? Czy słyszałaś coś o tym czy warto to kupić ? Bo różne kosmetyki już stosowałam i nie pomagały a ćwiczę więc pod tym względem nic nie mam sobie do zarzucenia tylko, że ten celluit nie znika:(:(:(:( Jak mam z nim walczyć???

Justine dziekuję gorąco :* mam nadzieję, ze jak zrobie dwa razy w tygodniu taki zabieg to wystarczy i moze wreszcie sie polepszy...jeszcze raz dziękuję :* :)

jola126 :):) Witaj ponownie;) To, że ćwiczysz to cudownie...to jedna z najlepszych metod walki z tym cholerstwem:) jednak niestety celulit i walka z nim to problem złożony...i trzeba działać na wielu płaszczyznach aby się do pozbyć. Ja zauważyłam na sobie i potwierdziłam swoim przykładem jak bardzo to co jemy wpływa na stan celilitu....też przez pewnie czas ćwiczylam, masowałam się i niby były efekty, ale nie zadowalające. Więc musiałam zadziałać dalej.....Każda kobieta może mieć inne uwarunkowania i powody powstania celilitu...ale ja wiem na 100 %, że osoby które mają do niego skłonność - typu JA, muszą zmienić nawyki żywieniowe, bo on i tak będzie powstawał. A więc ważna jest eliminacja lub ograniczenie : soli, słodyczy, alkoholi np. piwka (które tak bardzo lubię:)) kofeiny i teiny, tłuszczy itp. Dodatkowo należy wykonywać masaże naprzemienne, wodą to znaczy raz ciepła - raz zminą. Ja wuykonuję masaże rękawicą sizalową - jest świetna, ujędrnia i \"rozbija\" te grudki tłuszczu. Co do preparatów Eveline to nie widzę żadnej różnicy pomiędzy innymi tego typu...z tego co pamiętam po użyciu skóra lekko piekła...i każdemu się wydaje, że to działa:). Jednak to tylko efekt mentolu który chłodzi i to tylko dlatego mamy takie wrażenie. Te wszystkie kosmetyki balsamy, kremy, serum - to wszystko działa w ten sam spsoób, ponieważ wymagaj wmasowania w skórę i w ten sposób mechanicznie stymulujemy pozbywanie się grudek tłuszczu. Samo stosowanie kosmetyków nie wystaczy....niestety. Ja wiem na sobie, że aby zwalczyć to pieroństwo:) muszę łączyć trzy sprawy : ruch, kosmetyka i sposób odżywania się. Inaczej to mogę zapomnieć o udach i pośladkach wolnych od tych pomarańczowych skórek:):) Pozdrawiam mocno:):)

Gość jola126
Może i masz rację co do tego żywienia. Ja uwielbiam pić kawę i nie potrafię z niej zrezygnować:-( chociaż i tak wcale nie działa i po niej lepiej mi się śpi:) Kiedyś czytałam, żę są dwa rodzaje celluitu: wodny i jakiś inny. Ten pierwszy jest lepszy bo łatwiej się go pozbyć tylko nie wem po czym poznać, który jest który? Może Ty wiesz? Jak byłam w liceum top miałam problem z celluitem ale zaczęłam dużo ćwiczyć, dodatkowo się stresowałam egzaminami i schudłam w efekcie celluit znikł i bardzo się cieszyłam. Niestety na studiach pomimo chodzenia na siłownie i ćwiczeń znów się pojawił i wydaje mi się, żę jest większy i że to nawet ten drugi stopień. Zresztą nie wiem. Po czym poznać, który to stopień? Jak stoję to go nie widać ale jak naprężę pośladki bądź ścisnę skórę to jet. Ponadto pojawia się też gdy np. siedzę. Co do tej rękawicy sizalowej też mam taką ale nie wiem jak powinno się ją stosować. Wiem, że to głupie:( Czy masuje się nią suche ciało czy po balsamie??? :( Dziękuję za Twoją odpowiedź. Fajnie, że istnieja na tym świecie takie kobiety jak Ty, które chcą pomagać innym i dzielić się swoimi doświadczeniami:-):-)

Gość jola126
Pozdrawiam:-):-)