Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem tego

laptop

Polecane posty

czy to prawda, ze laptop nie moze chodzić tak długo bez przerwy jak komp. stacjonarny? że nie można mieć włączonego np. całą dobę?

Gość Szczepan Wontroba
mój komp nie chodzi :-P i całe szczęście bo tak go eksploatuje że pewnie już dawno by spier****lił :-P

Gość malinowo-czekoladowa
ja mam włączonego po 12 godzin i nic się nie dzieje:D, mam Toshibe

a non stop masz podłączonego do prądu? mnie ktoś mówił, że może się przegrzać czy coś, a że ja się nie znam, to teraz się boję, czy to prawda

a jak ma zapewnioną wentylację? jak stoi normalnie na stole czy biurku, to co?

Po prostu zobacz gdzie w laptopie dmucha powietrze. Ja mam Toshibę i wylot powietrza mam po lewej stronie. Nie można stawiać laptopa na łóżku itd bo zatykasz mu ten wylot i wtedy może się przegrzać. Natomiast na stole czy biurku może stać długo i nic mu się nie stanie. Mój codziennie pracuje po 10h na zasilaniu i nic mu nie jest.

ja podobnie, też długo pracuje i też pilnuje tego, żeby stał na trwardej stabilnej powierzchni. Wcześniej tak działał mi compaq, teraz asus i z żadnym nie ma problemów, mimo, że bardzo często np przez 2 dobt wogóle nie jest wyłączany, tylko przechodzi w stan wstrzymania, kiedy nie jest potrzebny ;)

dzięki :) to ja mam chyba po prawej stronie ten wentylator, o ile to faktycznie wentylator :O koszmar na niczym się nie znać :O

Gość so what
ja mam Compaq i wylot tez jest po lewej str,poza tym nie ma z nim problemów.Polecam laptopy a nie komputery zawalichałupy;)

wylot powietrza jest tam, gdzie Ci dmucha ;) posłuchaj go ;D A co do zawalichalup to są dużo lepsze, bo mają sto razy lepsze konfiguracje i możliwość ciągłej aktualizacji tego co staje się już przestarzałe ;) To tyle jeśli chodzi o obiektywizm Bo subiektywnie i tak wolę mojego lapka, w którym śmigam po całym domu łapiąc sygnał z liveboxa ;) Z normalnym kompem byłoby trudno ;)

dzięki :D tak, dmucha z prawej, i ciepły jest, więc już wiem :D

Gość jeszcze jedno
pytanko czy laptop tez można podłączyć do drukarki lub urządzenia wielofunkcyjnego .

no jasne, przecież to komp jak każdy inny, ma wejścia usb, część na też wejście firewire, połączenia BT i takie tam inne :)

Gość jeszcze jedno
aha ;)

Gość so what
kup laptopa!! :):)

Gość livebox
co to takiego livebox??? bo nie wiem :( ale chętnie się dowiem ;) mam laptopa acer! :)

usługa z TP, m.in. bezprzewodowy ineternet, mozliwość podłączenia kilku komp. do netu, cośjeszcze z filmami i rozmowami tel.

Livebox to taki radiowy punkt dostępowy do neostrady, za pomocą którego można zrobić sobie w domu sieć lokalną i dzielić net między kilka komputerów (radiowo lub kablem). Można też dzieki temu wypożyczać filmy w necie, ale nie wiem czy ta usługa już działa.

Gość trefniś
livebox jest kiepsko szyfrowany nie polecam do przelewów. Lapki fajne są ale mają kilka felerów baterie wybuchają powodują poparzenia ostatnio dell miał wadliwe baterie a tak po za tym to lap fajny bo mały bo szybki bo przenośny :P

Jeśli używa się liveboxa czy innego radiowego punktu dostępowego w domku jednorodzinnym, to szyfrowanie jest właściwie zbędne, bo sygnał przechodzi przez jedną, najwyżej dwie ściany. Gorzej jak mieszka się w bloku, a za ścianą wścibski sąsiad znający się na rzeczy ;) to może co nieco podsłuchać.

Gość trefniś
o to właśnie biega :P

widziałam Cię też wczoraj na temacie o hackowaniu hasła do poczty :D ale zająłeś się sprawą profesjonalnie, więc się nie wtrącałam ;)

a czy wy za każdym razem podłączacie laptopa do prądu i wyłączając odłączacie? czy macie non stop podłączony? pytam oczywiście tych, co mają laptopa w stałym miejscu.