Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justine1982

Pomogę Wam...jeśli chcecie...........

Polecane posty

A ja mam może głupią sprawę ale nie potrafię dobrać odpowiedniego stanika. JAk się powinno mierzyć? mierzę się tak jak piszą wszędzie i potem przymierzam odpowiedni stanik, kupuję bo stwierdzam, że dobry a potem wracam do domu pochodze z godzinę i okazuje się, że jest za ciasny:( Proszę o pomoc.

no wreszcie doczekalam sie ja ;) no jasne ze sie nie gniewam a wtedy to byla ...frustracja co miesieczna :D dzieki za rade i pozdrawiam serdecznie

Mufra :) Nic tak nie poprawia wyglądu podbródka, jak ćwiczenie mięśni szyi i dolnych partii twarzy. Napinaj i rozluźniaj mięśnie szyi przed lustrem. Głośno wymawiaj samogłoski: u, i, o, a, e. Obracaj głowę najpierw w prawo, potem w lewo, a następnie w górę i w dół. Codziennie trzymaj przez 5 minut głowę odchyloną do tyłu – to ćwiczenie wbrew pozorom nie jest wcale takie proste i przyjemne. Jeśli po kilkunastu sekundach masz dość, boli cię szyja i chcesz jak najszybciej wrócić do normalnej pozycji, oznacza to, że mięśnie szyi są przykurczone i jeśli się jeszcze trochę pomęczysz, dobrze ci to zrobi. Doskonale wzmacnia i kształtuje podbródek ćwiczenie polegające na wyciąganiu języka. Wykonuj je następująco: wyciągnij język jak najdalej potrafisz i unieś jego końcówkę do góry napinając przy tym mięśnie. Wytrzymaj 15 sekund. Powtarzaj to ćwiczenie kilka razy z rzędu, codziennie. Szybko zauważysz znaczącą poprawę wyglądu! Proponuję Ci też mufro wklepywanie jakiegoś kremu nawilżającego od dołu ku górze, połączonego z masażem. Taki masaż naprawdę czyni cuda..jeśli jest wykonywany codzienie, pomoże Ci w walce z nadmiarem podbródka;) Co do kremu to ja polecam Tobie krem Neutrogena - formuła norweska oraz kremy Kamille z wyciagiem z rumianku, świetnie działają na skórę rąk i paznokcie.Pozdrwoenia;)

Droga Jolu 129:) Konstrukcje biustonoszy poszczególnych firm mogą się od siebie różnić, dlatego nie stresuj się i nie martw jeśli prosisz o rozmiar B, mierzysz go i jest za mały ( wyglada na A). Sama się z tym spotkałam wielkorotnie. Zasada jest taka aby obwód pod biustem mierzy się naprężonym centymetrem bezpośrednio pod biustem, zaś obwód w biuście centymetrem poluzowanym. Oto dla Ciebie tabela wymiarów: Jeżeli masz pod biustem: 63-67 cm, to jest to europejskie 65, a francuskie 80; 68-72 cm, to jest to europejskie 70, a fransuckie 85; 73-77 cm, to jest to europejskie 75, a francuskie 90; 78-82 cm, to jest to europejskie 80, a francuskie 95; 83-87 cm, to jest to europejskie 85, a francuskie 100. Generalna zasada mówi, że jeżeli różnice między obwodem pod biustem, a obwodem w biuście wynosi: 12-14 cm to masz miseczkę A; 14-16 cm miska B; 16-18 miska C, 18-20 miska D itd. Naprawdę Jolciu, jeśli masz kłopoty to tylko determinacja Ci pomoże, mam koleżankę która mimo grubego portfela nie moze dobrać biustonosza i nawet ja jej nie pomogę. Musi mierzyć i tyle. Pozdrawiam:)

Dziękuje justine:) A może orientujesz się jeszcze w rozmiarach angielskich i USA? Bo chciałam kupić siostrze w prezencie komplecik victoria secret tylko nie wiem jaka tam jest rozmiarówka tzn. jak przeliczyć na nasze. Jeśli wiesz proszę odpowiedz.

Hej Jola;) Znalazłam dla Ciebie jeszce taki kalkulator... Postaram sie poszukać dla Ciebie rozmiarów USA i angielskich. Daj mi trochę czasu:) Pozdrawiam.

Jolcia;) A więc znalazłam firmę która sprzedaje bieliznę amerykańskich firm.... generalnie z tego co patrzyłam to są to rozmary typu np. L i tyle;) POdaje CI linka, mam nadzieje , że się przyda:) Pozdrawiam. http://www.hrabina.pl/sklep/s,content,id,3.html

Gość MALA ZUZANKA
mam takie pytanko do ciebie ??czy skrzyp firmy biogarden który zażywam cos da jesli zazywam codzien jedna tabletke a powinno sie dwie zazywac? jedna tabletka zawiera w sobie 50 mg!

Witaj zuzanko:) Sprawdziłam z ciekawości składy innych suplementów ze skrzpy. Widać, że to 50 mg skrzypu to naprawdę sporo w jednej tabletce. Przeważne w innych jest 10 mg skrzypu...i np. wtedy dzienna dawka to 2 X 2 czyli 40 mg. Oczywiście inne mają jeszce witaminy a ten Twój ma tylko pokrzywę z tego co czytałam. Jednak ja na Twoim miejscu organiczyłabym się do jednej tabletki, gdyż w każdym przypadku stosowania suplementacji..liczy się jej regularność stosowania. Powinnaś zobaczyć rezultaty. Pozdrawiam:)

Gość zuzanka ll
dziekuje .jestes kochana:)a myslisz z epo ilu miesiacach stosowania zobacze te rezultaty??

Zuzuano Dziękuje;) Opytmalny cza regularnego stosowania to 1 miesiąc. Jednak po 2 tygodniach zobaczysz różnicę...Całuski:*

Gość joss
mam takie pytanko: czy kwas foliowy moze wpływać pozytywnie na cere?

Joss:):) Dużo o tym czytałam bo na kafe , pojawiły się takie opinie. Jestem jednak zdania, że kwas foliowy generalnie wpływa na wzrost i funkcjonowanie komórek. Nie znalazłam medycznych dowodów na jego związek na cerę, gdyż pewnie nikt nie prowadził takich badań. Jest to witamina przeznaczona przezde wszystkim dla ochrony przyszłego płodu, zapobiegania nowotworom itp. Oczywiście jeśli, jesteś w okresie rozrodczym możesz stale przyjmować kwas foliowy z uwagi na możliwą nieplanową ciąże. Ja jednak naprawde polecam jeść takie produkty : liściaste warzywa, szczególnie zielonolistne (sałata, szpinak, kapusta, brokuły, szparagi, kalafiory, brukselka, a także pomidory, groch, fasola, soczewica, soja, buraki), drożdże piwne, wątroba, jajka, pszenica, pomarańcze, awokado. Mają dużo kwasu foliowego a do tego dostarczą Ci witami i minerałów, napewno będziesz wtedy śliczna a cera promienna i zdrowa:) Pozdrawiam:)

Gość joss
dziekuje za rade :) a jak jest z otrębami i sokiem pomidorowym? warto jesc i pic czy nie :D

Gość justine 82 powiedz prosze
powiedz mi prosze kochana jaki jest wg ciebie najlepszy szampon do włoskow oslabionych i wypadajacych??Pliss bede wdzieczna!

Gość ZACHWYCONA TWYMI PORADAMI
JAUSTINKO PROSZE NAPISZ NA ZAPAS CZY BEDZIESZ TU CZESTO??TAK MI SIE MARZY ZEBYS BYLA TU CODZIENNIE :):)JESTES TAKA POMOCNA , ZE SZOK..!!BRAK MI NA TYM FORUM KOGOŚ TAKIEGO KTO WE WSZYSTKI UMIE DORADZIĆ..

Gość pattusiaczeq
od pewnego czasu jestem osłabiona, nic mi sie nie chce, nie mam checi do zycia i ciagle mi sie chce spac mimo ze spie nawet 12 godz. Skora jest szara i bez blasku a wlosy wypadaja garsciami. skora pod oczami lekko podkrazona. Jak temu zaradzic?

I JA MAM PYTANKO DO CIEBIE TAKZE KOCHANA!!: jak myslisz jak mozna zlikwidowac kaszaki na cerze? mam ich pełno na twarzy ..sa to biale krostki jakby z ropką w srodku...czym t oswinstwo zlikwidowac ??i z czego sie bierze??bo musze znac tez przyczyne ich powstawania:(

Aż mi miło na ustach...i serce mi się raduje za Wasze słowa. Na wszystko odpiszę ...obiecuję....zaczynam od zaraz. Dziękuje i cąłuski. P.S. Jestem tu codziennie. :)

o jejku jak zarąbiscie ze jestes tu takl często:):)i ze poswiecasz czas na dla nas:)kurcze czasem sie zastanawiam skąd siebiorą tacy super ludzie,którzy chcą pomoć innym bezinteresownie !!

Gość karolinka z gogolinka
kochana nasza pomocna justine!!! blagam napisz jesli wiesz co zrobic żeby włosy stały sie gesciejsze albo chociaz na takie wygladaly??zeby poprostu byly mniej rzadkie bo marzą mi sie takie gęste wloski:(:(co robic lub stosowac by byly naprawde zdrowe i puszysciejsze:(bo jua mam dosc ze nie moge ich rozpuszczac bo wygladaja za rzadko:(

joss :):) Joss co do otręb przesznych to musisz mi odpowiedzieć na zasadnicze pytanie jak u Ciebie wygląda sprawa wypróżniania się? Bowiem otręby zawierają bardzo dużo błonnika który jest wskazany w otyłości, zaparciach czy np. chorobach jelit. Owszem są one bardzo zdrowe - odchudzają, wypełniają żołądek, a co najwazniejsze nie tuczą:). Dają uczucie sytości, nie powodując odkładania się tłuszczu. Aby nie tyć, trzeba spożywać otręby przed jedzeniem. Nie moga zaszkodzić, ale jest jedna sprawa o której często się nie pisze, a mianowice nie można spożywać produktów z błonnikiem ( a otręby zawierają go bardzo dużo) bez picia płynów - około 2 litry dziennie. Brak płynów może tylko spotęgować zaparcia, nawet przy spożywaniu otręb. Co do soku pomidorowego:) To owszem pić pić i pić. Oczywiście w normie. Jego działanie przeciwrakowe jest już nawet udowodnione, a co ciekawe nie musisz sama przyrządzać soku, gdyż soku przetworzone są bardziej przyswajalne niż te ze świeżych pomidorków. Całuski i dwie rybie łuski:)

Gość joss
jej dziękuje Ci kochana :* bardzo mi pomogłaś :) a wyprozniam sie bardzo bardzo czesto justine1982 co my zrobiłybysmy bez Ciebie? Buziaki

justine 82 powiedz prosze :):) A więc włoski osłabione i wypadające... kochana zdecydowanie poleceam szamopon dermena.. Pisałam już o tym, jest świetny. Chwalę sobie również szampon i całą serię Radicala... sama borykam się z podobnym typem wlosa:) i to w dodaktu farbowany blond - to sobie wyobraź.:) Podam ci linka tam wiele wyczytasz. Pozdrowienia:) http://dermena.pharmena.pl/dermena.php#

Gość ale jajaaaa
a ja mam takie pytanko frapujące bardzo ..ja zazywam takie tabletki ze skrzypem na włosy i tam jest błonnik ale jest go 110 mg i mam pytanie czy przez to schudne jesli jem te tabletki i tam jest tyle blonnika aż??

pattusiaczeq :):) OJ kochana...a jaki tryb życia prowadzisz. Napewno dużo pracy, może nauka? Bardzo proszę napisz coś więcej o sobie...gdyż Twoje objawy mogą mieć różne podłoże , w zależności od tego jaki tryb życia prowadzisz. I od tego uzależniona będzie moja porada dla Pani;) Gdyż nie będę ci truła o tym byś zwolniła tempo i więcej wypoczywała, jeśli np. pracujesz na pół etatu a Twoje zmęczenia apatia może mieć np. podłoże zdrowotne, depresyjne. Całuski i odezwij się. Razem coś poradzimy:*

Gość pattusiaczeq
justine 1982 prowadze spokojny tryb życia, ucze sie. Ale ostatnio miałm bardzo sporo stresu. I stosowałam diete na której schudłam cos ok 11 kg w miesiąc. A te odchudzanie przerodziło się potem w anoreksje.

Gość ale ja jestem drobna
super ten topik dam go do ulubionych:)