Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dokika

jak opisany jest filtr UV w skladzie kremu?

Polecane posty

Gość dokika

chce sprawdzic czy krem reklamowany ze posiada filtry UV rzeczywiscie je posiada - jak sa nazywane filtry w skladnikach kremow? jezeli powinno pisac UV to moj krem ich nie ma w swoim skladzie :/

Gość dokika
ooops moj blad :) dzieki wielkie, poszukam sobie :)

Gość aloja
krem nivea visage ktory ja posiadam - nawilzajacy - jak byk jest napisane ze posaida ochrone UVA/UVB a w skladzie nie widze... na tej stronie http://www.pinezka.pl/content/view/2137/203/ sa podane nazwy handlowe filtrow ochronnych, a oto sklad kremu nivea visage:Skład: Aqua, Glycerin, Hydrogenated Polydecene, Butylene Glycol, Stearic Acid, Sodium Starch Octenylsuccinate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cera Microcristallina, Glyceryl Stearate, Stearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis, Hydrogenated Coco-Glycerides, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Lecithin, Panthenol, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Sodium PCA, Paraffinum Liquidum, Sodium Lactate, Lactic Acid, Niacinamide, Glycine Soja, Inositol, Fructose, Urea, Titanium Dioxide, Alumina, Silica, Sodium Carbomer, Sodium Polyacrylate, BHT, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Sodium Benzoate, Limonene, Linaool, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha - Isomethyl Ionone, Geraniol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Parfum ochrony UVA/UVB nie ma!!! chyba ze cos przeoczylam? prosze o pomoc...

Titanium Dioxide - jest filtrem mineralnym, ale szczerze...? Myślę, że na tak dalekim miejscu w składzie to pic na wodę. A skład paskudny ogólnie brrrr Pozdrawiam:)

Gość sasakk
sklad nie jest taki zly! to bardzo dobry krem!

Gość dokika
dzieki dziewczyny za odp :) jezeli uwazacie ze ten krem ma zly sklad jaki byscie polecily lepszy? interesuje mnie jakis nawilzajacy krem na noc ktory nie zostawia na twarzy swiecacego filmu ale i nie sciaga skory byle nie babydream - z tych kremow o naturalnym skladzie mialam ten rossmanowksi i dla mnie byl okropny.... wbrew pozorom sciagal skore i wyskawialy mi po nim pryszcze!!! nie wiem jak to mzolwie ma przeciez taki dobry sklad ale robilam proby - odstawialam go na kilka dni a po posmarowaniu sie znowu rano budzilam sie z jakas nowa niespodzianka... jaki zatem polecacie krem na noc?