Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula0202020

aNKIETA PLIS!!

Polecane posty

Gość agula0202020

prosze was odpowiedzcie mi na te pytania: 1) czym wg Ciebie ejst szczęście? 2) Czego potrzebujesz żeby być szczęsliwym? 3) czy uważasz, że w tym życiu mozna osiagąć całkowity sukces? 4) Czy uważasz ze bóg ma coś wspolnego ze szczęsciem? I przy kazdym zdaniu krociutkie uzasadnienie. garaco prosze o odpowiedzi

1. Szczęście to stan, kiedy wszystko w naszym życiu dobrze się układa, a my potrafimy to docenić. 2. Miłości, przyjaźni, zdrowia, pieniędzy. I słońca. 3. Myślę, że całkowity sukces w życiu to kwestia oceny tego życia, kiedy się ono już kończy. Tego, czy możemy sobie powiedzieć: mogę spokojnie odejść, było ik. 4. Dla mnie ma, bo jestem katoliczką. Chociaż tak do końca nie potrafię powiedzieć, na czym to \"coś wspólnego\" polega.

1. szczęście to pozytywny stan emocjonalny, który jest nastepstwem zaspokojenia wielu potrzeb ( każda jednostka ma inne potrzeby, jedna ma niższe druga bardziej złożone ) np. potrzeba poczucia bezpieczenstwa, spełnienia zawodowego, wzajemnej miłosci itp. 2. aby byc szczęśliwym potrzebuję : - wysokiej (ale nie wygórowanej) samooceny , motywacji do życia i działania , którą daje powodzenie w życiu zawodowym i osobistym (satysfakcjonująca praca oraz udany, ciekawy związek partnerski) - potrzebuje też nieustannie rozwijac swoje umiejętności i zainteresowania, nie znoszę rutyny - dobre zdrowie jest wskazane, ale w wielu przypadkach jego brak nie musi nas skazyywac na brak szczęścia (np jeśli mamy oparcie w drugiej osobie, przyjaźń, miłość) 3. Uwazam że można osiągnąc sukces i teoretycznie Każda prawidłowo rozwijająca się jednostka moze go osiągnąć. Jest to jednak ciężka mozolna praca nad sobą i niestety w wielu przypadkach drogę zagradzają nam warunki społeczne, kulturowe , rodzinne, wychowanie itp. 4. Sama wiara w \"coś\" co przynosi dobre rezultaty jest pożyteczna. Wiara , modlitwa, albo też zwyczajna pozytywna myśl zasiewa się w ludzkiej podświadomosci i przynosi z czasem pozytywne efekty. Bóg zatem jest \"dawcą\" szczęścia dla tych którzy w niego wierzą naprawdę a zarazem dla tych którzy potrafią też cierpieć. i oni doświadczają tego szczęścia właśnie przez to że wierzą i modlą się. Niewierzącym w boga, szczęście daje wiara w inne rzeczy, choćby we włąsne możliwości i to też naprawdę działa :)

Gość agula0202020
Dziękuje wam bardzo jesteście wielkie, miło wiedziec ze sa jeszcze takie kafeterowiczki:)

Gość agula0202020
5) czy obciagasz z polykiem 6) jak czesto myjesz swoja cipke? 7) czy seks analny jest dla ciebie wazny 8) czy wychodzac z domu czesto zapominasz zalozyc majtek? 9) jak czesto zmieniasz majtki i dlaczego raz na rok:O

Gość la la la la la
1. szczęście to rodzina,miłość,brak kłopotów 2. rodziny, miłości, rozrywki 3. nie, zawsze będzie się chciało więcej i wiecej 4. nie, Boga nie ma

Gość agula0202020
Rozumiem jak to by był temat o ubraniach, kosmettykach czy obojętnie czym innym, ale podszywaczu jesli chociaż to przeczytaleś co JA napisalam to orientujesz sie ze mowa jest o Bogu, szczesciu i sukcesie, a to sprawy z których moim zdaniem nie warto żartowac...

1)czym wg Ciebie jest szczęście? 2) Czego potrzebujesz żeby być szczęsliwym? 3) czy uważasz, że w tym życiu mozna osiagąć całkowity sukces? 4) Czy uważasz ze bóg ma coś wspolnego ze szczęsciem? ~~szczęście to ulotna chwilka rozkoszy, satysfakcji i piękna. ~~ błahostki, która napoiłaby mnie dawką endorfinow. ~~ nie, uważam, że można czuć satysfakcję z drobnych sukcesów, jednak całkowity sukces to dla mnie irracjonalne zaspokojenie..nie wierzę, ze mozna osiągnąc taki stan. ~~nie mogę Tego wiedziec.