Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hero

obsesja na punkcie antykoncepcji

Polecane posty

Gość madelien
ja mysle, ze mi nic nie pomoze i chyba dopoki nie zdecyduje, ze jestem gotowa na dziecko to bede miala obsesje. oczywiscie, nie chce meczyc chlopaka a kolezankom wole nie mowic bo mnie zjedza albo wysmieja. chociaz powtarzam sobie, ze tyle kobiet bierze tebletki, ze skutecznosc jest taka wysoka wiec dlaczego ja mialabym byc tym jednym malym promilem co zachodzi skoro robie wszytko dobrze? bo moze troche niedobrze, ze nie biore o dokladnie tej samej godzine ale te 2-3 godziny roznocy nie robia. eh. naprawde z utesknieniem czekam na okres i mam nadzieje, ze sie pojawi.

Gość madzia1801
Ja to rozumiem bo pomimo hormonow tez sie zawsze trzeslam przed okresem, albo jeszcze sie trzese okaze sie w tym tygodniu czy okres bedzie. Ale moj chlopak juz nie mogl wytrzymac tej obsesji bo ciagle sie pytalam czy bede miec okres... Rozumiem go wiec po powaznej rozmowie uznalam ze nie bede juz go tak meczyc i sama wyluzuje, postaram sie przynjamniej... Faktycznie od 2miesiecy nie zadalam mu tego pytania wiec chyba jest juz lepiej z obsesja:) Hm, jak pisalam okaze sie w tym tygodniu, jutro sciagam plaster i czekam, poki co stresu nie mam:) Pozdrawiam

Gość madelien
ja czekam jeszcze ok. 2-3 dni ale jestem dobrej mysli bo pojawilo sie odrobine brazowego zabarwienia w sluzie co zwyle zapowiada okres u mnie. chociaz mnie zylki na piersiach denerwuja. szczerze to nie wiem czy wczesniej ich nie mialam czy nie zauwazalam. bo potem wyczytalam na forum ze to objaw ciazy i oczywiscie sie stresuje. boli mnie w krzyzu ale niedawno spadlam ze schodow wiec ma prawo troche ukluc czasami. chociaz domyslam sie ze w ciazy boli bardziej jak przed okresem. oh boze, po co uprawiac seks. lepiej w celibacie zyc :D

a ja sie narazie nie boje bo ostatnio jedynym moim sportem jest rowerek stacjonarny:( mam adzieje ze sie wkrotce to zmieni bo ILEZ MOZNA! a raz tez mialam nozki z waty. bylam na atybiotykach... 2 roznych na RAZ(!!), pekla gumka... no niby bralam tabletki bbbbb regularnie ale wiecie antybiotyki:( tez juz Jemu nie chce panikowac, bo i po co.. ale czasem nie moge sie pochamowac, zeby nie zapytac... a jak bedzie dzidzius to co??

Gość madelien
mi chyba nigdy nie przejdzie. zwyczajnie. boje sie jak cholera. a na innym topiku doczytalam, ze jakas laska zaszla stosujac cilest. juz sama nie wiem. ale miala podobno torbiele. i teraz sie zastanawiam czy sama nie mam. czy lekarz moze wykryc torbiele w czasie zwyklego badania? czy tylko przez usg jamy brzusznej?

Gość madzia1801
Mi wykryl torbiele przez usg, nie pamietam czy juz w czasie zwyklego badania cos wiedzial. Ale na torbiele przepisal mi wlasnie cilest i wszystko minelo. Stosowalam go przez chyba dwa lata, oczywiscie pozniej juz nie z powodu torbieli, i wszystko zawsze bylo ok, dopiero od 4 miesiecy mam plastry.

Gość madelien
ja biore tabsy dosyc dlugo wiec nie wiem. zastanawiam sie czy nie zrobic sobie usg. chyba zwariuje niedlugo.

Gość madzia1801
Wydaje mi sie ze powinnas wytrzymac do okresu. Nie wiem czy stosujac tabletki mozna miec torbiele, dla mnie to bylo lekarstwo zeby sie ich pozbyc. Ale szczerze to nie wiem. No a jesli chodzi o ciaze to tez nei wiadomo czy by cos wykryl. Daj sobie kilka dni, okres na pewno sie pojawi. Dopiero jak cos bedzie nei tak zaczniesz sie martwic. Kurcze, zebym ja tylko znow nie zaczela od jutra sie zamartwiac.... Poki co wciaz sie na to nei zanosi, na pewno juz sie z tego lecze:)

Gość madelien
haha. ja sie wlasnie martwie, ze cos moze byc nie tak. nie tak prosto odlozyc martwienie sie do momemntu w ktorym cos sie robi nie tak. a tak w ogole to doczytalam wlasnie ulotke i co? kaszel moze byc pierwszym objawem zakrzepicy. ladnie. a ja wlasnie kaszle jak cholera i nic mi nie pomaga. jutro dopiero ide do lekarza. i pierwszy raz w zyciu mam nadzieje, ze to zwykle infekcja. a niech juz nawet bedzie zapalenie pluc.

ja tez sie boje... dlatego dodatkkowo hmmm jest gumka i wtedy juz jest bezstresowo:) wiem ze nie milo, ale musze sie przekonac. jeszce daje sobie 2 miesiace pozniej koniec z nimi i bede sie jeszcze bardziej schizowac/ boje sie bez i koniec! niech mi ektos z tego wyleczy:) moja gin twierdzi, ze jak sie zazywa regularnie i nie ma jakis wymiotow biegunek etc i super ostrej diwty- ze moze dic do zaburzenia metabolismu, to nie ma opcji. piszesz ze lask zaszla biorac cilest (tez biore cilesty:) ) a moze zapomniala o 1?? i juz? ja staram sie juz nie czytac tego forum tak, jak dawniej, bo bym chyba ze stresu nie chciala sie calowac z moim chlopakiem, bo takie rzeczy tu tez czytalam:) takze sadze ze trzeba i ebardzo pilnowac i regularnie brac i bedzie ok. ... tylko dlaczego sie boje???

Gość jojojoj
Czy skrzyp polny i pokrzywa moze zmniejszyc skutecznosc plastrów??

Gość hero
nawet nie wiedzialam zakladając ten topic że tyle dziewczyn miewa taką obsesją jak ja.... hmmm... Ja postanowilam do ślubu obserwowac dokladnie moje cialo i moze po slubie odważe sie na NPR. Znam kilka par które stosuja to od lat. Ale pierwsze miesiące trzeba bardzo uważnie obserwowac. Naucze sie, a co! Zdolna jestem:)

hej Hero: ja jestem taka panikara ze nie ma szns zeby kiedykolwiek zaufac NPR:) nie ma szans.. a teraz sie wogole nie schizuje bo tak mao czasu ze nawet nie pamietam jak On wyglada prawie ze:(

Gość madelien
na szczescie dostalam okres. chyba nigdy sie tak nie cieszylam jak dzisiaj. szczerze. od kilku dni jadlam jak glupia, mialam zylki na piersiach, dalej zreszta mam i sie stresowalam. pewnie wszytko przez dwa opakowania pod rzad. chyba zaufam tabletkom, bo jak odwiedzialam chlopaka to kochalismy sie dwa razy dziennie nieraz. jakos ciagle nie moge uwierzyc ... ale jednak ;)

Gość eluniaaaa
Laski jak bede wspolzyla w czasie miesiaczki to nie zajde w ciaze? chodzi o to ze biore tabletki.. ale mam zamiar wspolzyc w czasie tygodniowej przerwy.. Czy tabletki nadal działają w tej przerwie?

Gość eluniaaaa
a nawiązując do tematu.. to ja mam obsesje.. za każdym razem jestem prawie pewna ze zaszłam w ciaze.. chociaz biore tabletki :|

Gość madzia1801
A ja chyba naprawde lecze sie z obsesji bo dzis drugi dzien bez plasterka a ja sie nie boje:)

eh... ja dalej nie mam se zego bac... SESJA!!! a nie OBSESJA:( niech to sie juz skonczy bo teskne za Nim jak cholera!!

Gość hero
a ja jak wiecie (niektore z was) nie mam schizy, bo nie uprawiam seksu jeszcze przez kilka m-cy:) Dzis wybieralismy z moim M podróz poslubną... ale sie bedzie dzialo w tym hotelowym pokoju..;)

pochwal sie gdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! takich rewelacji nam nie piszesz!!??:P ja mam nadzieje ze w koncu znajde cas na ..., bo juz mam dosc tej sesji caluej i mojej i Jego- choc ja jeszcze nie zaczelam:) do jasnej cholery wiecie ze normalnie dalej nie shudlam? a dalej cwicze tylko brzuch mi sie zmmniejszyl.. DOSC!!!!!!! pomocy. mize to przez tabletki? tzn. na 90% jestem pewna ze to przez to!!

Gość oicture
Dziewczyny ma problem,albowiem przezylam sowj pierwszy raz z chlopakiem on(21lat ja 18) I teraz obawiam sie czego obawia sie wiekszosc dziewczyn.Pozwolcie ze postaram sie krotko opisac moj przypadek: Bylo to 7 dnia cyklu kiedy jeszcze mialam lekkie plamienie i nastepnie 8 dnia cyklu. Kochalismy sie z prezerwatywatywami Durex extra safe z ktorymi jak pozniej sprawdzalismy wszystko bylo ok,ale gdzies na jakies cyba dziwnej stronie przeczyatalam, ze plemniki przedostaja sie przez prezerwatywy i teraz sie bardzo boje ze moglam zajsc w ciaze, teraz jestem w 13 dc i jak narazie temperatura nie wskazuje zeby juz byla owulacja i tez nie mialam bolu owulacyjnego. Prosze wypowiedzcie sie... czekam Moze sa jakies bardziej doswiadczone z prezerwatywami i moglyby mi cos na ten temat powiedziec. Sorry ,ze juz w drugim temacie pisze,ale bardzo sie denerwuje...

cześć dziewczyny!!!! dawno mnie tu nie było:( niestety nie mam czasu na nic, nawet na sen ostry zapieprz padam na twarz, a dzisiaj jeszcze impreza urodzinowa kumpeli:0 pozdrawiam buziaki

oicture nie martw się, jeżeli nie pękła i się nie zsunęła to wszystko jest ok:) ja też mam problem, żeby w to uwierzyć :( , ale znam osoby, które przez kilka lat stosują prezerwatywy i ich niezawiodły

Gość oicture
dziekuje bardzo narazie staram sie byc dobrej mysli,ale niestety nadchodza chwile kiedy pisze czarne scenariusze

jakby plemniki tak latwo przechodily przez pory w durexach to byloby wiecej wpadek z nimi.. tak sadze, ale nie dziwie sie ze sie denerwujesz bo ja bym po scianach juz skakala:) ale chya nie msz czym.. skoro nic sie z nia nie stalo.. ja nie mam czasu teraz na sex i bardzo zaluje... NIECH ON JUZ SKONCZY Z TA SWOJA UCZELNIA!!!!!!!:)

hej dziewczyny.. 3majcie jutro za mnie. bo mam zaiczenie. ale ucze sie jutro dzis czego inbego. zwraiuje.. eh.. wszyscty zagonieni!! niecierpie sesji!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet obsesji nie mam teraz:( w suie to z jednej strony dobrze ale z drugiej.... korci strasznie...:P

Gość hero
hej! Mialam weekend pelen wrazen, bo zorganizowalam spotkanko zapoznawcze rodziców i teściów:) Chyba sie polubili, bo atmosfera byla naprawde fajna:)Chociaz ja swojej niedoszlej tesciowej nie trawie;) Poza tym tez mamy sesje i wcale mi sie to nie podoba. Juz bym chcudia. jeszcze pol roku.... Dostalam okres , a po nim zaczynam uczyc sie NPR, zobaczymy jak bedzie i czy zaufam tej metodzie:) Sciaskam wszystkie forumowiczki!!

hej! HERO: polubisz i tesciowa.. kwestia czasu... albo dojdziesz do etapu, ze bedzie Ci totalnie obojetna:) juz bedzie postep:) pomyl ze to dzieki niej masz M... moze w ten sposob sprobujesz sie przekonac? GOSIA: widze ze ooooooostro zakuwasz. ja dzis mamkolosa- nie za duzo umiem.. nie moge sie juz mobilizowac. poprzednie lata mnie wypruly i mysle o dziekance MODALIEN I MADZIA: jak masza obsesja? ja nawet juz nie mam czasu o tym myslec.

Gość madzia1801
Czesc Nelke:) jesli chodzi o moja obsesje to.... nie ma jej:):) odstawilam plastry w srode i spokojnie czekalam na okres, niczym sie nie stresujac. I oczywiscie pojawil sie:) wiec moja obsesja chyba naprawde mija,mam taka nadzieje. W tym miesiacu robie przerwe od plastrow bo nie bede sie widziec z moim W.,tzn bede jeden dzien ale nie sadze ze cos sie moze wydarzyc:) Pol dnia spedzimy w podrozy,a nastepnego dnia ja znow wyjezdzam...No ale gdyby mialo sie cos stac to pewnie obsesja wroci bo ja tylko hormonom ufam (ufam,ale sie balam,dziwne...).Ale to raczej malo prawdopodobna opcja. Wspolczuje Wam tej sesji, ja juz od tygodnia mam to za soba i przez kilka dni odpoczywalam nic nie robiac. Dzis zaczelam drugi semestr, ale tylko 3 godziny zajec wiec sie nie przemeczylam:) Jeszcze o 16 wyskocze na 2godziny na jezyk i czeka mnie spokojny wieczor w domku. Szkoda, ze w samotnosci, no ale coz, przetrwamy te studia i bedziemy razem, mam nadzieje.... Pozdrawiam Was serdecznie:)

Gość hero
hej dziewczynki! Ale dzis ponury dzien, gdzie ta wiosna, jaz bym chciala maj. A poza tym to standerd- mam duzo nauki, moj M tez, a na dodatek ciągle jest w pracy i dzis moze wroci o polnocy:( Wiec nawet nie ma jeak sie milo zrelaksowac..:)