Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona20lataaaaaaratu

jak postępować z półtorarocznym dzieckiem? co mege a co nie?

Polecane posty

Gość niedoświadczona20lataaaaaaratu

j.w.

przeczytja sobie Język dwulatka Tracy Hogg jest tam wiele cennych wskazowek:)

Gość niedoswiadczona ratunku aaaaaa
a moze jakies wskazowki tutaj napiszecie bo nie mam jak przeczytac tej ksiazki jestem we francji wiec nie za bardzo mam tu dostep doi literatury po polsku:(

tak ogólnie to ciężko coś powiedzieć. Z czym bardziej konkretnie masz jakliś problem lub wątpliwości.

Gość jksfgdjks
ogolnie nie, chce wiedziec co i jak bo pierwszy raz bede sie zajmowac dzieckiem w tym wieku czego moge sie spodziewa? jak takie dziecko zajac zabawic? wiecie pare przydatnych rad powiem ze chlopczyk jest ogolnie spokojny i grzeczny choc od czasu do czasu wstepuje wen diabelek

Gość a ciekawe
Możesz dużo - pooglądać z nim bajki, jeżeli wiesz, że nadają sie dla takich malutkich dzieci. Jeżeli bajki nie znasz, to lepiej zrezygnować. Podczas oglądania bajki najlepiej posadzic sobie dziecko na kolanach i wszystko mu tłumaczyć. Pamiętaj, że rzeczy oczywiste dla nas, dla dzieci są często niezrozumiałe. Można dziecku poczytać książkę, iść z nim na plac zabaw albo na długi spacer. Podczas spaceru z dzieckiem trzeba dużo rozmawiac. Pokazywać mu, co widzisz, nazywać marki samochodów i kolory. W domu możesz sie pobawić autami, dać dziecku papier i kredki, żeby sobie gryzmoliło.

Gość niedoswiadczonaplizzzzhelpme
no wiecej rad prosze bo mam sie bobasem rok zajmowac, moecie mi poradzic jak zmieniac piel;uszki kiedy go posadzic na nocnik wiecej zabaw podpowiedzcie plizzzz

Tworz z nim cos,daj kolorowe kartki,pozwol mu je podrzec i poprzyklejac jak chce, cwiczcie rzuty do kubelka. Kurcze, jestem z wykrztalcenia opiekunka,daj meila,zagladne do ksiazki i Ci napisze. Jak masz fax to tez by nie bylo zle a tak to duzo pisania. Na nocnik by sadzac to ustal stala pore i trzymaj na nocniczku nie dluzej niz 6 min. Nie zabawiaj w tym czasie. Najlepiej sadzaj po jedzeniu i przed spaniem.

Gość niedoswiadczona plizzzzzzzz
moj mail patkamaslak@hotmail.com

Gość nie3doswiDACZINA
DZIEKUJE JESTES KOCHNA:) MOGE JAK COS LICZYC NA TWOJA POMOC ?TZN RADE BO WIESZ JESTEM WE FRANCJI I MAM SIE ROK TYM BOBASEM OPIEKOWAC HEH JESCZE MUSZE SIE NUCZYC ZMINAIC PIELUCHY BO NARAZIE ROBI TO MAMA :d A WOGOLE TO JA Z NIM MOGE WYCHODZIC NA DWORJAK JUZ JEST TAK ZIMNAWO ?? NA JAK DLUGO ? I JAK GOUBIERAC TAK ZEBY SIE NIE ZAZIEBIL ANI NIE ZAGOTOWAŁ

Przelalam Ci zdjecia z ksiazki. Jesli chcesz troche o rozoju 2 latka zebys wiedziala o co w tym wieku chodzi to napisz. :)

Dziecko ubierasz o jedna warstwe wiecej niz ty siebie. ponize j10 stopni na minusie nie ma co wychodzic. Jesli masz skype to mozesz mnie lapac to wtedy na \"goraco\" poodpowiadam ;)

Gość niedoswiadczonadziekuuuuje
a mozesz mi swoj nick dac na skype?na maila mojego?? dzieki za wszystko:*przyda sie

Taki jak tu ;) Napisz mi swojego co bym przez przypadek nie odrzucala hihi. Jak nie chcesz tu to na skrzynke. A ten chlopczyk jest calkiem \"francuski\"?

Gość niedoswiadczona dziekujeeeeeee
moj nick patka0686 a chlopczyl ma 10 miesiecy jest pol polakiem pol francuzem i ja mam go uczyc polskiego p[rzebywac z nim i uczyc go, pilnowac bawic sie z nim itp.:)