Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mocno zainteresowany

Sprzedaż mieszkania - jaki podatek???

Polecane posty

Sprzedaż mieszkania, w którym podatnik był zameldowany przynajmniej rok zostanie zwolniona z podatku - taką ostatnio podano informację, ale czy liczy się również zameldowanie czasowe? Mam mieszkanie, w którym byłem tylko zameldowany czasowo, teraz juz nie jestem, a ktore będę chciał sprzedać w przyszłym roku, czy podatek będę musiał zapłacić??? Ktoś wie???

hmmm, troche mnie uspokoila ta odpowiedz, ale do konca nie jestem jeszcze przekonany ;)

Gość No i takie jaja są
jaki podaTEK, z torbami cię urzad skarbowy puści. Płacisz 10% od ceny sprzedaży, od kwoty tej możesz jedynie odliczyć koszty agencji nieruchomości. Ja nawet spłaconego kredytu hipotecznego nie mogłam odliczyć. Ze sprzedaży mieszkania nie miałam dochodu, jeszcze dopłaciłam, jak przeliczyłam wszystko. Ze sprzedanego mieszkania spłaciłam kredyt hipoteczny, zapłaciłam agencje, urzędasów, stosy papierów i dopłaciłam do tego jeszcze 3000 zł, ale wyjechałam z kraju i zostawiłam już to bagno za sobą.

Gość No i takie jaja są
musisz być conajmniej 5 lat zameldowany na mieszkaniu, które chcesz sprzedać, żeby nie płacić tego podatku. Tak mi sie wydaje, bo to 2 lata temu było jak sprzedawałam swoje i dopłaciłam jeszcze do tego interesu. I jeszcze musze podatek urzedowi skarbowemu zapłacić 6000 zł. Niech mnie pocałują w d... do Polski nie wracam.

Gość No i takie jaja są
Nowych zasad nie znam i nie obchodzi mnie już to:P:D