Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

mam raczej suche i cienkie włosy, więc chyba sobie daruję ten ocet. naturalny kolor moich włosów to chłodny blond, więc są takie chyba z natury - jest ich nawet dużo ale są cieniutkie i bardzo delkiatne. dobrze wyglądają właściwie tylko w dniu mycia i dzień po myciu. wydaje mi się że są słabe bo łatwo poddają się słońcu - rozjaśnia je. bardzo chciałbym zapuścicc włosy. teraz mam je do łopatek. staram się o nie dbać tak jak umiem. co dwa dni je myję i w końcówki wcieram jedwab \"biosilk\". po każdym umyciu używam też odżywki ze spłukiwaniem. co jeszcze mogłabym zrobić? próbowałm nafty ale ona chyba przyciemnia włosy? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź :)

lilien :):) Co do kuracji płatkowej to trzyma się je pod oczkami od 20-30 minut. Stosować można raz w tygodniu. Jedynym ograniczeniem jest to, że po użyciu ich nie można wychodzić na słońce. Czyli robisz taką kurację przed snem a rano oczka są super świeże i wypoczęte:)

Gość lilien
a co z myokine vichy? skuteczny?

lilien :):) Zgodnie z opisem tego kremu na stronie vichy jest to krem do skóry z pierwszymi zmarszczkami mimicznym wokół oczu. Dodatkowo koryguje cienie i obrzęki. Szczerze powiem, ze nie miałam tego kremu, jednak z gamy Vichy bardzo odpowiada mi oligo25 i ThermalFix, lubię tą firmę. Generalnie seriia myokine przeznaczona jest dla kobiet od około 35 r. życia, jest to tylko szacunkowa granica. Jednak opinie na necie są bardzo różne...najczęściej takie iż za cenę 70 złotych nie ma spektakularnych efektów. Ja często zanim kupię coś drogiego..kupuję najpierw próbki na allegro. Można wypróbować...przetestować a myokine vichy jest tam napewno. Pozdrawiam Cię;) Za 2 dni dostanę książkę Masaż liftingujący twarzy Kundan Mehta, są tam świetne metody masażu twarzy tak aby zapobiec i zmiejszać zmarszczki, likwidować linię drugiego podbródka, wygładzić twarz. Jak tylko to przetestuje to Ci napiszę....powalczymy razem w ten sposób z czasem:)

Gość lilien
ten masaż może być niezły.chętnie sprubuję!!! a tak na marginesie: skąd masz taką wiedzę o kosmetykach i takich tam?

Justynko - bardzo Ci dziękuje za odpowiedź :) Moje pytanie jest na stronie nr 5... Ale odszukałam Twoją odpowiedź. Zastanawiałam się nad szmponami Dermena, Radical. Czy one naprawdę stymulują odrost włosów? Nie przesuszają włosów jak większość szamponów? Moje włosy troche sie poprawiły :) tak jakby zakola porosły krotkimi, uzywalam loxonu, ale uz przestała. Z kwasem azelainowym, używałam Acne Derm. Teraz złuszczam skórę Glyco-A. Tylko wieczorem. Już mam skóre wrażliwą, czerwienię się, zwł. od gorąca :O:O:O Nawilżam na wieczór kremikiem Garniera chyba z winogron, takim zielonym. Rzeczywiscie skóra chce pić...ale po posmarowaniu takim kreme (tylko na noc) jest jeszcze bardziej tłusta. Zmuszona jestem używać podkładu, bo mam nierówny koloryt skóry, troche czerwonych czasem sinych plamek. Chyba jednak nie mam policystycznych jajników. Wyszła mi ogromna prolaktyna po obciążeniu i to chyba ona, nie insulina jest najwiekszym problemem. Androgeny w normie. Do tego zanika mi miesiączka i mam estradiol nizszy niz w menopauzie!!! (najważniejszy hormon żeński odpowiedzialny z askore wlosy). Lekarz mówi, że przez prolaktynę. Teraz biore Bromergon ale za krótko i małą dawkę, także nie mogę na razie nic powiedzieć. Pisze to, jakby któraś z dziewczyn miała podobny problem. Mam włosy jak osoba po menopauzie. Musiałam troche ściąć. Nienawidzę krótkich włosów, bo wyglądam jak jakiś chłopak. Cera fatalna, dalej łojotok. Co to za krem nawilz-mat EFFACLAR? Używam żelu do mysia niebieskiego do tradzikowej under 20. Jeszcze bardziej sie po nim tłuści. Garnier zel tez zły.

Jestem na etapie czytania ksiązki \"kosmetyki naturalne\", jestem chora więc mam teraz sporo czasu aby popisać i pozgłębiać nowej wiedzy. Caluski:)

Gość To jak możesz to doradz mi
Justine Dzieki za odpowiedz. A bieganie? Taki sport tez pomoze mi odzyskac kolor? Tylko nie rozumiem co ma kolor cery do tego jaki uprawiamy sport. Moja cera jest taka przez te wszystkie specyfiki na trądzik. Nadal stosuje takie preparaty zapisane przez dermatologa na przebarwienia. Co do tego sportu to teraz jest jeszcze zimno wiec narazie wole siedziec w domu :P Aha i jeszcze jedno. Czy do mojej cery bedzie dobra maseczka z minerałami z morza martwego? Za pare dni ją bede miala z avonu. Moze po niej tez sie poprawi stan mojej cery?

OPEN-UPPP :):) Witam Cię moja droga:) Trzymam kciuki abyś była zdrowa!! bo to najważniejsze..Dam ci linka do tego kremu, naprawdę jest dobry... http://www.apteka-centrum.pl/effaclar-matujaco-nawilzajacy-p-984.html Co do zelu do twarzy..to jeśli ma on działanie przecwitrądzikowe to zapewne wysusza...a to dla Ciebie zupełnie niewskazane. Bardziej powinnaś zając się nawilżeniem, skutecznym oczyszczaniem niż działaniem przeciwtrądzikowym. Polecam np. żele do twarzy soraya np. z serii kuracja wodna - nawilżający. To mój nowe odrycie...fajnie nawilża i oczyszcza. Póżniej napisze więcej bo jestem na chorobowym i źle się czuje. Całuje mocno.

Gość To jak możesz to doradz mi
Do OPEN-uppp Wiesz co mi tez kiedys strasznie wypadały włosy, byly suche i zniszczone ale odkąd używam maseczki do wlosów WAX to włosy mi juz wcale nie wypadają!! I są ładne i zdrowe, nie mam rozdwojonych końcówek. Moze spróbuj tej maeczki moze tobie tez pomoze ;)

Jeśli potrafisz pomóc to ja bym prosila o jakas rade jesli chodzi o rozstepy.. nie wiem co robic;/ mam je na biodrach, prosze o pomoc

Gość lilien
mam nadzieję, że nie weźmiesz moich pytań za wścibstwo:) ale jeszcze Cię zapytam czy uczysz się sama tych wszystkich super przydatnych rzeczy czy masz szczęście chodzić na kosmetologie albo coś w tym stylu? pytam bo bardzo mi imponujesz. pozdrawiam

To jak możesz to doradz mi :) hej:) Co to tego sportu..to może w to nie wierzysz, ale ma on znaczenie na wpływ naszej cery. Biegając, ćwicząc dotleniasz organizm, przyśpieszasz przemianę materii....a wszystkie zbędne produkty przemiany materii,tokstyczne złogi mają znaczny wpływ na stan naszej cery. To wszystko \"zło\", które jest w naszym ciele odbija się również na kondycji naszej skóry. Dlatego tryb życia jaki prowadzimy uwidacznia się w naszym wyglądzie, można by powiedzieć \"pokaż mi swoją twarz a powiem Ci jak żyjesz\":). Co do tej maseczki z Avonu...to z tego co pamiętam ma ona działanie detoksykujące....w takiej szarej tubce? Jeśli to ta a tak mi się wydaje u mnie się ona nie sprawdziła, nie zauważyłam żadnych efektów - a cena z tego co pamiętam w promocji ok 18 złotych. Już lepiej się sprawdza maseczka z czerwonej gilni. Cena ok 5 złotych a zastosowań co najmniej z 5, czyli na ponad miesiąc stosowania. Przetestowalam również naprzemienne stosowanie masek z glinki czerwonej i zielonej, to prawda, że dobrze się uzupełniają. Jakbym mogła jeszce pomóc to chętnie...Pozdrawiam:)

OPEN-UPPP :) A jakiego podkładu używasz? Jak będziesz odpisz, bo odkryłam nową bazę pod podkład, którą można stosować samodzielnie. Jest doskonała i matuje w jednym. Wygładza i sprawia, ze cera pozostaje dłużej świeża i co najważniejsze nie zatyka porów, gdyż ma lekką konstystencję. Całuski:)

preety :) Witam:) Jeśli chodzi o roztępy..to napisałam się już o tym bardzo wiele, niestety sama mam doświadczenia z tym paskudztwem i wiem co to znaczy. Więc z tego tytułu ściskam Cie gorąco i pozdrawiam. Najważniejsze pytanie ktore muszę Ci zadać to \"jaki kolor mają Twoje roztępy\", bowiem ich stan zależy od stopinia likwidacji..Do likwidacji nalepsze są te świeże czyli czerowne...gdy proces blednięcia jest już ukończony i sa one białe jest to wtedy o wiele trudniejsze. Niestety roztępy są generalnie spowodowane wzrostem kortyzolu we krwi, takiego hormonu który wzrasra w okresie dojrzewania, wzrostu wagi...wiec najwazniejsze aby opanować ten stan..czyli ustabilizować swoją wagę. Ja nabawiłam się tego paskudztwa ze stresu...jadlam jak głupia bo groziła mi choroba., niestety mądry Polak po szkodzie. Najbardziej ucierpiała wewnętrzna strona ud... Jednak podjełam z nimi walkę i powiem Ci, ze mam efekty i to znaczące. Generalnie dziękii bańkom chińskim, codziennym masażom, ćwiczenią, piciu herbat wzmacniających. Stosowałam również wiele preparatów jak. Cepan, contratubex, no scan, penaten, Tołpa kuracja przeciw ropztępom, ale też z górnej, droższej półki Biotop....i powiem Ci jedno, że we wszystmi liczy się systematyczność. Bo ja smaruje się i masuję codziennie, bez wyjątków i moje uda są prawie idealne...ale to trudna i cięzka praca. Jeśli by Cię intereowały te masaże bańkami chińskimi daj znać, napiszę wtedy co i jak:). Dobre efekty dają też lasery, peelingi chemiczne..jednak to jest już o wiele droższe i wymaga czasu, gdyż po takich zabiegach skóra jest zaczerwieniona, pokryta strupami i nie może być wystawiana na promienie słoneczne, więc w okresie letnim jest to raczej wykluczone. Pozdrawiam i napisz jakbyś chciała jeszce coś wiedzieć. A i jeszce zapomniałam super na skórę i również na stopień roztępów dziła Guam..koszt około 250 złotych, jednak naprawdę je spłyca a co najważniejsze wygładza no i przy okazji pozbywamy cię celulitu. Ja mam jeszce roztępy na plecach, jest to dlatego , że są białe i głębsze...najważniejsze jest ich spłycanie, w czym guam się nieźle sprawdza. Pozdrawiam mocno:)

OPEN-UPPP :0 Acha i co szamponów to jednak zdecydowanie Dermena jest skuteczniejsza i naprawdę pomoga. Pozdrawiam Cię;)

Gość To jak możesz to doradż mi
Dziękuje za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie. Mam przepis na maseczke z marchwi, to domowa maseczka. Czy ona też może poprawić kolor mojej cery i czy mogę ją stosować przy takiej cerze?

To jak możesz to doradż mi :) Witam:) Zależy jaki masz ten przepis...ja znam wiele odmian tej maseczki z marchewki. Tobie zaproponowałabym maseczkę ze świeżej marchewki i glinki leczniczej. A oto przepis 1/4 szkalnku świeżego soku z marchewki, 4 łyżki glinki czerwonej lub zielonej. Następnie mieszamy starnannie sok z gilną i nakładamy grubą warstwę na twarz, zostawiamy na 20 minut a następnie spłukujemy letnią wodą. Uważam , że maseczka z marchewki poprawia kolory, dostarcza skórze ważnej dla urody witaminy A, jednak należy ją mieszać z innymi produktami aby nie dopuścić to tzw. przebarwienia skóry i sztucznego efektu marchewkowej buzi:) Pozdrawiam:)

Gość to jak możesz to doradź mi
A moze byc taki przepis: Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na najmniejszych ostrzach. Dodaj łyżeczkę miodu i 2 łyżki serka homogenizowanego. Wymieszaj i nałóż na twarz na 15 min, zmyj. Zastanawiam sie jaki to musi być serek

a co myślisz na temat maseczki z aspiryny? a może można zastosować inną zawierającą złuszczający kwas? ja próbowałam jeszcze soku z cytryny, ale nie za bardzo podziałał. może dlatego, że szybko wysechł na twarzy i bez wilgoci nie działa?

to jak możesz to doradź mi :) Mam podobny przepis, ale z maślanką..więc może użyj jej..bo z tym serkiem to niewiadomo, ale zapewno chodzi o naturalny. Pozdrawiam:)

lilien :) Co do maseczki z aspiryny to osobiście jej nie stosowałam, boe się podrażnienia, jednak na wizażu opinie o niej są bardzo pochlebne.Co to cytyryny to zdecydowanie skuteczniej działa ona w połączeniu z zółtkiem. Oto przepis : cytrynę pokroić na 2 części, z połówki wycisnąć sok i do tej połówki wlać żółtko. Odstawić to na kilka godzin, najlepiej na noc w tym czasie żółtko wchłonie olejki zawarte w skórce. Następnie po nocy:) dodać do tego żółtka kilka kropel z cytryny i nałożyć na twarz na czas 20 minut. Najważniejsze, że cytryna zawiera substancje czynne które pomagają oczyścić skórę i przywracają jej naturalny, kwaśny odczyn. Pozdrawiam:)

dzięki za przepis, ale czy taka maseczka nie będzie za wodnista i nie spłynie z twarzy? jak myślisz, czy bez szkody dla działania można zagęścic ja mąką ziemniaczaną? mnie aspiryna nie podrażniła, ale i spektakularnych efektów nie było. może coś źle zrobiłam, albo jakaś niepodatna jestem;)

lilien :):) Nie będzie za wodnista..noc w lodówce sprawi, że stanie się gęstsza:) Pozdrawiam:) Mąką można zagęścić każdą maseczkę jednak prponuję mąkę pszenną lub owsianą. Pozdrawiam:)

Mam niebieskie oczy( nie jasne ani nie ciemnie takie srednie) , brwi mam koloru brązowego ale wyslądają jak czarne takie jasne, powieki mam ciemniejsze od cery, mam jasną karnacje moja twarz jest blada, moje usta są takie jakby różowe, moim naturalnym kolorem włosów jest sredni blond ale miałam robioną pare razy pasemkę rozjaśniaczem, ale postanowiłam już nie robić pasemka bo denerwują mnie odrosty(teraz mam gdzies 2cm odrostów), stwierdziłam że, nie pasuje mi taki kolor do bladej buzi i od paru miesięcy nic nie robie z moimi włosami, myślałam ze zgubi mi się te pasemka ale myliłam się...Czuje się dziwnie w swoich włosach Proszę Cię Poradź Mi Coś...

jeszcze pytanie o skórki wokół paznokci. moje są wysuszone i pękają, więc chciałabym je jakoś odżywić/nawilżyć. możesz polecic jakieś wypróbowane odżywki do kupienia lub domowe dposoby na to cholerstwo? pozdrawiam

Mam pytanie: często mam podpuchniete oczy a w dodatku od 2lat żyłki niebieskie pod oczyma szczególnie po bokach stały sie bardziej widoczne - co poradzić?

Gość Biedna
Mam ogromny problem. Od kilku lat skubie, dłubie, obgryzam kciuki i palce. Jest coraz gorzej. Do krwi, do mięsa. Nie panuje nad tym, wygląda to ohydnie, musze zaklejać plastrami, bo koleżanki pytają co mi się stało w palec. Co to jest, jakaś nerwica? Ratunku!