Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Filo Zofia

Niedzielny obiad

Polecane posty

Gość sssssssssssskrakowa
Mieliśmy barszczyk czysty z krokietami, ziemniaczki, szpinak i bukiet warzyw oraz piersi kurczaka z grillowej patelni. Na deser tort czekoladowy, któy został z uroczystości rodzinnej:)

Gość glicerol
piers z kurczaka, suroweczka ziemniaczki

1 x pstąg 1 x kurczak 1 x barszczyk z krokietem ;) Ja byłam na obiedzie w restauracji gruzińskiej - stek z grila + frytki + surówka

Dam fajny przepis na niedzielny obiad: \"Katrzany po grenghalsku Dorosłego dojonia upolować przed zapadnięciem zmroku i odłożyć do lodówki na dobę. Następnie zedrzeć z niego powłokę zewnętrzną i wypatroszyć. Ostrożnie, by nie uszkodzić chrąszczy i speletu, wyłuskać katrzany, wydłutować z obu pładni, przykrąpić, pogrępolić i wydrypić. Nie uszkodzone chrąszcze i spelet posiekać, doprawić. Zagotować w piętnastoprocentowej solance, dodać sto gramów borugdu. Wcholastowić, zamusklać i roztorbolić z wydrypionymi uprzednio katrzanami. Polać strumplem ertolskim. Smacznego!\"

Gość kuszenie blondynek
wczoraj mieliśmy dość nędzny obiad, bo nikomu się nie chciało gotować. Była zupa jarzynowa i placki ziemniaczane z cukrem

Gość anafillka22
:-D a jak się nie ma pod ręką borugdu?

Wiem tylko,że jedzonko było różniste i ostro zakrapiane,bo miałem urodziny i dałem sobie nieźle w gaz;) :classic_cool: