Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pepek swiata

kupiłam maske VAX

Polecane posty

Gość pepek swiata

jaki ona ma wogóle miec efekt? daje sobie juz 5 raz ta maske po umyciu, niby sa gładsze, ale wcale nie zauwazam róznicy. tyle ze wydaje mi sie ze z nowych cebulek rosnie więcej włosów. mam duzo takich małych włosków które wyrastają. czy to fakt?

hmmm... włosy są gładsze z nowych cebulek rośnie więcej włosów ale nie zauważyłaś żadnej różnicy??? :D

Gość pepek swiata
hm róznicy większej nie widze bo mam suche i szorstkie włosy i w rozczesywaniu jak po kazdej odzywce nałozonej fakt rozczesuje się lepiej. Ale czy sa gładkie az tak? hmm tylko własnie widze ze jakoś u czubka głowy rośnie duzo małych włosków.

Gość a ten olejek rycynowy to gdzie
można kupić?

włosów suchych i szorstkich ta maska nie zregeneruje, ona regeneruje cebulki włosowe, a nie włosy, które już wyrosły.

Gość Marg
olejek rycynowy w aptece mała butelka ok 2 zł większa około 6zł.

dzięki:) można stosować go bezpośrednio na włosy? słyszałam, że dobry jest też stosowany do rzęs, tak?

Gość a tego VAXA gdzie mozna kupic

w aptece

albo w sklepie zielarskim :)

Gość blue hawai
Hej! przeczytałam wiele pozytywnych opini na temat tego WAXA i chyba sie na niego skusze :) mam nadzieje,że daje takie efekty jak czytalam tzn szybszy porost włosów :D bo na tym mi najbardziej zalezy. Mam tylko pytanie : po ile jest ta odżywka i jak na długo starcza? ( tak na 3 tyg ?) a co do olejku rycynowego i nafty to mogę Wam sczzerze polecic bo ja stosuje i mam sliczniutke włoski :D POzdrawiam wszytskich :*

Gość słuchajcie
a czy WAX stosuje się tylko na uprzednio umyte włosy? bo nałożyłabym sobie ją na noc, a włosy umyłabym rano, można tak?

Ja mam przesuszone włosy (często stosuje prostownicę). Czy ten olejek rycynowy z naftą coś da??? Słyszałam też, ze majonez działa cuda na włosy, ale na razie sceptycznie do tego podchodzę..... Włosy mam gęste, więc WAX jest chyba nie dla mnie.

Gość Marg
Olejek rycynowy jest rewelacyjny na rzęsy wcieram go regularnie w rzęsy od ponad pół roku i są efekty!! Rzęsy są dłuższe. Co do majonezu to jego tajemnica tkwi w tym, że jest z jajek, slyszałam, że cieżko go zmyć dlatego polecam maseczke z samych zóltek. Wax pomoże na wszystkie dolegliwości włosów(przesuszenia, zniszczenia kruchość) jest to odzywka polecana ludziom po chemioterapi. Jesli chcesz nalożyć waxa na noc musisz wcześniej zwilżyć włosy inaczej odżywka źle się bedzie rozprowadzała i pamiętaj, żeby szczelnie zawinać folię na glowie. Wydajność waxa zalezy od tego jak często go używasz, czy z czymś mieszasz, czy używasz samego, od długości włosów itp. Szukajcie aptek w których jest taniej ja za ogromne opakowanie waxa (490g chyba) do włosow ciemnych zapłacilam jedynie 22 zł. W innych aptekach płaciłam tyle za opakowanie 240g.

Gość pepek swiata
zakładam worek foliowy i ręcznik ale czy tam ciepło jest to niewiem. moze z suszarką spróbuję. odrostów mam 5 mm, od 3 tyg uzywam vaxa. cos słabo rosną odrosty ale widze ze wyrastają szybko nowe włoski. no zobaczymy.

Gość tititi
Moje włosy strasznie szybko sie niszczą, są sianowate i suche (przede wszystkim końcówki), a chciałbym je zapuścić. Dzis byłam u fryzjerki i okzało się, że musze je po raz kolejny skrócić - ścieła mi ok 3 cm, przez co poprawił się ich wygląd ale sa takie krótkie ( za ramiona). Czy kiedykolweik będą co najmniej za łopatki :(( Prosze o pomoc!!! Duzo czytałam o olejku rycynowym, nafcie kosmetycznej i jajku. W jakich prporcjach jes stosować??? Wiem, że nalezy je nakłdac na mokre włosy i trzmać jak najdłużej pod ręcznikiem. Zasatanwaiem się jednak nad tym podgrzewaniem suszarką, czy mam je owinąć folią aluminiową podgrzać i dopiero owinąć ręcznikiem, czy może w jakiś inny sposób to robić???? Jak długo to podgrzewać. Wiem że należy to póżniej szamponem zmyć. Poradzcie co mam robić, nie chce aby moje włosy już zawsze były sianowate i suche i krótkie. Z góry dzięki :o)))))))

Gość wiolkuska
tez mam ten problem poprzedniczko. od stu lat mam ta sama długośc, co urośnie odrost to u dołu sie skruszy. nigdy fryzjer nie podcinał. moze raz w zyciu. a powinno się często.:O mi tam jajko nafta nie pomaga. vaxa uzywam.ale odrasta więcej włosów z innych cebulek chyba.natomiast kruche były i są. zcinac trzeba. nie da rady.

Gość tititi
No to juz nic mnie nie uratuje. Mam nadzieje, że jednak w moim przypdaku będzie inaczej. Kupiłam już cały zestaw do regeneracji włosów - maskę wax no i naftę kosmetyczną, olejek rycynowy. Robiłam już jedną maseczkę z nafty, żółtka i olejku rycynowego i czekam na efekty Nie chcę już teraz mówić czy to coś pomogło bo nawet jesli bym coś stwierdziła byłoby to nieobiektywne (człowiekowi zdesperowanemu dużo się może wydawać ;) A tak poza tym to jak już wspominałam w poprzednim poście byłam u fryzjerki, a dokładniej partaczki - po użyciu przez nią nożyczek do cieniowania moje włsoy doznały szoku Zasze musiałam się strasznie nagimnastykować żeby je wygładzić, zniszczenie jakiego dokonała ta pseudofryzjerka polega na tym że mam nadmiernie wicieniowane włosy (wyżej wymienionym nożyczkami, których prawdopodobnie fryzjerka nie potrafiła zastosować) i końcóweczki ich sterczą mi na całej głowie Terpapia może będzie pomagała ale ja nie będę w stanmie tego jednoznacznie określić bo te plątające mi się po głowie kosmyczki włosów przesłonia mi cały obraz sytuacji No ale postaram się na bierząco oceniać postępy :)))))))))))))))))))

Gość Ola_25
Ja mialam te maske i rzeczywiscie juz po pierwszym opakowaniu zauwazylam, ze wlosy mi nie wypadaja i rosnie mi duzo nowych. Jak dla mnie ona jest rewelacyjna!

Gość heeeeeeeeeeee
ja kiedyś przetestowałam te cholerstwo i powiem że nie mogłam po tym szajsie włosów spłukaća miałam długie do pasa

Gość ja skrocilam wlosy 10 cm i
gowno dalej sie krusza oncowki i rozwarstwiaja..scnanie nic nie daje bo wlosy ocieraja sie o ybranie i dalej sie mechaca

Gość mhgikd
wax dobry ale odkrylam cos lepszego na twoja doleglowosc- dove, ta niebieska, regenerujaca maseczka, ta najsliniejsza, mocno nawilza, jestem zadowolona

Gość Ola_25
Maska Wax kosztuje w zaleznosci od wielkosci opakowania od 15 do 30zl. Naklada sie ja 2 razy w tyg na wilgotne wlosy, potem owija sie je folia i naklada recznik. Trzyma sie tak od 15 do 30 minut.

Gość aliccja
Na zniszczone i rozdwajające koncowki najlepsze serum z avonu

Gość mini86
chciałam zapytać jak stosować olejek rycynowy i naftę kosmetyczną razem z odżywką vax ...

Gość adslkjdsfds
wiec jak stosowac?? olejek nafte i vax ??

a farbował ktoś włosy po urzywaniu tej maseczki bo ona ma ekstrakt z henny a po hennie wychodzi podobno dziwny kolor włosow nawet zielony..

Gość Dekoloryzacja
mam pytanie..pare dni temu sciagałam sobie kolor...mam teraz wlosy koloru brazu i blondu....i niewiem czy mam kupic ta maske do wlosow jasnych czy ciemnych?? pomozcie nie znam sie

Gość kindziolek
jest wax do włosów ciemnych jak i blond. z innych for dowiedzialam sie, ze wax do ciemnych wcale nie przyciemni ci wloskow, a do jasnych nie rozjasni :) cos w skladzie mosi decydowac o takim podziale. dzisiaj kupilam maske wax i zastosuje ja. jestem cholernie ciekawa co sie wydarzy :) mam wlosy do ramion, lamliwe, suche, przetluszczajace sie i co najdziwniejsze - rosna tylko do ramion i dalej ni chu chu. mam nadzieje, ze wax pomoze moim wlosom nabrac troszke blasku, odzywienia itd. no i ze zaczna roznac :) jeszcze mam zamiar zastosowac odzywke z drozdzy domowej roboty - podgrzewamy mleko i dodajemy do niego drozdze i nakladamy na wlosy. znalazlam to gdzies na jakiejs www, ale nie pamietam na co to... :) chyba na poprawe kondycji. pozdrawiam ; *

Gość podtrzymuje
ja od jakiegos czasu stosuje zoltko,nafte,olejek rycynowy(zaczelam tez stosowac na rzesy)i cytryne,wlosy juz mi nie wychdza nawet zarosly mi zakola ale wdalszym ciagu sa suche,lamlive a przy skorze przetluszczajace,najbardziej grzywka mi sie przetluszcza i juz nie wiem jakich szamponow stosowac czy do suchych czy do przetluszczajacych sie