Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka w welonie czystości

katie Holms miała welon ? dziwne

Polecane posty

Gość matka w welonie czystości

przeciez ona urodziła juz dziecko, nie jest wdg tradycji taka czysta. Teraz w Polsce jak kobieta ma brzuch to jeszcze wciśnie welon na łeb aczkoliwiek smiesznie to wygląda. Ale jak idzie do ślubu a w ławce siedzi jejd ziecko to jest to smieszne jak mama ma na głowie welon czystości. To ja mam 30 lat i wstyd mi bedzie juz załozyc welon jako stara panna bezdzietna a co dopiero jakbym miała dziecko. dziwne te obyczaje w USA. Edyta Górniak tez włozyła welon Nicole Kidman tez mimo iz wszystkie mają dzieci. Cóż za dziwne podejście do ślubu. zenada

Gość dziwne obyczaje to sa w tej
zasciankowej Polsce :O Nie wszyscy na swiecie sa katolikami i przestrzegaja ich durnych rytualow :P

Gość dziwne obyczaje to sa w tej
Nicole Kidman ma 2 dzieci adoptowanych (z Tomem) a w ciaze zaszla juz po slubie :P Nim cos napiszesz i obrzucisz kogos blotem to sprawdz :P

Gość łooo matko
w welonce czystości!!!:D:D:D Strach się Ciebie bać!!:D:D:D

Gość siekierezadaaa
żenujacy topik

Gość bagmaranta
w tym roku siostra mojego męza szla do slubu w welonie, a ma 30 lat. i co miala sie wstydzic czy co??

Gość bez przesadyy
czyli co? uważasz, że jeżeli kobieta ma brzuszek lub dziecko, to nie ma prawa założyć welonu? a taka, która się np puszczała na prawo i lewo, ale nie zaszła w ciążę ma do tego prawo? żałosne... 99% par stających na ślubnym kobiercu nie żyło przed ślubem w czystości! więć o czym Ty mówisz???? a Kate...cóż...jej dziecko jest zadziwiająco podobne do jej byłego partnera.ktoś jeszcze to zauważył, czy tylko ja?

Gość czy 30 lat to jakas granica
? Żenada :O

Gość keksówka
co za ciemnogród kobieta 30 lat to stara panna- puknij sie w pusty łeb załozycielko żenujace topiku

{ i co miala sie wstydzic czy co?? } No. :o Dla nieczysci powinni się w zgrzebne wory sie ubierać na slub.

Gość łooo matko
w słowie "czystość" w tym wypadku chodzi chyba o czystość uczuć, serca, intencji. W czym więc przeszkadza tu dziecko?

Gość bagmaranta
a poza tym abstrahując od rozważan na temat czystości przedslubnej i tradycji zwiazanych ze strojem panny mlodej, to katie h. i tom c. braliu slub w obrzadku scentologicznym, nie obowiazywala ich więc moralnosc katolicka

Gość bagmaranta
a co nie?? katolicko- pisowska

Gość a ja rozumiem autorke topiku
autorce tego topiku nie chodzi by panna młoda szła ubrana w worek tylko by nie miala welonu poniewaz jest on symbolem czystosci. Ja nie jestem dziewicą i welonu nie bede miec tylko kwiaty we wlosach :)

Gość bagmaranta
ale sie przejmujecie, a ty jak nie jestes dziewica , to jeszce suknie ekri powinnas miec, a nie vbiałą :)

Gość bagmaranta
mi sie do pracy nie chce isc i przedluzam jak moge chwile do wyjscia

Gość a mnie zastanawia co innego
czy Wy wogole rozumiecie co to sa "reguly", "symbole"? jak "postepowoscia" mozna okreslac sytuacje w ktorej ktos siega do tradycji katolickiej i uzywa symboliki i oprawy niezgodnie z jej przeznaczeniem? to jest brak szacunku do ludzi zyjacych w regule tej religii. Czy to tak trudno pojac? Dla mnie brak zasad, brak szacunku i zrozumienia dla innych jest barbarzynstwem a nie nowoczesnoscia. Bialy welon to symbol czystosci, a wiec dotrzymania zasady nieuprawiania seksu przed slubem. To taka zasada. Nie musisz jej przestrzegac jesli nie chcesz. Ale Ci co przestrzegaja, a wiec dokonuja pewnego wysilku maja prawo do uzycia tego symbolu. Dlaczego uwazacie, ze ktos kto nie mial tyle sily, albo nie bylo to dla niego istotne takze ma prawo korzystac z tego symbolu? To jest przeciez nieuprawniona przemoc... zabranie komus jego trofeum, zmniejszenie znaczenia jego wysilku.

Gość żonka jestes
to poco jest tradycja wogóle? tradycja jest welon , biel dla panny młodej i biel. Skoro trzymamy się tradycji to sie trzymajmy do końca. Jezeli cnoty nie widac to sobie moze iśc w welonie nawet 50 latka(smieszne ale cóz). jezeli jednak pod zebami ma wielki brzuch to wygląca conajmniej śmiesznie w welonie:D, nie mówiąc juz jak dziecko jest na slubie matki i matka ma welon.:D ale jaja. Tradycja to tradycja anie jaja.

Gość jakas parodia
dokładnie. Albo obyczaje sa albo ich nie ma. Jezeli jest tradycja i obyczaj , ze młoda idzie w welonie i bieli to chyba w tym samym nie wypada by szła kobieta mająca dziecko. Przeciez to symbon czystości. pseudokatoliczki z brzuchami, dziećmi idące w welonie. parodia.

Gość jakas parodia
dokładnie. Albo obyczaje sa albo ich nie ma. Jezeli jest tradycja i obyczaj , ze młoda idzie w welonie i bieli to chyba w tym samym nie wypada by szła kobieta mająca dziecko. Przeciez to symbon czystości. pseudokatoliczki z brzuchami, dziećmi idące w welonie. parodia.

Gość a ciekawe
Ja na jakims filmie widzialam jak facetka w zaawansowanej ciąży sza do ślubu w wianku. A przeciez wiadomo, że to symbol cnoty. Symbol. Żadna wiara ani moralność nie jest w tym związana. Ani welon ani wianek nie są symbolami religi katolickiej.

Gość jakas parodia

mam nadzieję, że Wy wszystkie obrończynie \"symboli\" i religii katolickiej w ogóle, możecie smiało o sobie powiedzieć, że nie ejsteście zadnymi pseudokatoliczkami:O bzykacie się bez zabezpieczenia, nie marnujecie nasienia itp itd :O