Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izabo

wypadająca żuchwa..pomocy!!!

Polecane posty

mam problem od rana strzela mi zuchwa w zawiasach...to nie zart, nie wiem co sie dzieje! co ja mam zrobic bo to raczej nienormalne moz znajdzie sie ktos doswiadczony w tym temacie i cos doradz?? bardzo prosze o rade

Gość a ja mam tyko tyle
mialam kolezanke ktorej dzieje sie to samo..naprawde!!

no i robi cos ta kolezanka, leczy sie jakos? czy tak strzela ta szczeka caly czas?

Gość allexxandra
moj kolega rowniez mial ten problem,poszedl do dentysty,ktory zrobil mu specjalny aparat na zeby,koniecznie jest zakladanie go na noc(mozna nosic rowniez w dzien).Bez specjalistycznego aparatu dolegliwosc bedzie sie poglebiala,beda wystepowaly bole glowy,karku itp.Moze nawet dojsc do tego ze zuchwa moze "wyskoczyc"z tych nawiasow a pozniej to niestety zabieg chirurgiczny...Jest to dosc powazny problem,a wiele osob zyje w niewiedzy jakie moga byc tego konsekwencje.Pozdrawiam.

Gość powiem Ci tak
w Polsce nikt ci tego nie wyleczy, męczę się z tym od lat, niestety lekarstwa na to nie ma, a co do szyny odradzam stanowczo, może być jeszcze gorzej

jeju...no to zescie mnie pocieszyli... wybieram sie dzisiaj wlasnie do dentysty- zobaczymy co mi powie...a szczeka jak pykala tak pyka nadal. niby nie jest to bolesne czy cos ale strasznie nieprzyjemne...jak mi tak pyknie to mam odrazu gesia skorke na calym ciele :( a w pon mam jechac na warsztaty wokalne do otmuchowa...niewiem jak to bedzie bo to 4 dni ciaglego spiewania...mam nadzieje ze jak otworze porzadnie buzie to tak juz z nia nie zostane :( jesli sa jeszcze jacys doswiadczeni goraco prosze o rady

heeej co za spotkanie hehe coz...mamy sobote wieczor a szczeka jak pykala tak pyka nadal a wyjazd w poniedzialek raniutko.rozumiem ze rowniez spiewasz tak?

śpiewać to śpiewam tylko amatorsko i tylko w domu, ale mam śpiewającą kumpele która jest naprawde dobra w tym. I tak czasem we dwie sobie pośpiewamy, troche mnie uczy co i jak i nie chwaląc sie coraz lepiej mi wychodzi :P :D

Gość larkana
ja również mam ten sam problem! i to już od ładnego roku, nie wiem co robić, dentysta nie wie jak mi pomoc

mi tez tak pyka chyba z pol roku... a wczoraj mialam taki skurcz jakby ze nie moglam zamknac i ruszac nia wogole to nic z tym nie robie nie wiem czemu i czekam az samo przejdzie.. raz jest mniej raz gorzej ..

Gość to boli bardzo

Gość atram_ent
Eh... błagam Was, nie mówcie, że to jest nie do wyleczenia, plis. Zawsze przeskakiwała mi żuchwa, ale od kilku miesięcy juz po prostu wariuję. Czuję, że coś mi się tam poprzestawiało, bo cholernie boli, mam przytkane uszy i nos, problem z połykaniem, zawroty gowy i nie wiem, czemu, ale cały czas jestem senna. Czegos takiego nikomu nie życzę. Może ktoś miał podobne objawy, z którymi sobie poradził? Napiszcie o tym, ok?

Gość cela
Ja ze szczelajaca zuchwa mecze sie juz jakies 3 lata.Ostatnio mnie bolala wiec zmobilizowalam sie i poszlam do dentysty.Tam zrobiono mi na miejscu zdjecia i okazalo sie ze przyczyna tego jest brak uzebienia tzn.w przedziale lat 17 - 20 dalam sobie pousuwac 4 tylne zeby po jednym z kazdej strony(nie chcialo mi sie leczac ich) teraz mam 38 lat i po tylu latach nastapilo przez to znieksztalcenie szczeki i przez to to ciagle szczelanie.Lekarz stwierdzil ze niezbedny bedzie mostek,ktory naprawi cala sytuacje no ale niestety bedzie to kosztowalo 3000 euro.Szok.Od trzech dni boli mnie tak mocno ze z ledwoscia otwieram usta.Maz zarejestrowal mnie do innego dentysty,zobaczymy co inny powie.Ale trzeba cos robic.I nie piszcze tu wiecej ze tego nie da sie wyleczyc.Mamy 21 wiek.Ludzie przy tej technologii to absurd.Zmiencie stomatologa nawet 10 razy az znajdziecie tego wlasciwego.

Gość HJa mam coś podobnego
Rano nie mogę otworzyć szeroko buzi, bo mnie tam coś blokuje :o

Gość liża
Dzisiaj miałam przygodę z żuchwą w szkole. Przepisywałam od koleżanki pracę domową z geografii i moja druga koleżanka dała mi jabłko. Nie miałam co z nim zrobić, więc na chwilę wsadziłam je do buzi w nadziei, że gdy je wyjmę to zwyczajnie zjem. Niestety żuchwa mi 'opadła'. Coś mi się nie tak zaczepiło w zawiasach i nie mogłam zamknąć buzi! Pielęgniarka nie wiedziała co zrobić i wezwała pogotowie ratunkowe. I miły pan doktor mi nastawił buźkę :)

SLUCHAJCIE!! POWODY WYPADANIA SZCZEKI Z ZAWIASOW SA ROZNE! ALE NIE PANIKUJCIE!! oTOZ.. MOZE BYC TO ZPOWODOWANE GRYZIENIEM JEDZENIA TYLKO Z JEDNEJ STRONY ORAZ SPOWODOWANE JEST STRESEM ,NERWAMI. OSOBY KTORYM WYCHODZI SZCZEKA Z ZAWIASOW I NIE MOGA ZAGRYZC BADZ BOLI PRZY ZAMKNIECIU NIECH SOBIE PORUSZAJA SZCZEKA W OBIE STRONY POZIOMO. TRZEBA SIE PRZY TYM ROZLUZNIC NA ILE TO MOZLIWE.LUB PRZEGRYZAC SOBIE NP JABLKO I ZAPOMNIEC O SZCZECE,WTEDY SZCZEKA SIE ROZLUZNIA I SZYBCIEJ PRZECHODZI. STARAC SIE POPROSTU NIE MYSLEC O NIEJ!! TYM KTORYM WYCHODZI SZCZEKA Z NAWIASOW ZE NIE UMIEJA OTWORZYC SZEROKO SZCZEKI ( CZYLI JA) POLECAM ALBO ZNALEZIENIE PUNKTU W OKOLICACH UCHA I DOCISNIECIE GO OKREZNYMI RUCHAMI JAK PRZY MASAZU, BADZ TEZ NIE ROBIENIE NIC ZE SZCZEKA PRZEZ DLUZSZY CZAS.( nie otwierac jej) IM BARDZIEJ SIE DENERWUJEMY TYM DLUZEJ TO TRWA. TO MIJA SAMO GDY O TYM NIE MYSLIMY!! POLECAM TEZ PRZEGRYZANIE CZEGOKOLWIEK I NIE MYSLENIE O SZCZECE PRZY TEJ CZYNNOSCI. MI CZESTO SIE DZIEJE TO W NOCY I WTEDY WIEM ZE NIE MOGE PANIKOWAC, IDE SPAC ,ZACISKAM LEKKO ZEBY ,ZEBY CALA SZCZEKA BYLA JAK NALEZY I GDY ZASNE PRZECHODZI.

cześć mam ten sam problem tylko ze tak od 10 lat .nikt mi nie pomógł dentysta rozkłada ręce bo stawów się nie operuje . parę dni temu w nocy wypadła mi szczeka wiec sama sobie ja nastawiłam ale tak niefortunnie ze teraz nie mogę otworzyć ust. poszłam do chirurga stomatologa i dostałam skierowanie na rehabilitacje i jakieś naświetlania. mam nadzieje ze pomogą !!!!!

Gość Odd
Może uprawiałaś seks oralny z partnerem?

Gość Byłam z tym u dentysty.
Nie jedzcie jabłek ani twardych pokarmów. Nie ruszajcie szczęki poziomo ani nie nastawiajcie jej sobie sami. Kiedy "wypadnie" należy udać się z tym do dentysty on wtedy obwija ją jakoś bandażem i jest wszystko okey. Nie róbcie nigdy nic na własną rękę bo możecie pogorszyć sytuacje...

Gość Grzesiek..Rapid92
witajcie... kiedys mialem taki lekki wypadek,wpadlem na drzewo.nie bylo nic w tym dziwnego ze od tego czasu gdy tylko szerzej otworze usta,nagle rzuchwa przeskakuje mi na prawa strone. tak jakby skacze w bok i juz jest git al;e na chwile bo gdy chce znowu otwrzyc je to znowu mi strzela,problem sie pojawia tylko wlasnie wtedy gdy usta otwieram,np pocalunek,posilek i tak dalej. czy jest na to jakis sposob??

Gość TAKA JEDNA NERWICZKA
MIALAM TAK SAMO ALE TO BARDZIEJ WYNIK NOP RZUCIA GUMY CZY ZLEGO SPANIA. PRZECHODZILO ZAZWYCZJA NA DRUGI DZIEN

Gość gość
Miałam to samo przez 30 lat. Najpierw przeskakiwanie, później wypadanie i blokady, tak, że musiałam nawet jeść zupy przez słomkę... Przeszłam ćwiczenia z ołówkiem i różne inne, aparat na noc itp... nic nie pomagało. W końcu lekarz zalecił wymianę stawu na tytanowy. Zbierałam pieniądze na operację. Ale w międzyczasie kkleżanka namówiła mnie na zakup zielonego jęczmienia, nie z powodu szczęki, tylko tak ogólnie dla zdrowia. Jęczmień nie może być mielony, w tabletkach, ani liofilizowany. Tylko czysty wysuszony w niskiej temperaturze sok. Ja kupuję tu gw-int.pl Trzeba go pić więcej niż zalecane: rano 1 ł na szklankę, później 3 ł na litr i wieczorem przed spaniem 1 ł na szklankę. Po ok 45 dniach przeszło mi zupełnie. Ani śladu po bólu, wypadaniu itd.. Operacji uniknęłam, a do tego wyleczyłam też ból halluxa.

Gość gościu ewidentnie ma problem
No więc, nwm jak wam pomóc... Mam 16 lat i sam nie mogę sobie z tym poradzić, jestem raczej gościem który obawia się spierdzielenia sobie życia przez takie coś... Wyskoczy mi szczęka czy będzie ją trzeba wymienić (ło Jezusie). Ale gdy miałem jakieś 13 lat i się to zaczęło Pan Doktor masował mi szczękę i powiedział w jaki sposób ją rozluźnić, sama mi już nie wypada ale nie jestem pewien czy jest normalna, gdy poruszę jej mięśniem w pewien sposób nadal mi wypada ale nie przeszkadza mi to w jedzeniu itp. Przede wszystkim jest to spowodowane przez stres i to widać, przynajmniej u mnie jak się stresuje to ruszam tym mięśniem, choć wiem, że nie powinienem. Staram się przestać i próbuję metod z różnych forów i coś tam pomaga. Byle żeby się nie pogorszyło. P.S. Ciekawe metody: http://www.wilriekesophia.com/how-to-release-jaw-tension/

Gość Jula

Moja koleżanka ma ten sam problem. Chciałam rozwiązać ten problem na tym forum... 

Gość Jolka

Jak to przeczytałam, aż mi szczęka opadła 

Gość Stawy bolo w uj

Mam to samo od 4 lat. Te chorobę można wyleczyć myślami.