Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Pomenka_

Nasze historie z POSTINOR-em

Polecane posty

Gość _Pomenka_

Mam 27 lat. W sumie trzy razy zażyłam Postinor. Pierwszy raz było... jak tylko zaczęłam współżyć, ok. 5-6 lat temu. Facet się bawił palcem i wsadził mi gumkę nieużywaną i nie rozwiniętą, dupek - nawet nie wiedziałam o tym! Dopiero późno w nocy okazało się, że zgubiła się i nic nie powiedział. To była sobota. Niby ukradkiem wziął jakąś inną i powiedział, że to ta. Niby się znalazła. Ja spokojnie poszłam do domu. Na drugi dzień, pieścił mnie palcem i mówił, że tam coś czuje - dupek! Okazało się, że mam gumkę w środku. To była niedziela w nocy. Siadłam na brzegu łóżka i próbowałam ja wyciągnąć, ale nie dało rady. Postanowiliśmy jechac na pogotowie, albo na oddział ginekologiczny. Byłam wtedy młoda i głupia, to był pierwszy odruch, byłam w panice. Nikt nie chcial nam pomóc. Może to i dobrze, bo bym sie spaliła ze wstydu. Miałam wtedy na sobie pończochy samonośne :-) Podjechaliśmy w końcu pod dom znajomej tego dupka ginekolożki. I powiedziała, żebym przyszła w poniedziałek do niej na wizytę, przy okazji dała receptę na Postinor. Była to noc i jedna apteka dyżurna, na dodatek tam nie było tego leku, więc pojechaliśmy do większego miasta. Zażyłam jedną tabletkę, drugą później. Na drugi dzień wyszykowałam się do gina. I spróbowałam jeszcze raz urodzić gumkę. Siadłam i parłam i w końcu dało się ją wyciągnąć. Ale i tak poszłam do gina, chciałam się przebadać, bardzo się stresopwałam bo to była moja pierwsza wizyta. Okazało się, że mam nadżerkę. Po 2 wizytach ją wyleczyłam, takim płynem, drogo kosztował :-) Drugi raz z Postinorem był później. Byłam już z kimś innym. Przestałam brac pigułki. Facet myślał, że je nadal biorę i zrobił to do środka. Wkurzyłam się i rozpłakałam. Poszłam na wizytę i bez problemu ginka wypisała receptę. Szkoda mi było kasy bo to kosztuje! A trzeci raz było już z obecnym facetem, czyli ok. 4 lata temu. Było to na początku naszej znajomości. Pieściliśmy się w aucie w nocy, to był nasz pierwszy raz, było krótko, facet szybko miał wytrysk. A ja głupia przestraszyłam się, że może byc z tego wpadka i pobiegłam na drugi dzień znów do ginki. W sumie aż takiej potrzeby nie było, ale ja zawsze panikuję!!! To tyle moich przygód z Postinorem. A jak wyglądało to u Was? :-)

Gość Nikogo nie ma
kto zażywał Postinor?

Gość po prostu nikogo to nie
obchodzi :P

Gość Ponawiammmm

Gość Hejj*
Nikt nie stosował?

Gość ja ostatnio...
wzielam i po postinorze mam juz dwa tygodnie miesiaczke i bole jajnikow...ktos tak mial???

Gość ja ostatnio...
nikt nie ma podobnych przezyc??? opowiadajcie!!!

Gość _Pomenka_
Ja żadnych bóli nie miałam! Co najwyżej lekkie mdłości, ale to tylko po jednym razie. Poza tym spoko.

Gość ja ostatnio...
a zadna z was nie miala miesiaczki tak dlugo jak ja po postinorze?

Gość _Pomenka_
Może to poronienie?

Gość Martisha**
ja bralam postinor 2 razy i mam nadzieje ze juz nie bede musiala tego robic zawsze bralam bo spanikowalam, teraz mysle ze gdybym nie wziela to i tak nic by mi nie bylo zawsze bralam po pieszczotach palcem...

Powtarzam raz jeszcze. dziewczyny pomyslcie o antykoncepcji i potem nie bedziecie musialy sie tak stresowac.Jestem za istnieniem i stosowaniem postinoru ale to nie jest wyjscie. Lepiej sie zabezpieczyc wczesniej i potem nie musiac sie martwic.

Gość yogobella
ja używałam kilka razy - ale to jest straszne i wielka ostateczność - to bomba hormonalna i nie jest obojętna dla organizmu !

Gość TatianaEl
12h po niezabezpieczonym stosunku wzielam pierwsza tabletkę P-D, po nastepnych 12 kolejną.Byl 19 dzien cyklu, czyli po owulacji, gdzie teoretycznie powinny być dni niepłodne, mimo wszytsko bardzo obawiam się,że jestem w ciąży jak to wygladało u Was dziewczyny? Krwawienia po Postinorze jeszcze nie dostałam(jest to dopiero 3 dzien po zazyciu), piersi mam jak przed okresem, pobolewa mnie też brzuch, ale ogólnie czuję się dobrze, tylko po 12 tabletce trochę mnie mdliło, ale to podobno normalne:/ bardzo sie boję, bo nie chcę byc w ciąży, jak wysoka jest skuteczność tego leku? na ulotce pisze,ze przyjety w ciagu 24H daje 95% gwarancji, ale chciałabym wiedziec jak to wyglada w życiu!!! Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.